МОЌНИ И ЕФИКАСНИ.

Моторите во BMW X5.

Без оглед на тој кој мотор ќе го одберете во BMW X5, една работа е сигурна: максимално задоволство при возење комбинирано со врвна ефикасност.

Read more
BMW TwinPower турбо бензински мотори

BMW TWINPOWER ТУРБО БЕНЗИНСКИ МОТОРИ.

Најновата генерација на BMW TwinPower турбо бензински мотори испорачува исклучително агилна снага и дава одлични реакции, дури и при мали брзини. Во исто време тие се поефикасни, со помала емисија на штетни гасови и подобри перформанси во споредба со нивните претходници. Овие иновативни мотори ја комбинираат најновата технологија за вбризгување гориво и променлива контрола на вентилите со двоен VANOS со врвна технологија на турбо полнење и претстaвува пресвртница во развојната стратегија на BMW EfficientDynamics. Резултатот е исклучително ефикасен погонски склоп кој ја нагласува легендарната моќност на BMW моторите. BMW TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен бензински мотор бил повеќе пати наградуван со наградата за „Мотор на годината“, и секој пат повторно ја потврдува својата репутација за динамично испорачување на снагата, карактеристики на исклучително мирно работење и впечатлива ефикасност. Моторите од палетата на BMW EfficientDynamics претставуваат еден технолошки концепт кој се покажал навистина успешен и се применува во речиси сите бензински мотори.

 • BMW xDrive 50i
  Цилиндри/вентили
  8/4
  Капацитет во ccm
  4,395
  Клип/цилиндар во mm
  88.3/89.0
  Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
  330 (450)/5,500-6,000
  Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
  650/2,000-4,500
  Размер на компресија:1
  10.0
 • BMW xDrive 35i
  Цилиндри/вентили
  6/4
  Капацитет во ccm
  2,979
  Клип/цилиндар во mm
  89.6/84.0
  Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
  225 (306)/5,800-6,400
  Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
  400/1,200-5,000
  Размер на компресија:1
  10.2
 • BMW xDrive 40e
  Цилиндри/вентили
  4/4
  Капацитет во ccm
  1,997
  Клип/цилиндар во mm
  90.1/84.0
  Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
  180 (245)/5,000-6,500
  Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
  350/1,250-4,800
  Размер на компресија:1
  10.0
BMW TwinPower турбо дизел мотори

BMW TWINPOWER ТУРБО ДИЗЕЛ МОТОРИ.

Новата генерација на BMW TwinPower турбо дизел мотори е сведоштво на ригорозните примени на BMW EfficientDynamics филозофијата, комбинирајќи ги врвната снага и перформансите со ниската потрошувачка на гориво. Дизел моторите се познати по својата брза реакција и постојано испорачување на енерија при секоја брзина на моторот, како и по ниската потрошувачка на гориво. Тие се исто познати по својата исклучителна ефикасност и динамика, создавајќи многу ниска емисија на гасови и триење со цел да се обезбеди максимално задоволство при возење. Новите дизел мотори во BMW EfficientDynamics програмата се карактеризираат со лесна алуминиумска конструкција и еден, два или три турбо полначи со променлива геометрија на турбината. Тие исто така имаат и најново директно вбризгување со заеднички вод (CommonRail), со што се гарантира оптимално согорување за дополнително намалување на потрошувачката на гориво и СО2 емисии.

 • BMW M50d
  Цилиндри/вентили
  6/4
  Капацитет во ccm
  2,993
  Клип/цилиндар во mm
  90.0/84.0
  Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
  280 (381)/4,000-4,400
  Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
  740/2,000-3,000
  Размер на компресија:1
  16.0
 • BMW xDrive 40d
  Цилиндри/вентили
  6/4
  Капацитет во ccm
  2,993
  Клип/цилиндар во mm
  90.0/84.0
  Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
  230 (313)/4,400
  Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
  630/1,500-2,500
  Размер на компресија:1
  16.5
 • BMW xDrive 30d
  Цилиндри/вентили
  6/4
  Капацитет во ccm
  2,993
  Клип/цилиндар во mm
  90.0/84.0
  Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
  190 (258)/4,000
  Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
  560/1,500-3,000
  Размер на компресија:1
  16.5
 • BMW xDrive 25d
  Цилиндри/вентили
  4/4
  Капацитет во ccm
  1,995
  Клип/цилиндар во mm
  90.0/84.0
  Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
  170 (231)/4,400
  Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
  500/2,000
  Размер на компресија:1
  16.5
 • BMW sDrive 25d
  Цилиндри/вентили
  4/4
  Капацитет во ccm
  1,995
  Клип/цилиндар во mm
  90.0/84.0
  Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
  170 (231)/4,400
  Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
  500/2,000
  Размер на компресија:1
  16.5