ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,470 [1,505]
Максимална дозволена тежина во кг
1,990 [2,005]
Дозволена тежина во кг
595 [575]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,010/1,010 [1,040/1,010]
Мотор
Цилиндри/вентили
3/4
Капацитет во ccm
1,499
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
100 (136)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
220/1,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
204 [200]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
9.7 [9.7]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
6.5-6.3 [6.7-6.4]
Возење надвор од град во л/100км
4.7-4.5 [4.9-4.7]
Комбинирано возење во л/100км
5.3-5.1 [5.6-5.3]
Емисија на СО2 во гр/км
124-119 [129-124]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
51
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,560
Максимална дозволена тежина во кг
2,075
Дозволена тежина во кг
590
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,090/1,025
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
141 (192)/5,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
280/1,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
225
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.7
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.3-7.1
Возење надвор од град во л/100км
5.3-5.1
Комбинирано возење во л/100км
6.0-5.9
Емисија на СО2 во гр/км
139-136
Капацитет на резервоарот, приближно во л
51
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,615
Максимална дозволена тежина во кг
2,140
Дозволена тежина во кг
600
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,120/1,075
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
141 (192)/5,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
280/1,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
223
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.4
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.7-7.6
Возење надвор од град во л/100км
5.7-5.6
Комбинирано возење во л/100км
6.4-6.3
Емисија на СО2 во гр/км
149-146
Капацитет на резервоарот, приближно во л
61
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,615
Максимална дозволена тежина во кг
2,140
Дозволена тежина во кг
600
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,120/1,075
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
170 (231)/5,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
350/1,250
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
235
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.5
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.8-7.7
Возење надвор од град во л/100км
5.8-5.7
Комбинирано возење во л/100км
6.6-6.4
Емисија на СО2 во гр/км
152-149
Капацитет на резервоарот, приближно во л
61
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,500
Максимална дозволена тежина во кг
2,020
Дозволена тежина во кг
595
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,030/1,020
Мотор
Цилиндри/вентили
3/4
Капацитет во ccm
1,496
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
85 (116)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
270/1,750
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
190
Забрзување од 0-100 км/час во сек
11.1
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
4.9-4.6
Возење надвор од град во л/100км
3.7-3.6
Комбинирано возење во л/100км
4.1-3.9
Емисија на СО2 во гр/км
109-104
Капацитет на резервоарот, приближно во л
51
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,505 [1,545]
Максимална дозволена тежина во кг
2,015 [2,065]
Дозволена тежина во кг
585 [595]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,050/1,020 [1,090/1,020]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
110 (150)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
330/1,750
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
205 [205]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
9.2 [9.2]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
5.1-4.9 [5.3-5.1]
Возење надвор од град во л/100км
3.9-3.7 [4.1-3.9]
Комбинирано возење во л/100км
4.3-4.1 [4.5-4.3]
Емисија на СО2 во гр/км
114-109 [119-114]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
51
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,605 [1,615]
Максимална дозволена тежина во кг
2,120 [2,135]
Дозволена тежина во кг
590 [595]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,090/1,070 [1,110/1,070]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
110 (150)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
330/1,750
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
204 [204]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
9.2 [9.3]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
5.7-5.5 [5.7-5.5]
Возење надвор од град во л/100км
4.5-4.3 [4.5-4.3]
Комбинирано возење во л/100км
4.9-4.7 [4.9-4.7]
Емисија на СО2 во гр/км
129-124 [129-124]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
51
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,555 [1,575]
Максимална дозволена тежина во кг
2,055 [2,070]
Дозволена тежина во кг
575 [570]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,080/1,020 [1,110/1,020]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
140 (190)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
400/1,750
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
225 [222]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.9 [7.8]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
5.5-5.3 [5.5-5.2]
Возење надвор од град во л/100км
4.2-4.0 [4.2-4.1]
Комбинирано возење во л/100км
4.7-4.5 [4.7-4.5]
Емисија на СО2 во гр/км
123-118 [123-118]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
51
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,615 [1,625]
Максимална дозволена тежина во кг
2,130 [2,145]
Дозволена тежина во кг
590 [595]
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,110/1,070 [1,130/1,070]
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
140 (190)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
400/1,750
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
220 [219]
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.6 [7.6]
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
5.9-5.7 [5.9-5.7]
Возење надвор од град во л/100км
4.5-4.3 [4.6-4.5]
Комбинирано возење во л/100км
5.0-4.8 [5.1-4.9]
Емисија на СО2 во гр/км
132-127 [134-129]
Капацитет на резервоарот, приближно во л
51
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,650
Максимална дозволена тежина во кг
2,170
Дозволена тежина во кг
595
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,150/1,075
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
170 (231)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
450/1,500-3,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
235
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.6
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
6.0-5.8
Возење надвор од град во л/100км
4.8-4.6
Комбинирано возење во л/100км
5.2-5.1
Емисија на СО2 во гр/км
138-133
Капацитет на резервоарот, приближно во л
51
Тркала
Димензија на предни тркала
225/55 R17 97W
Димензија на задни тркала
225/55 R17 97W
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на предните тркала
7.5 J x 17-инчни, лесни легури

Информации за податоците.

 • Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новиДополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новите автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.

  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини.

  Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Нивоата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето.

  Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте го вашиот BMW партнер. Подлежи на промени во дизајнот и опремата. Подлежи на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10), исто така, е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 горивоте автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.


  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини. Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Ниовата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето. Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте со вашиот BMW партнер. Подложно на промени во дизајнот и опремата. Подложно на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10) исто така е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 гориво.