BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue rear view standing

THE 5

BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: МОТОРИ & ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Клучните факти и бројки за BMW Серија 5 Седан на прв поглед: мотори, потрошувачка, емисија на CO2 и димензии. Проверете ги сите податоци за перформансите, како што се коњски сили, вртежен момент и забрзување - и откријте кој мотор најдобро одговара на Вашите потреби.

Дознајте повеќе
THE 5BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: МОТОРИ & ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,910
Максимална дозволена тежина во kg 2,505
Дозволено оптоварување во kg 670
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,120/1,450
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 410
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l -
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,700
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 1,700

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min 135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 300/1,350-4,000
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Максимална брзина во km/h 235
Забрзување од 0-100 km/h во сек 5.9
Максимална брзина на електричен мотор во km/h 140

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км -
Екстра-урбана во л/100км -
Комбинирана во л/100км 1.8-1.6
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 40-36
Потрошувачка на струја, комбинирана во kWh/100km 14.5-13.8
Капацитет на резервоар, приближно во l 46

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/55 R17 101 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/55 R17 101 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Опсег и полнење

Опсег на електричен мотор во km до 66
Капацитет на lithium-ion батерија во kWh 12.0
Време за полнење 3,7 kW/16 A, BMW I Wallbox (80%) h 2.6
Време за полнење 3,7 kW/16 A, BMW I Wallbox (100%) h 3.6

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) во 1/min 80 (109)/3,140
Вртежен момент на електричен мотор во 1/min 265/100-2,500

Комбинирана моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 215 (292)
Комбиниран вртежен момент Nm 420

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW 530e Sedan(1):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.8–1.6
CO2 emissions in g/km (combined): 40–36


The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW 530e Седан:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 1.8–1.6
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 40–36

  Вредностите на возилата означени со (1) се прелиминарни.

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Новата потрошувачка на гориво за патнички возила и упатствата за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани (барем меѓу другото) на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.