BMW X5

РЕЗУЛТАТ НА НАПРЕДОК.

BMW X5.

РЕЗУЛТАТ НА НАПРЕДОК.

BMW X5.

РЕЗУЛТАТ НА НАПРЕДОК.BMW X5.

Максимална снага во kW (hp) при 1/мин (50i)

330 (450)/5,500–6,000

Комбинирана потрошувачка во л/100км (50i)

9.7–9.6

СО2 емисии во г/км (50i)

226–224

Капацитет на багажен простор во л

650–1,870

Во својата трета генерација, BMW X5 уште еднаш ги надминува сопствените стандарди – како спортско активно возило (SAV) кое нуди исклучителен луксиз во сите области во кои има најголеми барања. Ова е загарантирано со широка палета на интелигентни технологии кои ја подобруваат ефикасноста, динамиката на возење, комфорот и разнообразноста и ги издигнува на едно повисоко ниво – како на патиштата така и надвор од нив.

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО BMW X5

Динамика на возење

Динамика на возење.

Динамиката на возење на BMW X5 ви гарантира задоволство во возењето секој пат кога ќе седнете зад управувачот – со секое вртење и во секој свијок и при сите брзини. Системите за помош на возачот гарантираат совршен контакт со површината на возење, без оглед дали се остри свијоци, стрмни надолнини или при големи брзини.
BMW X5 Комфор

Комфор.

При возење, секогаш се поставува прашањето на комфорот. Во BMW X5, можете да уживате во врвен комфор при седење, во врвна музика и во најдобра забава.
BMW X5 Дизајн

Дизајн.

Силните карактери веднаш се препознаваат. Од првиот момент кога ќе го погледнете, BMW X5 го привлекува вашето внимание – и го задржува. И откако ќе влезете во него, уживате во секој километар во кабина со висок квалитет. Издигнатата положба на седење, на пример, ви дава одличен преглед на патот пред вас – и на висококвалитетните материјали во внатрешноста.

330 KW.

Врвна понуда е BMW TwinPower турбо линиски 8-цилиндричен бензински мотор со два паралелни турбо полначи со Valvetronic, двојни VANOS и директно вбризгување на бензин. Тој испорачува максимален број вртежи од 650 Nm во распон од 2000 до 4500 1/мин. Моторот создава 330 kW (450 hp) за да постигне импресивно забрзување од 0 до 100 км/час за само 4.9 секунди. Благодарение на високопрецизното вбризгување на горивото (HPI), се извлекува максималма ефикасност поради прецизно измерените дози на гориво кои се вбризгуваат во комората за согорување, што резултира со потрошувачка на гориво од 9.7 до 9.6 л/100км и СО2 емисии од 226 до 224 г/км.