BMW X1, тричетвртински приказ однапред при возење низ планински пејсаж.

THE X1

ДЕТАЛИ И ОПРЕМА НА BMW X1.

Просто зрачи со амбиции: не е само атлетскиот дизајн на BMW X1 она што толку одушевува, тоа се и возните карактеристики што се типични за моделите Х и нивната извонредна агилност. Во комбинација со врвната удобност на долги патувања, висококвалитетните материјали и иновативните технологии, идеално е подготвен за секоја авантура.

Дознајте повеќе
THE X1ДЕТАЛИ И ОПРЕМА НА BMW X1.

РЕШИТЕЛНОСТ НА НАЈИСКЛУЧИТЕЛЕН НАЧИН.

Модели и избор на опрема за BMW X1.

Модел Advantage

Моделот Advantage маѓепсува со интелигентната комбинација на разни карактеристики што ја зголемуваат удобноста и безбедноста.

BMW X1, модел Advantage, тричетвртински приказ од напред во студио.

Моделот Advantage маѓепсува со интелигентната комбинација на разни карактеристики што ја зголемуваат удобноста и безбедноста.

 • Надворешност

 • Внатрешност

модел xLine

Моделот xLine пренесува робустен спортски изглед. На надворешноста, елементите со експресивен дизајн во сатинизиран алуминиум го создаваат впечатливиот X карактер – препознатлив по бубрежната решетка, страничните рабови и плоча за лизање. Во внатрешноста, ергономските седишта во ексклузивна комбинација штоф/кожа заедно со избраната завршна обработка на внатрешноста обезбедуваат совршен амбиент за следната авантура.

BMW X1, модел xLine, тричетвртински приказ однапред во студио

Моделот xLine пренесува робустен спортски изглед. На надворешноста, елементите со експресивен дизајн во сатинизиран алуминиум го создаваат впечатливиот X карактер – препознатлив по бубрежната решетка, страничните рабови и плоча за лизање. Во внатрешноста, ергономските седишта во ексклузивна комбинација штоф/кожа заедно со избраната завршна обработка на внатрешноста обезбедуваат совршен амбиент за следната авантура.

 • Надворешност

 • Внатрешност

модел Sport Line

Моделот Sport Line го прави возилото уште подинамично. Исклучителните надворешни и внатрешни детали во црна боја со висок сјај осигуруваат особено спортски изглед. Спортските седишта за возачот и предното патничко седиште во комбинација на штоф/кожа во антрацитна црна боја нудат максимална удобност и оптимална потпора. Пакетот е заокружен со пакетот на светла вклучувајќи “X1” LED projection.

BMW X1, модел Sport Line, тричетвртински приказ однапред во студио

Моделот Sport Line го прави возилото уште подинамично. Исклучителните надворешни и внатрешни детали во црна боја со висок сјај осигуруваат особено спортски изглед. Спортските седишта за возачот и предното патничко седиште во комбинација на штоф/кожа во антрацитна црна боја нудат максимална удобност и оптимална потпора. Пакетот е заокружен со пакетот на светла вклучувајќи “X1” LED projection.

 • Надворешност

 • Внатрешност

Модел M Sport

Моделот M Sport му дава на возилото уште поспортски допир. Покрај изострениот изглед на внатрешноста и надворешноста, моделот M Sport гарантира зголемено задоволство при возењето. Суспензијата на M Sport и аеродинамичниот M пакет забележливо ја оптимализираат возната динамика.

BMW X1, модел M Sport, тричетвртински приказ однапред во студио

Моделот M Sport му дава на возилото уште поспортски допир. Покрај изострениот изглед на внатрешноста и надворешноста, моделот M Sport гарантира зголемено задоволство при возењето. Суспензијата на M Sport и аеродинамичниот M пакет забележливо ја оптимализираат возната динамика.

 • Надворешност

 • Внатрешност

ОСОБИНИ НА АВАНТУРА.

