BMW X6 M50i технички податоци

BMW X6

BMW X6 M50i технички податоци

BMW X6 M50i И M50d: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW X6BMW X6 M50i И M50d: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Тука можете да ги најдете техничките податоци на BMW X6 M50i и BMW X6 M50d.

Дознајте повеќе

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина
Неоптоварено возило (ЕУ) во kg
2.310
Максимална дозволена тежина во kg
2.975
Дозволено оптоварување во kg
740
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg
1.430/1.620
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во l
580
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или спуштен покрив) во l
1.530
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg
750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg
-
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg
2.700
Мотор
Цилиндри/вентили
8/4
Работна зафатнина во cm³
4.395
Клип/цилиндар во mm
88,3/89,0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min
390 (530)/5.500-6.000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min
750/1.800-4.600
Размер на компресија:1
10.5
Перформанси
Најголема брзина во km/h
250
Забрзување од 0-100 km/h во сек
4,3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во l/100km
14,2-13,7
Возење надвор од град во l/100km
8,6-8,5
Комбинирано возење во l/100km
10,7-10,4
Комбинирани емисии на CO2 во g/km
243-237
Капацитет на резервоар, приближно во l
83
Тркала
Димензии на предни гуми
275/40 R21 107 Y XL
Димензии на задни гуми
315/35 R21 111 Y XL
Димензии и материјал на предни тркала
9,5 J x 21инчни леснометални
Димензии и материјал на задни тркала
10,5 J x 21 инчни леснометални
Тежина
Неоптоварено возило (ЕУ) во kg
2.310
Максимална дозволена тежина во kg
2.975
Дозволено оптоварување во kg
740
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg
1.430/1.620
Минимален капацитет на багаж (кренати седишта или спуштен покрив) во l
580
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или спуштен покрив) во l
1.530
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg
750
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg
-
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg
2.700
Мотор
Цилиндри/вентили
8/4
Работна зафатнина во cm³
4.395
Клип/цилиндар во mm
88,3/89,0
Максимална излезна сила во kW (hp) na 1/min
390 (530)/5.500-6.000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min
750/1.800-4.600
Размер на компресија:1
10.5
Перформанси
Најголема брзина во km/h
250
Забрзување од 0-100 km/h во сек
4,3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во l/100km
14,2-13,7
Возење надвор од град во l/100km
8,6-8,5
Комбинирано возење во l/100km
10,7-10,4
Комбинирани емисии на CO2 во g/km
243-237
Капацитет на резервоар, приближно во l
83
Тркала
Димензии на предни гуми
275/40 R21 107 Y XL
Димензии на задни гуми
315/35 R21 111 Y XL
Димензии и материјал на предни тркала
9,5 J x 21инчни леснометални
Димензии и материјал на задни тркала
10,5 J x 21 инчни леснометални

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2.

 • BMW X6 M50i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 10.7–10.4
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 243–237

  BMW X6 M50d:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 7.2–6.9
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 190–181

  Податоците за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се одредени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот досег ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на тркалата и гумите на избраниот модел.

  Дополнителни податоци околу официјалната потрошувачка на гориво и официјалните конкретни емисии на CO2 за новите патнички автомобили можат да се најдат во „Водичот за економичноста на потрошувачката на гориво и емисии на CO2“ што е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите веќе се темелат на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC-еквивалентни вредности за да се осигури споредба меѓу возилата. За даноците поврзани со возилото или други трошоци врз основа на (барем меѓу другото) емисиите на CO2, вредностите на CO2 можат да се разликуваат од вредностите наведени тука.