Луксузно возење

BMW СЕРИЈА 7.

Луксузно возење.

BMW СЕРИЈА 7.

Луксузно возење.

BMW СЕРИЈА 7.Луксузно возење.

Максимална излезна снага во kW (hp) за 1/мин (730d)

195 (265)/4,000

Емисија на CO2 во гр/км (730d)

129–119

Комбинирана потрошувачка во л/100км (730d)

4.9–4.5

Максимална брзина во км/час (730d)

250

BMW групацијата има долга традиција во создавањето на иднината на автомобилската индустрија. Ние веруваме дека најдобриот начин да се предвиди иднината е таа да се создаде. Со BMW Серија 7 ние денес го создаваме утрешниот луксуз. Благодарение на иновациите кои се клучни во индустријата, комфор кој е референца за другите и современиот дизајн како и динамиката кои се впечатливи и крајно ефикасни.

ОТКРИЈТЕ ГО BMW СЕРИЈА 7.

Дизајн

Дизајн.

„Новата BMW Серија 7 го претствува нашиот концепт за современ луксуз. Ние ги сметаме техничката иновација и високиот квалитет на сите детали неопходни како емотивна форма на еден јазик и атмосферата на благодетите на внатрешноста. Во текот на процесот на дизајнирање, ние работевме со една идеја за „Технолошка поезија“ – чувство на совршена интеракција меѓу една напредна технологија и нејзиното претворање во дизајн“ Карим Хабиб, главен дизајнер на BMW автомобилите.
Read more
Иновативна функционалност

Иновативна функционалност.

Потрагата по пионерски иновации е движечка сила за инженерите на BMW. Со функции како BMW контрола со гестикулации, BMW Laserlight или паркирање со далечинска контрола, тие поставуваат повисоки стандарди ориентирани кон иднината во BMW Серија 7. Покрај тоа, со BMW Touch Command, таблет за контролирање на клучните функции е за прв пат интегриран во едно BMW.
Read more
Благодет и комфор

Благодет и комфор.

BMW Серија 7 го проширува карактеристичното задоволство при возење на BMW и во него го вклучува и уживањето на оние што се возат во него. Патниците кои се возат во луксузните задни седишта уживаат во големиот простор. Додека технологијата на активна шасија во опцијата Executive Drive Pro нуди едно искуство при возење кое содржи неограничен комфор и динамика во секоја ситуација, карактеристиките на Ambient light дизајнот и иновативниот комфор, како и функциите за забава обезбедуваат високо ниво на релаксирано задоволство при патување.
Read more
BMW EfficientDynamics

BMW EfficientDynamics.

Иновативната лесна конструкција, пионерски мотори или високо интелигентно управување со енергијата се најдобрите примери: иновациите на BMW EfficientDynamics инженерите поставуваат нови стандарди. Во BMW Серијата 7, тие се обединуваат во една маестрална совршеност. Резултатот е оптимална комбинација на комфор во возењето, динамика и ефикасност.
Read more

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 за моделите на BMW Серија 7 со бензински или дизел мотори*:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 12.6 до 4.5
CO2 емисија во гр/км (комбинирана): 299 до 119

 

Потрошувачка на гориво, емисии на CO2 за моделите на BMW Серија 7 iPerformance**:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 2.3 до 2.1
CO2 емисија во гр/км (комбинирана): 53 до 49
Потрошувачка на енергија во kW/100км (комбинирана): 13.0 до 12.5

 

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 за BMW 750Li xDrive:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 8.5 до 8.3
CO2 емисија во гр/км (комбинирана): 197 до 192

 

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 за BMW М760Li xDrive и BMW M760Li xDrive модел V12 Excellence**:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 12.6
CO2 емисија во гр/км (комбинирана): 299

 

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 за BMW 730d:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 4.9 до 4.5
CO2 емисија во гр/км (комбинирана): 129 до 119

 

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 за BMW 740L3**:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 2.1
CO2 емисија во гр/км (комбинирана): 49
Потрошувачка на енергија во kW/100км (комбинирана): 12.5

 

*За индивидуални модели, прикажаните вредности се потенцијалните технички спецификации.
**Прикажаните вредности се потенцијалните технички спецификации.

 

BMW iPerformance моделите 740e, 740Le и 740Le xDrive ќе бидат достапни од 2016 година.

 

Вредностите за потрошувачката на гориво, CO2 емисиите и потрошувачката на енергија зависат од избраните димензии на тркала и гуми.

 

Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на CO2 за новите патнички автомобили може да се најдат во „Упатства за потрошувачка на гориво и CO2 емисии кај нови патнички возила” што бесплатно се достапни во сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.