Тип на мотори и горивоБензинДизел

БИДЕТЕ ЛОВЕЦ. НЕ ПЛЕН.

Првиот BMW X2.

Тип на мотори и горивоБензинДизел
БИДЕТЕ ЛОВЕЦ. НЕ ПЛЕН.Првиот BMW X2.

Апсолутно уникатен. Крајно исклучителен. Уште на прв поглед, новиот BMW X2 јасно ги покажува своите спортски амбиции. Благодарение на својот смел атлетски карактер, тој дава динамични и агилни перформанси што се неприкосновени во оваа класа на возила. Во комбинација со внатрешност со висок квалитет и многу иновативни технологии, тој претставува екстровертен протагонист на новата ера. Подготвени сте?

Дознајте повеќе
Модели
Цена

5 СИЛНИ ФАКТИ:

 • 01 Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 4.8-4.6
 • 02 СО2 емисии во г/км (комбинирано): 126–121
 • 03 За прв пат достапни со М Спорт Х пакет
 • 04 Извонредна динамика на возење и моќни мотори
 • 05 Иновативен оперативен концепт и континуирана поврзаност

ОСТАНУВА УНИКАТЕН.

Новиот BMW X2 го следи сопствениот пат – а тоа и го покажува. Неговиот екстровертен облик во комбинација со динамичните контури му даваат еден исклучителен карактер на спортско купе. Во исто време, неговите впечатливи пропорции и уникатниот иновативен дизајн обезбедуваат еден извонреден изглед, Идеален за оние кои сакаат да истражуваат нови насоки.

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

 • BMW X2 xDrive20d:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 4.8-4.6
  СО2 емисии во г/км (комбинирано): 126–121

  Вредностите за потрошувачката на горивo, CO2 емисиите и потрошувачка на електрична енергија прикажани овде се определени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрување на типот. Вредностите се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег зема предвид различни димензии на избрани тркала и гуми и може да варира во текот на конфигурацијата.

  Спецификациите за CO2 ефикасноста се определуваат според Директивата 1999/94/EC и Европската регулатива применлива во моментот на одобрување на типот. Прикажаните вредности се базирани врз потрошувачката на гориво и CO2 вредностите според NEDC циклусот за класификација.

  Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични CO2 емисии за новите патнички автомобили може да се најдат во ,,Упатства за потрошувачка на гориво и CO2 емисии кај нови патнички возила” што бесплатно се достапни на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html