СОВРШЕНО УСОГЛАСЕНИ ДИНАМИКА И ЕФИКАСНОСТ.

BMW TwinPower турбо мотори во BMW Серија 4 Coupé.

Динамиката и ефикасноста во концентрирана форма: Со BMW TwinPower турбо моторите, BMW Серија 4 Coupé се карактеризира со незамисливо забрзување, и останува импресивно економичен.

BMW Twinpower турбо бензински мотори

BMW TWINPOWER ТУРБО БЕНЗИНСКИ МОТОРИ.

Последната генерација бензински мотори BMW TwinPower турбо се карактеризираат со извонредна испорака на агилна снага и одлична брза реакција, дури и на ниски вртежи на моторот. Истовремено, тие се поефикасни, со помалку емисии и подобри перформанси од своите претходници. Овие иновативни мотори ја комбинираат последната технологија на инјектирање гориво и целосно варијабилна контрола на вентилите, вклучувајќи Double-VANOS со врвна технологија на турбополнење и претставуваат пресвртница во развојната стратегија на BMW EfficientDynamics. Резултатот е особено ефикасниот погонски склоп, кој ги нагласува познатите можности на BMW моторите. BMW TwinPower турбо линискиот 6-цилиндричен бензински мотор многупати е добитник на наградата ,Мотор на годината’, и секогаш одново ја потврдува репутацијата за динамична испорака на снага, исклучително непречена работа и импресивна ефикасност. Моторите од палетата на BMW EfficientDynamics се карактеризираат со технолошки концепт кој се докажа како многу успешен и се имплементира во скоро сите бензински мотори.

 • BMW 440i xDrive Coupé
  Cylinders/valves
  6/4
  Capacity in ccm
  2,998
  Stroke/bore in mm
  94.6/82.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  240 (326)/5,500
  Max. torque in Nm at 1/min
  450/1,380-5,000
  Compression ratio : 1
  11.0
 • BMW 440i Coupé
  Cylinders/valves
  6/4
  Capacity in ccm
  2,998
  Stroke/bore in mm
  94.6/82.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  240 (326)/5,500
  Max. torque in Nm at 1/min
  450/1,380-5,000
  Compression ratio : 1
  11.0
 • BMW 430i xDrive Coupé
  Cylinders/valves
  4/4
  Capacity in ccm
  1,998
  Stroke/bore in mm
  94.6/82.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  185 (252)/5,200
  Max. torque in Nm at 1/min
  350/1,450-4,800
  Compression ratio : 1
  10.2
 • BMW 430i Coupé
  Cylinders/valves
  4/4
  Capacity in ccm
  1,998
  Stroke/bore in mm
  94.6/82.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  185 (252)/5,200
  Max. torque in Nm at 1/min
  350/1,450-4,800
  Compression ratio : 1
  10.2
 • BMW 420i xDrive Coupé
  Cylinders/valves
  4/4
  Capacity in ccm
  1,998
  Stroke/bore in mm
  94.6/82.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  135 (184)/5,000
  Max. torque in Nm at 1/min
  270/1,350-4,600
  Compression ratio : 1
  11.0
 • BMW 420i Coupé
  Cylinders/valves
  4/4
  Capacity in ccm
  1,997
  Stroke/bore in mm
  90.1/84.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  135 (184)/5,000
  Max. torque in Nm at 1/min
  270/1,250-4,500
  Compression ratio : 1
  11.0
BMW Twinpower турбо дизел мотори

BMW TWINPOWER ТУРБО ДИЗЕЛ МОТОРИ.

Новата генерација BMW TwinPower турбо дизел мотори е доказ за ригорозната примена на BMW EfficientDynamics филозофијата, која ги комбинира врвните оценки на снага и перформанси со ниската потрошувачка на гориво. Дизел моторите се познати за нивната одлична брза реакција и агилна испорака на снага на сите вртежи на моторот, како и за нивната ниска потрошувачка на гориво. Тие се познати по својата ненадмината ефикасност и динамика, произведуваат многи мали емисии и внатрешен отпор за да гарантираат максимално задоволство при возењето. Новите дизел мотори од програмата на BMW EfficientDynamics се карактеризираат со лесна алуминиумска конструкција и еден, два или три турбополначи со варијабилна турбинска геометрија. Тие, исто така, се карактеризираат и со најновото директно инјектирање со заеднички вод CommonRail, што гарантира оптимално согорување за уште поголемо намалување на потрошувачката на гориво и на CO2 емисии.

 • BMW 435d xDrive Coupé
  Cylinders/valves
  6/4
  Capacity in ccm
  2,993
  Stroke/bore in mm
  90.0/84.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  230 (313)/4,400
  Max. torque in Nm at 1/min
  630/1,500-2,500
  Compression ratio : 1
  16.5
 • BMW 430d xDrive Coupé
  Cylinders/valves
  6/4
  Capacity in ccm
  2,993
  Stroke/bore in mm
  90.0/84.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  190 (258)/4,000
  Max. torque in Nm at 1/min
  560/1,500-3,000
  Compression ratio : 1
  16.5
 • BMW 430d Coupé
  Cylinders/valves
  6/4
  Capacity in ccm
  2,993
  Stroke/bore in mm
  90.0/84.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  190 (258)/4,000
  Max. torque in Nm at 1/min
  560/1,500-3,000
  Compression ratio : 1
  16.5
 • BMW 425d Coupé
  Cylinders/valves
  4/4
  Capacity in ccm
  1,995
  Stroke/bore in mm
  90.0/84.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  165 (224)/4,400
  Max. torque in Nm at 1/min
  450/1,500-3,000
  Compression ratio : 1
  16.5
 • BMW 420d xDrive Coupé
  Cylinders/valves
  4/4
  Capacity in ccm
  1,995
  Stroke/bore in mm
  90.0/84.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  140 (190)/4,000
  Max. torque in Nm at 1/min
  400/1,750-2,500
  Compression ratio : 1
  16.5
 • BMW 420d Coupé
  Cylinders/valves
  4/4
  Capacity in ccm
  1,995
  Stroke/bore in mm
  90.0/84.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  140 (190)/4,000
  Max. torque in Nm at 1/min
  400/1,750-2,500
  Compression ratio : 1
  16.5
 • BMW 418d Coupé
  Cylinders/valves
  4/4
  Capacity in ccm
  1,995
  Stroke/bore in mm
  90.0/84.0
  Max. output in kW (hp) at 1/min
  110 (150)/4,000
  Max. torque in Nm at 1/min
  320/1,500-3,000
  Compression ratio : 1
  16.5