Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии за моделите од BMW Серија 7 со бензински и дизел мотор*:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 12.6 до 4.5
CO2 емисии во г/км (комбинирано): 299 до 119

Потрошувачка на гориво, CO2 емисии за моделите од BMW Серија 7 iPerformance**:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2.3 до 2.1
CO2 емисии во г/км (комбинирано): 53 до 49
Потрошувачка на енергија kWh/100 км (комбинирано): 13.0 до 12.5

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии за BMW 750Li xDrive:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 8.5 до 8.3
CO2 емисии во г/км (комбинирано): 197 до 192

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии за BMW M760Li xDrive и BMW M760Li xDrive Model V12 Excellence**:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 12.6
CO2 емисии во г/км (комбинирано): 299

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии за BMW 730d:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 4.9 до 4.5
CO2 емисии во г/км (комбинирано): 129 до 119

*: За индивидуални модели, прикажаните вредности се потенцијалните технички спецификации.
**: Прикажаните вредности се потенцијалните технички спецификации.

BMW iPerformance моделите 740e, 740Le и 740Le xDrive ќе бидат достапни од 2016 година.

Вредностите за потрошувачката на гориво, CO2 емисиите и потрошувачката на енергија зависат од димензиите на избраните тркала и гуми.

Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични CO2 емисии за новите патнички автомобили може да се најдат во ,,Упатства за потрошувачка на гориво и CO2 емисии кај нови патнички возила” што бесплатно се достапни на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.

Read more