Дизајн карактеристики на BMW X1.

BMW X1 зрачи со примамлива жед за акција: од врвната BMW бубрежна решетка и адаптивните LED предни светла како и LED светлата за магла, преку бандажите од 19 инча со краци во Y стил и крилното огледало со LED-Projection „X1“ до LED задните светла и импресивните рабови на издувната цевка. Чекајќи ве при влегување е амбиенталното светло што дискретно поминува низ целата внатрешност. Инструмент таблата е дополнително украсена со декоративни контрастни шевови, која исто така има Dakota кожни Oyster навлака и подни простирки. Прилагодливото задно седиште обезбедува флексибилност нудејќи дополнителен простор во задниот дел за седење или повеќе капацитет за складирање во багажникот.
BMW X1, тричетвртински приказ однапред пред урбана заднина.
BMW X1, поглед одблиску на BMW бубрежната решетка.

BMW бубрежна решетка.

Масивната двојна бубрежна решетка поврзана во средината, како и прачките од решетката што јасно се испапчени од рамката му даваат на BMW X1 исклучително впечатлива предна страна.
BMW X1, поглед одблиску на адаптивните LED предни светла.

Адаптивни LED предни светла.

Адаптивните LED предни светла вклучуваат кратки светла и долги светла што не заслепуваат (BMW селективни светла) и индикатори со LED технологија. Опремата исто така опфаќа трепкачи, дневни светла и адаптивна контрола на светлата за осветлување на патот приспособено на ситуацијата при возење.
BMW X1, поглед одблиску на LED светлата за магла.

LED светла за магла.

LED светлата за магла ја зголемуваат видливоста на краток домет во магла и при врнежи, со што ја подобруваат безбедноста. Бојата на светлината што ја емитираат е многу слична со дневната светлина. Исто така трошат малку енергија и имаат долг животен век. Светлата за магла му даваат на предниот дел на возилото технолошки, модерен изглед.
BMW X1, поглед одблиску на леснометалните бадажи од 19 инча.

Двобојни леснометални бандажи од 19 инча со краци во Y стул 580

Двобојни лесноалуминиумски бандажи од 19 инча во стил Y 580, Оrbit Grey, сјајни, 8Ј х 19 со 225/45 R19 гуми.
BMW X1, фокус на LED-Projection „X1“

Надворешни ретровизори со LED projection „X1”.

Надворешен ретровизор од страната на возачот покажува двојна „X1“ LED проекција веднаш покрај возилото кога е отклучено. Овој поздрав исто така опфаќа и осветлување на вдлабнатината на кваката.
BMW X1, поглед облиску на задните светла со LED технологија.

Задни светла со LED технологија.

Дводелните задни светла со LED технологија во карактеристичен L дизајн се состојат од еден сегмент на осветлување во телото на возилото и еден во багажникот. Благодарејќи на динамичната функција на светлото за сопирање, возачите на возилата одзади се предупредени од трепкачките светла за сопирачки доколку возилото сопре наеднаш во опасна ситуација.
BMW X1, поглед одблиску на издувната цевка.

Издувна цевка, лево и десно.

Единечна, кружна издувна цевка на левата и десната страна со дијаметар од 90 mm, со хромиран раб.
BMW X1, внатрешност со активниран пакет за осветлување.

Пакет на осветлување.

Пакетот на амбиентално осветлување содржи разни LED светла и нуди амбиент со чист квалитет во внатрешноста. Шесте изборни начини на осветлување ја осветлуваат внатрешноста со елегантна комбинација на директно и индиректно осветлување. Дополнително сте пречекани со импресивен екран на надворешните LED вклучувајќи „X1“ LED проекција.
BMW X1, внатрешност со инструмент табла со Black Panel технологија.

Инструмент кластер со Black Panel технологија.

