covid-19 statement

КОРОНА. ВАШИ ПРАШАЊА – НАШИ ОДГОВОРИ.

КОРОНА. ВАШИ ПРАШАЊА – НАШИ ОДГОВОРИ.

Почитувани пријатели на BMW,

 

За BMW, здравјето на нашите вработени, нашите клиенти и деловни партнери е приоритет.
Должни сме и одговорни кон општеството и така ќе се однесуваме, почитувајќи ги
препораките од институциите, одговорно и солидарно.
 
Во овие непредвидливи времиња, BMW со партнерите е тука за било каква помош и поддршка.

Подолу ќе најдете листа со најчесто поставувани прашања. Ние и понатаму ќе продолжиме да
бидеме активни преку нашите комуникациски канали, правејќи се што
можеме да останеме поврзани додека “одржуваме безбедно растојание”.
 
Заедно сме во ова и заедно ќе го поминеме.

Чувајте се.


Дознајте повеќе

ВАШИ ПРАШАЊА – НАШИ ОДГОВОРИ

 • Дали BMW продажно сервисниот центар е отворен?

  Во услови
  на пандемија и вонредна состојба во државата, продажно севисниот центар на BMW e отворен со скратено работно време, само работни денови од Понеделник до Петок од 09 до 17 часот. Во зависност од мерките на Владата во наредниот период работното време може да биде променето.

 • Дали испораката на ново возило може да задоцни?

  Испораката на нови возила е според планираната динамика. За наредниот период очекуваме мали пролонгирања имајќи во предвид дека фабриките се затворени на одреден период.

 • Дали фабриките на BMW моментално се затворени?

  Произвоството во фабрриките во Европа моментално е во прекин, како и во Rosslyn Јужна Африка, San Luis во Мексико, Steyer во Австрија и за MINI во Oxford,Велика Британија.

  Оваа пауза моментално е дефинирана да трае до 19 Април 2020.

 • Дали сеуште може да го донесам возилото на сервис?

  Да, со претходна најава на нашиот контакт телефон или нашата e-mail адреса.

service

Што ако ми е потребна сервисна консултација?

Ве молиме контактирајте ги нашите сервисни консултанти.
more questions

Дали имате други прашања?

Ве молиме контактирајте не.
brand content

Каде може да најдам повеќе содржини за BMW?

Посетете ја BMW.com
get an offer

Како може да добијам понуда?

our story

Идеи за целото семејство додека сте дома.