Text Disclaimer

The content below presents a special purpose page that shall not be available in publish view. It's meant for authoring purposes only.

ag_f44_inspire

BMW M235i xDrive Gran Coupé:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7.1-6.7
Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 162-153

Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија може да се утврдат во согласност со пропишаната постапка за мерење HE (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Вредностите се однесуваат на возилото со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот опсег исто така ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на наплатокот и пневматикот достапни за избраниот модел.

Повеќе информации за официјалната потрошувачка на гориво и за официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Упатството за потрошувачка на гориво и емисија на СО2 за нови патнички автомобили“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и во DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

Вредностите веќе се засноваат на новите регулативи за WLTP и се преточени во NEDC-еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. Во однос на даноците на возилото или другите давачки засновани (барем меѓу другото) на емисија на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од оние наведени овде.