СЛОБОДНИ РАДИКАЛИ.

BMW TwinPower турбо мотори на BMW Серија 2 Coupé.

Не е само изгледот на BMW Серија 2 Coupé тој што го изделува од останатите. Благодарение на интелигентните мерки од BMW EfficientDynamics програмата, повеќекратно наградуваниот BMW TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен бензински мотор се смета за стандард за динамичка испорака на снага и импресивна ефикасност. Без оглед на типот на мотор – неверојатните перформанси во својата класа низ целиот опсег на вртежи на моторот го прават BMW Серија 2 Coupé вистински херкулес.

BMW Twinpower турбо бензински мотори

BMW TWINPOWER ТУРБО БЕНЗИНСКИ МОТОРИ.

Последната генерација бензински мотори BMW TwinPower турбо се карактеризираат со извонредна испорака на агилна снага и одлична брза реакција, дури и на ниски вртежи на моторот. Истовремено, тие се поефикасни, со помалку емисии и подобри перформанси од своите претходници. Овие иновативни мотори ја комбинираат последната технологија на инјектирање гориво и целосно варијабилна контрола на вентилите, вклучувајќи Double-VANOS со врвна технологија на турбополнење и претставуваат пресвртница во развојната стратегија на BMW EfficientDynamics. Резултатот е особено ефикасниот погонски склоп, кој ги нагласува познатите можности на BMW моторите. BMW TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен бензински мотор многупати е добитник на наградата ,Мотор на годината’, и секогаш одново ја потврдува репутацијата за динамична испорака на снага, исклучително непречена работа и импресивна ефикасност. Моторите од палетата на BMW EfficientDynamics се карактеризираат со технолошки концепт кој се докажа како многу успешен и се имплементира во скоро сите бензински мотори.

  • BMW M235i Coupé
  • BMW M235i xDrive Coupé
  • BMW 230i Coupé
  • BMW 220i Coupé
  • BMW 218i Coupé
BMW Twinpower турбо дизел мотори

BMW TWINPOWER ТУРБО ДИЗЕЛ МОТОРИ.

Новата генерација BMW TwinPower турбо дизел мотори е доказ за ригорозната примена на BMW EfficientDynamics филозофијата, која ги комбинира врвните оценки на снага и перформанси со ниската потрошувачка на гориво. Дизел моторите се познати за нивната одлична брза реакција и агилна испорака на снага на сите вртежи на моторот, како и за нивната ниска потрошувачка на гориво. Тие се познати по својата ненадмината ефикасност и динамика, произведуваат многи мали емисии и внатрешен отпор за да гарантираат максимално задоволство при возењето. Новите дизел мотори од програмата на BMW EfficientDynamics се карактеризираат со лесна алуминиумска конструкција и еден, два или три турбополначи со варијабилна турбинска геометрија. Тие, исто така, се карактеризираат и со најновото директно инјектирање со заеднички вод CommonRail, што гарантира оптимално согорување за уште поголемо намалување на потрошувачката на гориво и на CO2 емисии.

  • BMW 225d Coupé
  • BMW 220d xDrive Coupé
  • BMW 220d Coupé
  • BMW 218d Coupé