ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,615
Максимална дозволена тежина во кг 2,200
Дозволена тежина во кг 660
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,045/1,250

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 185 (252)/5,200-6,500
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 350/1,450-4,800
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6.2

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 7.3-6.9
Возење надвор од град во л/км 5.2-4.7
Комбинирано возење во л/км 5.9-5.5
Емисија на СО2 во гр/км 136-126
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,670
Максимална дозволена тежина во кг 2,270
Дозволена тежина во кг 675
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,100/1,265

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 185 (252)/5,200-6,500
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 350/1,450-4,800
Размер на компресија:1 10.2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6.0

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 7.8-7.4
Возење надвор од град во л/км 5.6-5.2
Комбинирано возење во л/км 6.4-6.0
Емисија на СО2 во гр/км 147-137
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,670
Максимална дозволена тежина во кг 2,270
Дозволена тежина во кг 675
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,110/1,260

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 250 (340)/5,500-6,500
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 450/1,380-5,200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.1

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 9.2-8.9
Возење надвор од град во л/км 5.6-5.2
Комбинирано возење во л/км 6.9-6.5
Емисија на СО2 во гр/км 159-149
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,735
Максимална дозволена тежина во кг 2,340
Дозволена тежина во кг 675
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,160/1,270

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 250 (340)/5,500-6,500
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 450/1,380-5,200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.8

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 9.6-9.3
Возење надвор од град во л/км 6.1-5.7
Комбинирано возење во л/км 7.4-6.9
Емисија на СО2 во гр/км 169-159
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,885*
Максимална дозволена тежина во кг 2,460*
Дозволена тежина во кг 650*
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг не е достапно*

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во ccm не е достапно*
Клип/цилиндар во mm не е достапно*
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 340* (462*)/не е достапно*
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин не е достапно*
Размер на компресија:1 не е достапно*

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250*
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4.0*

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км не е достапно*
Возење надвор од град во л/км не е достапно*
Комбинирано возење во л/км 9.2*-8.9*
Емисија на СО2 во гр/км 209*-204*
Капацитет на резервоарот, приближно во л не е достапно*

Тркала

Димензија на предни тркала не е достапно*
Димензија на задни тркала не е достапно*
Димензии и материјал на предните тркала не е достапно*
Димензии и материјал на задните тркала не е достапно*

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,615 [1,635]
Максимална дозволена тежина во кг 2,230 [2,245]
Дозволена тежина во кг 685 [685]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,045/1,280 [1,055/1,280]

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 140 (190)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 238 [235]
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7.7 [7.5]

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 5.2-4.9 [5.0-4.7]
Возење надвор од град во л/км 4.1-3.7 [4.1-3.8]
Комбинирано возење во л/км 4.5-4.2 [4.5-4.1]
Емисија на СО2 во гр/км 119-109 [118-108]
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,695
Максимална дозволена тежина во кг 2,325
Дозволена тежина во кг 705
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,100/1,310

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 140 (190)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 232
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7.6

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 5.4-5.1
Возење надвор од град во л/км 4.6-4.2
Комбинирано возење во л/км 4.9-4.5
Емисија на СО2 во гр/км 129-119
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,615*
Максимална дозволена тежина во кг 2,245*
Дозволена тежина во кг 705*
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг не е достапно*

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm не е достапно*
Клип/цилиндар во mm не е достапно*
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 140* (190*)/4,000*
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 400*/1.750*-2.500*
Размер на компресија:1 не е достапно*

Перформанси

Најголема брзина во км/час 235*
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7.5*

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км не е достапно*
Возење надвор од град во л/км не е достапно*
Комбинирано возење во л/км не е достапно*
Емисија на СО2 во гр/км не е достапно*
Капацитет на резервоарот, приближно во л не е достапно*

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,715
Максимална дозволена тежина во кг 2,345
Дозволена тежина во кг 705
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,125/1,310

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 195 (265)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 620/2,000-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.7

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 5.6-5.3
Возење надвор од град во л/км 4.4-4.1
Комбинирано возење во л/км 4.9-4.5
Емисија на СО2 во гр/км 128-118
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1,770
Максимална дозволена тежина во кг 2,385
Дозволена тежина во кг 690
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг 1,175/1,310

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,993
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин 195 (265)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин 620/2,000-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.4

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/км 6.2-5.8
Возење надвор од град во л/км 4.9-4.6
Комбинирано возење во л/км 5.4-5.0
Емисија на СО2 во гр/км 142-132
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни тркала 225/55 R17 97Y
Димензија на задни тркала 225/55 R17 97Y
Димензии и материјал на предните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7.5 J x 17 инчи, лесна легура

Информации за податоците.

 • * Овие вредности се провизорни бројки и сè уште не се потврдени.

  Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните емисии на CO2 за новите патнички автомобили може да се најдат во ,,Новите упатствата за потрошувачката на гориво и CO2 емисиите кај патничките возила” што се достапни бесплатно во сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија или на http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

  Вредностите без загради се однесуваат на модели со рачен пренос (доколку е достапно); вредностите во правоаголните загради се однесуваат на модели со Steptronic пренос (доколку е достапно)

  Потрошувачката на гориво е определена во согласност со ECE циклусот на возење (93/116/EC) сочинета од приближно една третина возење во градска средин и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание).

  CO2 емисиите се мерат како дополнување на потрошувачката на гориво. Нивоата на потрошувачката на гориво се пресметуваат врз основа на возила со стандардна опрема. Специјалната опрема (на пример, пошироките гуми) може да имаат значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивоата на перформансите при возење.

  Наведените технички податоци се однесуваат на возила на германскиот пазар. Прикажаните модели може, делумно, да вклучуваат дополнителна опрема и додатоци кои не монтирани како стандардни. Според специфичните потреби на другите пазари, може да настанат промени во врска со моделите, стандардната и дополнителната опрема, како што е опишано во овој текст и илустрации. За подетални информации, Ве молиме контактирајте го Вашиот BMW партнер. Подлежи на промени во дизајнот и опремата. Подлежи на грешка. Опремата специфична за националните пазари овде не е претставена.

  Тежина на неоптоварено возило (ЕУ) во килограми: бројката вклучува 90 проценти полн резервоар, 68 kg за возачот и 7 kg за багаж. Тежината на неоптоварено возило се однесува на возила со стандардна опрема. Дополнителната опрема може да ја зголеми оваа бројка.

  Номинална снага: BMW препорачува употреба на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (Е10), исто така, е дозволено. Перформансите и наведената потрошувачка на гориво се базираат врз употребата на RON 98 гориво.