ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,105
Максимална дозволена тежина во кг
2,785
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,255/1,570
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,979
Клип/цилиндар во mm
89.6/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
225 (306)/5,800-6,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
400/1,200-5,000
Размер на компресија:1
10.2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
235
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.5
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
11.3-11.2
Возење надвор од град во л/100км
6.9-6.9
Комбинирано возење во л/100км
8.5-8.5
Емисија на СО2 во гр/км
199-197
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензија на задни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензии и материјал на предните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,250
Максимална дозволена тежина во кг
2,930
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,345/1,605
Мотор
Цилиндри/вентили
8/4
Капацитет во ccm
4,395
Клип/цилиндар во mm
88.3/89.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
330 (450)/5,500-6,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
650/2,000-4,500
Размер на компресија:1
10.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
4.9
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
13.0-12.9
Возење надвор од град во л/100км
7.8-7.7
Комбинирано возење во л/100км
9.7-9.6
Емисија на СО2 во гр/км
226-224
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензија на задни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензии и материјал на предните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,070
Максимална дозволена тежина во кг
2,750
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,210/1,565
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
170 (231)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
500/2,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
220
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.7
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
5.9-5.9
Возење надвор од град во л/100км
5.0-4.9
Комбинирано возење во л/100км
5.4-5.3
Емисија на СО2 во гр/км
141-139
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензија на задни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензии и материјал на предните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,115
Максимална дозволена тежина во кг
2,795
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,250/1,570
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,995
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
170 (231)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
500/2,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
220
Забрзување од 0-100 км/час во сек
7.7
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
6.2-6.2
Возење надвор од град во л/100км
5.3-5.2
Комбинирано возење во л/100км
5.6-5.6
Емисија на СО2 во гр/км
148-146
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензија на задни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензии и материјал на предните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,145
Максимална дозволена тежина во кг
2,825
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,290/1,575
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
190 (258)/4,000
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
560/1,500-3,000
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
230
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.8
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
6.8-6.7
Возење надвор од град во л/100км
5.5-5.5
Комбинирано возење во л/100км
6.0-5.9
Емисија на СО2 во гр/км
158-156
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензија на задни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензии и материјал на предните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,185
Максимална дозволена тежина во кг
2,865
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,320/1,585
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
230 (313)/4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
630/1,500-2,500
Размер на компресија:1
16.5
Перформанси
Најголема брзина во км/час
236
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.9
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
6.8-6.8
Возење надвор од град во л/100км
5.6-5.5
Комбинирано возење во л/100км
6.0-6.0
Емисија на СО2 во гр/км
159-157
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензија на задни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензии и материјал на предните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,265
Максимална дозволена тежина во кг
2,945
Дозволена тежина во кг
715
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,335/1,610
Мотор
Цилиндри/вентили
6/4
Капацитет во ccm
2,993
Клип/цилиндар во mm
90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
280 (381)/4,000-4,400
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
740/2,000-3,000
Размер на компресија:1
16.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5.3
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7.2-7.2
Возење надвор од град во л/100км
6.2-6.2
Комбинирано возење во л/100км
6.6-6.6
Емисија на СО2 во гр/км
173-173
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/50 R19 107W XL
Димензија на задни тркала
285/45 R19 111W XL
Димензии и материјал на предните тркала
9 J x 19-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
10 J x 19-инчни, лесни легури
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
2,305
Максимална дозволена тежина во кг
2,980
Дозволена тежина во кг
750
Дозволено оптоварување на предната/задната оска во кг
1,250/1,755
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1,997
Клип/цилиндар во mm
90.1/84.0
Максимална излезна сила во kW (hp) на 1/мин
180 (245)/5,000-6,500
Максимален број на вртежи во Nm на 1/мин
350/1,250-4,800
Размер на компресија:1
10.0
Перформанси
Најголема брзина во км/час
210
Забрзување од 0-100 км/час во сек
6.8
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
n/a
Возење надвор од град во л/100км
n/a
Комбинирано возење во л/100км
3.4-3.3
Емисија на СО2 во гр/км
78-77
Капацитет на резервоарот, приближно во л
85
Тркала
Димензија на предни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензија на задни тркала
255/55 R18 109V XL
Димензии и материјал на предните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури
Димензии и материјал на задните тркала
8.5 J x 18-инчни, лесни легури

Информации за податоците.

 • Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новиДополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новите автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.

  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини.

  Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Нивоата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето.

  Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте го вашиот BMW партнер. Подлежи на промени во дизајнот и опремата. Подлежи на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10), исто така, е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 горивоте автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.


  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини. Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Ниовата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето. Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте со вашиот BMW партнер. Подложно на промени во дизајнот и опремата. Подложно на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10) исто така е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 гориво.