ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,795
Максимално дозволена тежина во кг
2,400
Дозволено оптоварување во кг
680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,135/1,370
Мотор
Цилиндари/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
290/1,350-4,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
215
Забрзување од 0-100 км/час во сек
8.3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
8.8-8.5
Возење надвор од град во л/100км
6.5-6.3
Комбинирано возење во л/100км
7.3-7.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
168-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л
65
Тркала
Димензија на предни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,795
Максимално дозволена тежина во кг
2,400
Дозволено оптоварување во кг
680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,135/1,370
Мотор
Цилиндари/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
290/1,350-4,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
215
Забрзување од 0-100 км/час во сек
8.3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
8.8-8.5
Возење надвор од град во л/100км
6.5-6.3
Комбинирано возење во л/100км
7.3-7.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
168-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л
65
Тркала
Димензија на предни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,795
Максимално дозволена тежина во кг
2,400
Дозволено оптоварување во кг
680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,135/1,370
Мотор
Цилиндари/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
290/1,350-4,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
215
Забрзување од 0-100 км/час во сек
8.3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
8.8-8.5
Возење надвор од град во л/100км
6.5-6.3
Комбинирано возење во л/100км
7.3-7.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
168-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л
65
Тркала
Димензија на предни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,795
Максимално дозволена тежина во кг
2,400
Дозволено оптоварување во кг
680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,135/1,370
Мотор
Цилиндари/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
290/1,350-4,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
215
Забрзување од 0-100 км/час во сек
8.3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
8.8-8.5
Возење надвор од град во л/100км
6.5-6.3
Комбинирано возење во л/100км
7.3-7.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
168-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л
65
Тркала
Димензија на предни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,795
Максимално дозволена тежина во кг
2,400
Дозволено оптоварување во кг
680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,135/1,370
Мотор
Цилиндари/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
290/1,350-4,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
215
Забрзување од 0-100 км/час во сек
8.3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
8.8-8.5
Возење надвор од град во л/100км
6.5-6.3
Комбинирано возење во л/100км
7.3-7.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
168-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л
65
Тркала
Димензија на предни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,795
Максимално дозволена тежина во кг
2,400
Дозволено оптоварување во кг
680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,135/1,370
Мотор
Цилиндари/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
290/1,350-4,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
215
Забрзување од 0-100 км/час во сек
8.3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
8.8-8.5
Возење надвор од град во л/100км
6.5-6.3
Комбинирано возење во л/100км
7.3-7.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
168-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л
65
Тркала
Димензија на предни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1,795
Максимално дозволена тежина во кг
2,400
Дозволено оптоварување во кг
680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
1,135/1,370
Мотор
Цилиндари/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,998
Клип/цилиндар во mm
94.6/82.0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
135 (184)/5,000-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
290/1,350-4,250
Размер на компресија:1
11.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
215
Забрзување од 0-100 км/час во сек
8.3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
8.8-8.5
Возење надвор од град во л/100км
6.5-6.3
Комбинирано возење во л/100км
7.3-7.1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
168-163
Капацитет на резервоарот, приближно во л
65
Тркала
Димензија на предни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензија на задни тркала
225/60 R18 104W XL
Димензии и материјал на предните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
7 J x 18-инчни, лесни легури

Информации за податоците.

  • Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

    Вредностите на возилата означени со (2) се прелиминарни.

    Вредностите на возилата означени со (3) веќе се темелат врз новиот WLTP пропис и се преведени назад во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. [Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) наCO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од овде наведените вредности].

    Спецификациите за ефикасност на СО2 се утврдуваат во согласност со Директивата 1999/94 / EC и со Европската регулатива во својата важечка верзија. Прикажаните вредности се базираат врз потрошувачката на гориво, вредностите на CO2 и потрошувачката на енергија според циклусот NEDC за класификацијата.

    Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се извадат од "Прирачникот за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили", кој е достапен на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.