Инструмент кластерот, дизајниран во Black-Panel технологија, има матирана црна површина со два тенки хромирани прстени и е интегриран во инструмент таблата на модерен и елегантен начин. Му покажува на возачот дополнителни, релевантни содржини на средишниот екран во боја од 5.7 инча.
BMW X1, внатрешност со интрумент табла и контрастни шевови.

Инструмент табла со контрастни шевови.

Инструмент таблата има контрастни шевови што одговараат на бојата на шевовите на навлаките.
BMW X1, внатрешност со прилагодливи задни седишта.

Прилагодливи задни седишта.

Опциите за употреба на просторот од багажникот се особено флексибилни благодарејќи на многубројните начини на кои можат да се прилагодат задните седишта за да се зголеми просторот за нозе за задните патници или пак да се максимизира просторот за товар во багажникот, кое и да има приоритет.
BMW X1, внатрешност со навлаки во кожа „Dakota“ со перфорации Oyster и Grey.

Кожа „Dakota“ со перфорации | Оyster и Grey.

Кожа „Dakota“ со перфорации Оyster и Grey акценти.

ПЕРФОРМАНСИ НА СЕКОЈ НАЧИН.

Погонски технологии на BMW X1.

BMW X1 нуди спектар на врвни изведувачи како BMW ТwinPower Turbo 3-цилиндрични и 4-цилиндрични мотори, Steptronic менувач, BMW xDrive интелигентен систем на погон на сите тркала, како и адаптивна суспензија и M Sport сопирачки.
BMW X1, поглед облиску на BMW TwinPower Turbo 4-цилиндричен бензински мотор.

BMW TwinPower Turbo 4-цилиндричен бензински мотор.

Новата генерација на BMW TwinPower Turno 2.0-литарски 4-цилиндричен бензински мотор гарантира максимално уживање при возењето. Се одликува со агилна сила на испорака како и извонредна реакција дури и при мал број на вртежи на моторот, а истовремено штеди гориво и има ниски емисии.
BMW X1, поглед одблиску на xDrive логото на задниот дел.

xDrive.

Интелигентниот систем на погон на сите тркала BMW xDrive мазно и варијабилно ја распределува погонската сила на предните и задните тркала за максимална тракција, динамика на возење и безбедност во секоја ситуација од возењето. За уште подобра агилност, електронски управувана распределба на сила, на пример, урамнотежување на пречекорена или недоволна брзина при свиоци.
BMW X1, поглед одблиску на менувачот на централната конзола.

Steptronic Sport менувач.

Steptronic Sport менувачот со 8 брзини нуди неверојатно спортска промена на брзината. Без оглед на тоа дали станува збор за автоматска или рачна употреба на менувачот – за удобно и неверојатно динамично управување. Во SPORT режимот и со менувачот во лева S/M положба, промените на брзината се конфигурирани за максимални перформанси.
BMW X1, тричетвртински приказ одзади при возење сред планински пејзаж.

Адаптивна суспензија.

Адаптивната суспензија овозможува подесување на карактеристиките на придушувачот во согласност со ситуацијата при возењето и ја комбинира удобноста при возењето и возната динамика со најдобрата можна сигурност. Преку Driving Experience Control, можете да изберете стандарден COMFORT режим или SPORT режим.
BMW X1, внатрешност со М Sport пакет и M Sports управувач.

M sport управувач.

М Sports управувач со Servotronic создава директна и агилна реакција при управување и осигурува употреба на помал физички напор што е потребен за движење на тркалото. Возилото може попрецизно да се насочува, пружајќи многу поатлетски својства на управување, особено на кривулести патишта.
BMW X1, страничен приказ со поглед одблиску на бандажите од 19 инча со M Sport сопирачка.

M Sport сопирачка.

M Sport сопирачката со повеќе клипови во темно сина боја и M ознака нуди исклучителна ефикасност при сопирањето. Прилагодено на неверојатно високиот динамички потенција на возилото, исто така овозможува впечатливо атлетски стил на возење и исклучително сопирање на мокри површини.

ПОСТОЈАНО АЖУРИРАЊЕ.

