TECHNICAL DATA.

Weight
Unladen weight EU in kg
2,015
Max. permissible weight in kg
2,570
Permitted load in kg
630
Permitted axle load front/rear in kg
1,165/1,490
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,979
Stroke/bore in mm
89.6/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
225 (306)/5,800
Max. torque in Nm at 1/min
400/1,200-5,000
Compression ratio : 1
10.2
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
6.1
Fuel consumption
Urban in l/100 km
11.6-11.2
Extra-urban in l/100 km
6.7-6.5
Combined in l/100 km
8.5-8.2
CO2 emissions in g/km
198-192
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/50 R18 100Y
Tyre dimensions rear
245/50 R18 100Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,070
Max. permissible weight in kg
2,625
Permitted load in kg
630
Permitted axle load front/rear in kg
1,200/1,500
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,979
Stroke/bore in mm
89.6/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
225 (306)/5,800
Max. torque in Nm at 1/min
400/1,200-5,000
Compression ratio : 1
10.2
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
6.1
Fuel consumption
Urban in l/100 km
11.7-11.3
Extra-urban in l/100 km
6.9-6.7
Combined in l/100 km
8.6-8.5
CO2 emissions in g/km
205-199
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/50 R18 100Y
Tyre dimensions rear
245/50 R18 100Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,145
Max. permissible weight in kg
2,670
Permitted load in kg
600
Permitted axle load front/rear in kg
1,245/1,500
Engine
Cylinders/valves
8/4
Capacity in ccm
4,395
Stroke/bore in mm
88.3/89.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
330 (450)/5,500
Max. torque in Nm at 1/min
650/2,000-4,500
Compression ratio : 1
10.0
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
5.0
Fuel consumption
Urban in l/100 km
12.7-12.4
Extra-urban in l/100 km
7.5-7.3
Combined in l/100 km
9.4-9.2
CO2 emissions in g/km
220-214
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/45 R19 98Y
Tyre dimensions rear
275/40 R19 101Y
Wheel dimensions and material front
8.5 J x 19 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
9.5 J x 19 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,215
Max. permissible weight in kg
2,730
Permitted load in kg
590
Permitted axle load front/rear in kg
1,290/1,500
Engine
Cylinders/valves
8/4
Capacity in ccm
4,395
Stroke/bore in mm
88.3/89.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
330 (450)/5,500
Max. torque in Nm at 1/min
650/2,000-4,500
Compression ratio : 1
10.0
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
4.8
Fuel consumption
Urban in l/100 km
13.3-13.0
Extra-urban in l/100 km
7.9-7.7
Combined in l/100 km
9.9-9.6
CO2 emissions in g/km
230-224
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/45 R19 98Y
Tyre dimensions rear
275/40 R19 101Y
Wheel dimensions and material front
8.5 J x 19 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
9.5 J x 19 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
1,990
Max. permissible weight in kg
2,545
Permitted load in kg
630
Permitted axle load front/rear in kg
1,090/1,500
Engine
Cylinders/valves
4/4
Capacity in ccm
1,995
Stroke/bore in mm
90.0/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
135 (184)/4,000
Max. torque in Nm at 1/min
380/1,750-2,750
Compression ratio : 1
16.5
Performance
Top speed in km/h
215
Acceleration 0–100 km/h in s
8.9
Fuel consumption
Urban in l/100 km
6.4-6.2
Extra-urban in l/100 km
5.2-5.0
Combined in l/100 km
5.7-5.5
CO2 emissions in g/km
149-144
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/50 R 18 100Y
Tyre dimensions rear
245/50 R18 100Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,015
Max. permissible weight in kg
2,570
Permitted load in kg
630
Permitted axle load front/rear in kg
1,150/1,500
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,993
Stroke/bore in mm
90.0/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
190 (258)/4,000
Max. torque in Nm at 1/min
560/1,500-3,000
Compression ratio : 1
16.5
Performance
Top speed in km/h
246
Acceleration 0–100 km/h in s
6.2
Fuel consumption
Urban in l/100 km
7.0-6.8
Extra-urban in l/100 km
5.5-5.2
Combined in l/100 km
6.0-5.8
CO2 emissions in g/km
159-153
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/50 R18 100Y
Tyre dimensions rear
245/50 R18 100Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,120
Max. permissible weight in kg
2,665
Permitted load in kg
620
Permitted axle load front/rear in kg
1,220/1,500
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,993
Stroke/bore in mm
90.0/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
190 (258)/4,000
Max. torque in Nm at 1/min
560/1,500-3,000
Compression ratio : 1
16.5
Performance
Top speed in km/h
243
Acceleration 0–100 km/h in s
6.2
Fuel consumption
Urban in l/100 km
7.5-7.2
Extra-urban in l/100 km
5.8-5.6
Combined in l/100 km
6.4-6.2
CO2 emissions in g/km
169-163
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/50 R18 100Y
Tyre dimensions rear
245/50 R18 100Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,045
Max. permissible weight in kg
2,600
Permitted load in kg
630
Permitted axle load front/rear in kg
1,170/1,500
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,993
Stroke/bore in mm
90.0/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
230 (313)/4,400
Max. torque in Nm at 1/min
630/1,500-2,500
Compression ratio : 1
16.5
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
5.7
Fuel consumption
Urban in l/100 km
7.1-6.8
Extra-urban in l/100 km
5.5-5.3
Combined in l/100 km
6.1-5.9
CO2 emissions in g/km
159-154
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/50 R18 100Y
Tyre dimensions rear
245/50 R18 100Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,145
Max. permissible weight in kg
2,670
Permitted load in kg
600
Permitted axle load front/rear in kg
1,235/1,500
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,993
Stroke/bore in mm
90.0/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
230 (313)/4,400
Max. torque in Nm at 1/min
630/1,500-2,500
Compression ratio : 1
16.5
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
5.6
Fuel consumption
Urban in l/100 km
7.9-7.6
Extra-urban in l/100 km
5.9-5.7
Combined in l/100 km
6.6-6.4
CO2 emissions in g/km
174-168
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/50 R18 100Y
Tyre dimensions rear
245/50 R18 100Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy

Information about the data.

 • Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новиДополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новите автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.

  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини.

  Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Нивоата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето.

  Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте го вашиот BMW партнер. Подлежи на промени во дизајнот и опремата. Подлежи на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10), исто така, е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 горивоте автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.


  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини. Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Ниовата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето. Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте со вашиот BMW партнер. Подложно на промени во дизајнот и опремата. Подложно на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10) исто така е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 гориво.