НОВА ФОРМА НА ПРОСТОРНОСТ.

BMW Серија 3 Gran Turismo.

НОВА ФОРМА НА ПРОСТОРНОСТ.BMW Серија 3 Gran Turismo.

Забрзување од 0-100 км/час во сек. (335i)

5,7 [5,4]

Комбинирана потрошувачка во л/100км (335i)

8,1 [7,7]

Капацитет на багажен простор

520

Меѓуоскино растојание во цм

2,920

BMW Серија 3 Gran Turismo: ова возило не ги исполнува очекувањата, тоа ги надминува. Совршената интеракција на форма и простор создава елеганција на купе која во исто време е моќна и динамична – заедно со импресивното чувство на простор. Тој дава уникатен, непогрешлив впечаток. И ова уште повеќе се нагласува со М Спорт пакетот или со BMW линиите Luxury и Sport.

ПРОСТОР: ВОЗБУДЛИВ. ФОРМА: СОВРШЕНА.

Откријте нов простор.

Дизајн

Дизајн.

Надворешноста на BMW Серија 3 Gran Turismo ги обединува динамичните линии со елеганција на едно купе на фасцинантен начин. Ова возило е отелотворение на уникатна хармонија на форма и простор и создава целосно автономна естетика која не се споредува со другите. Внатрешноста на BMW Серија 3 Gran Turismo создава еден богат и удобен впечаток. Естетиката и функционалноста оформуваат импресивна целина и го канат набљудувачот да биде дел од сцената. Со атрактивна просторност и издигнати седишта, едно релаксирано и удобно опкружување едноставно е неизбежно.
Комфор

Комфор.

Високо ниво на комфор и панорамски поглед од секое седиште: впечатлив простор во BMW Серија 3 Gran Turismo дава поголема слобода на движење. Возачот, патникот на предното седиште и патниците на задните седишта сите имаат придобивки од великодушно дизајнираната внатрешност и издигнатите седишта.
Линии и опрема

Линии и опрема.

Возбудливите линии на BMW Серија 3 Gran Turismo обезбедуваат возилото да остави впечаток уште од самиот почеток. Со М Спорт пакетот се гарантира дури и подинамичен изглед.

225 KW.

BMW TwinPower 3-литарскиот линиски 6-цилиндричен бензински мотор во BMW 335i ги зголемува импресивните вредности на перформансите, со 225 kW (306 hp), максимален вртежен момент од 400 Nm и забрзување од 0 до 100 км/час за само 5,7 секунди (Steptronic: 5,4 секунди; xDrive: 5,3 секунди). Максималната брзина е 250 км/час (ограничена). Просечната потрошувачка на гориво останува ниска на 8.2 до 8.2 литри на 100 км (Steptronic: 7,8 до 7,7 литри, xDrive: 8,1 до 8,0 литри), овозможувајќи СО2 емисии од само 191 до 188 г/км (Steptronic: 181 до 178 г/км; xDrive: 190 до 187 г/км).
Сите бензински мотори во BMW Серија 3 Gran Turismo ги исполнуваат нормите за ЕУ емисии како стандард.