Иновациите на BMW X1.

Опремен со иновации како Apple CarPlay®, BMW Head-Up екранот и контролниот екран во 10.25 инчен формат заедно со интелигентните безбедносни системи вклучувајќи го Driving Assitant Plus и Parking Assistant, BMW X1 осигурува дека секогаш ќе стигнете безбедно и удобно на својата дестинација.
BMW X1, внатрешност со фокус на кокпитот.
BMW X1, внатрешност со фокус на екраните и контролите.

Екрани и контроли.

Во соглсност со најмодерната ориентација кон возачот во BMW, сите екрани и контроли се уредно распоредени и лесно достапни. Јасно се групирани во четири главни категории на возење, удобност, екран и работа. Ова значи дека новите возачи можат брзо да се снајдат и времето за кое погледот им е тргнат настрана од патот е сведено на минимум.
BMW X1, внатрешност со фокус на BMW Head-Up екранот.

BMW Head-Up екран.

BMW Head-Up екранот во боја прикажува информации релевантни за патувањето директно на вашето видно поле, со што можете целосно да се концентрирате на возењето. Екранот опфаќа инфомрации како моментална брзина, насока на возење, ограничувања на брзината, индикатор за недозволено претекнување, заедно со телефонски и забавни списоци.
BMW X1, внатрешност со фокус на Driving Assistant Plus на екраните и контролите.

Driving Assistant Plus.

Опремата за Driving Assistant Plus нуди јасно подобрување на безбедноста и удобноста. Опфаќа предупредувања за приближување и за лице со функција на вклучување на светлата, предупредување за излегување од сообраќајната лента, помошник за употреба на долги светла, информации за ограничувања на брзината на патот, темпомат врз основа на камера со функции за тргнување и сопирање како и помошник при сообраќаен метеж.
BMW X1, внатрешност со фокус на Driving Assistant Plus на екраните и контролите.

Помош при паркирање.

Системот за помош при паркирање го олеснува паралелното паркирање. Системот работи преку мерење на потенцијалниот простор додека се одминува полека со возилото. Кога ќе се најде соодветен простор, системот го презема управувањето со возилото, додека вие пак сте одговорни за избирање на точната брзина, како и притискање на забрзувачот или сопирачката.
BMW X1, внатрешност со подготовка за Apple CarPlay® на екраните и контролите.

Подготовка за Apple CarPlay®

Зошто да ги немате поволностите на вашиот iPhone во BMW кога можете да продолжите да го користите како и обично? Подготовката за Apple CarPlay® ви дава далечински пристап до телефонијата, како и апликации како iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify и Apple Music. Можете да го користите и гласовното копче на управувачот за да пристапите до гласовниот помошник Siri.
BMW X1, страничен приказ со отворен багажник.

Автоматски багажник.

Автоматскиот багажник им овозможува на корисниците да го отвораат и затвораат багажникот електронски – потребно е само да се притисне копче во внатрешноста на возилото или на клучот. Може да се отвори и со помош на рачката од надворешната страна и да се затвори со помош на копчето од внатрешната страна на багажникот. Звучниот сигнал на предупредување ја зголемува безбедноста.

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2.

 • BMW X1 xDrive20i:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 6.7–6.3
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 152–143

  Вредностите на возилата означени со (2) се прелиминарни.

  Податоците за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се одредени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот досег ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на тркалата и гумите на избраниот модел.

  Дополнителни податоци околу официјалната потрошувачка на гориво и официјалните конкретни емисии на CO2 за новите патнички автомобили можат да се најдат во „Водичот за економичноста на потрошувачката на гориво и емисии на CO2“ што е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите веќе се темелат на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC-еквивалентни вредности за да се осигури споредба меѓу возилата. За даноците поврзани со возилото или други трошоци врз основа на (барем меѓу другото) емисиите на CO2, вредностите на CO2 можат да се разликуваат од вредностите наведени тука.