Филм со сцени на возење на BMW Серија 1.
Тип на мотори и горивоБензинДизел

THE 1 AND ONLY

ЕДИНСТВЕНА ПОНУДА СО ГРАТИС ПАКЕТ ОПРЕМА - ТHE 1 EDITION

Тип на мотори и горивоБензинДизел
THE 1 AND ONLYЕДИНСТВЕНА ПОНУДА СО ГРАТИС ПАКЕТ ОПРЕМА - ТHE 1 EDITION

Поттикнува копнежи: пристигна потполно новиот BMW Серија 1 за да ги привлече сите одушевени погледи. Ова се должи на извонредниот дизајн и прогресивните надворешни особини што го издвојуваат од толпата уште на прв поглед. Истото важи и за внатрешноста со модерната атмосфера што инспирира преку врвен квалитет и пространост. Ефикасните мотори, погонот на предни тркала што за првпат се јавува кај новиот BMW Серија 1 и врвните технологии на шасијата гарантираат возење преполно со динамика и агилност, додека пак иновативните технологии и системи за помош на возачот осигуруваат дека секогаш ќе пристигнете на својата дестинација безбедно и удобно.


BMW M135i xDrive:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбиниранo): 7.1-6.8
CO2 емисии во g/km (комбинирано):162–155

Дознајте повеќе

ОВИЕ КАРАКТЕРИСТИКИ ГИ НАДМИНУВААТ СИТЕ ОЧЕКУВАЊА

Разгледајте го дизајнот, динамиката на возење и техничките особини на BMW Серија 1.

BMW Серија 1 во металик Misano Blue боја, три-четвртински приказ однапред во возење.

ДИЗАЈН.

Прогресивен спортски изглед – од предницата со големи отвори за воздух преку страничната силуета со реинтерпретирано Hofmeister заоблување: надворешниот дизајн на BMW Серија 1 е олицетворение на динамика и чисто ужување во возењето со секој детал и секоја прецизна линија.

Кокпит на BMW Серија 1 so “M Leather” управувач при отворена возачка врата.

ВНАТРЕШНОСТ.

Сѐ за вашето уживање при возењето: високо квалитетни материјали, ергономски оптимални карактеристики и врвни технологии. Освен високиот степен на функционалност, внатрешноста на BMW Серија 1 одушевува со својот премиумски карактер во комбинација со отворениот и простран карактер.

Филм со динамични сцени на возење на BMW Серија 1
Филм со динамични сцени на возење на BMW Серија 1
Систем за помош при паркирање на BMW Серија 1 со систем за помош при возење наназад.
Систем за помош при паркирање на BMW Серија 1 со систем за помош при возење наназад.
Потполно новиот BMW Серија 1 е млад, кул и урбан. Компактните пропорции, флуидната линија на покривот и впечатливите динамични линии ветуваат агилност и уживање во возењето на прв поглед. Внатрешноста е модерна и прецизно структурирана. Им нуди на патниците повеќе простор од кога било.
Домагој Дукец, управник на BMW одделот за дизајн.

СЕКОЈА ЛИНИЈА ЗРАЧИ СО САМОДОВЕРБА.

Спортската надворешност и дизајнот на внатрешноста на BMW Серија 1.

Авторитет што е веднаш претпознатлив: дизајност на потполно новиот BMW Серија 1 остава силен впечаток и одвнатре и однадвор. Почнувајќи од динамичниот преден крај со големата двострука решетка на маската и широкиот долен дел на предниот браник. Јасно дефинираните контури се протегаат паралелно со флуидната линија на покривот до препознатливиот заден крај. Премиумскиот карактер на BMW Серија 1 продолжува во внатрешноста. Тука патниците можат да уживаат во великодушната и отворена пријатна атмосфера. Кокпитот одушевува со егономски оптималните карактеристики на опремата и системски вградена ориентација кон возачот.
BMW Серија 1 во металик „Мisano Blue“ боја, три-четвртински приказ однапред, паркиран покрај патот од птичја перспектива.
BMW Серија 1 во металик „Мisano Blue“ боја, тричетвртински приказ однапред, паркиран покрај патот
BMW Серија 1 во металик „Misano Blue“ боја, поглед од страна на паркиралиште.
Потполно новиот BMW Серија 1 M135i одзади, паркиран пред станбена зграда.
Кокпит на BMW Серија 1 со М спортски седишта, М кожен управувач и осветлени рабови по внатрешноста.
Ергономски обликувани „M Sport“ седишта во BMW Серија 1 со контрасни шавови и интегриран наслон за главата.
Страничен приказ одзади на BMW Серија 1 со карактеристично Hofmeister заоблување.
BMW Серија 1 во металик „Мisano Blue“ боја, три-четвртински приказ однапред, паркиран покрај патот од птичја перспектива.

ВПЕЧАТЛИВА ПРЕДНИЦА.

Впечатливиот облик на LED светлата, привлечната двострука бубрежна решетка во облик на мрежа и изразениот преден дел со големи отвори за воздух ја дефинираат предницата на BMW Серија 1.

BMW Серија 1 во металик „Мisano Blue“ боја, тричетвртински приказ однапред, паркиран покрај патот
BMW Серија 1 во металик „Misano Blue“ боја, поглед од страна на паркиралиште.

МОДЕРНА СИЛУЕТА.

Долгото меѓуосовинско растојание, флуидната линија на покривот и мускулестите куќишта на тркалата на BMW Серија 1 сведочат за неговиот младешки и агилен карактер. Реинтерпретираната Hofmeister заобленост претставува уште еден карактеристичен белег.

Потполно новиот BMW Серија 1 M135i одзади, паркиран пред станбена зграда.

АТЛЕТСКА ЗАДНИЦА.

Во комбинација со истакнатите странични линии и карактеристично обликуваниот заден браник, ширината на BMW Серија 1 формира авторитативен и непогрешно динамичен заден дел.

Кокпит на BMW Серија 1 со М спортски седишта, М кожен управувач и осветлени рабови по внатрешноста.

КОКПИТ ОРИЕНТИРАН КОН ВОЗАЧОТ.

Атрактивната внатрешност на BMW Серија 1 нуди убедлива комбинација на спортски и модерен амбиент и великодушна пространост. Меѓу оптичките карактеристики се осветлените украсни рабови по внатрешноста како и слободно програмираната комбинација на големиот BMW Live Cockpit Professional екран.

Ергономски обликувани „M Sport“ седишта во BMW Серија 1 со контрасни шавови и интегриран наслон за главата.

СПОРТСКИ „M SPORT“ СЕДИШТА.

Ергономски обликуваните „M Sport“ седишта со интегриран наслон за главата не само што изгледаат добро туку обезбедуваат и совршена поддршка и оптимална удобност при седењето за динамично возење.

Страничен приказ одзади на BMW Серија 1 со карактеристично Hofmeister заоблување.

ВПЕЧАТЛИВ ДЕТАЛ.

Прогресивниот дизајн на BMW Серија 1 нуди свежо толкување на Hofmeister заоблувањето и визуелно се шири во каросеријата – со тоа на дизајнот на спортската странична линија ѝ се додава дополнителна карактеристика со повисок степен на препознатливост.

Возна динамика на новиот BMW Серија 1.

АВТОРИТАТИВЕН ВО СЕКОЈ ПОГЛЕД.

Динамично подесени технологии на погонскиот склоп и шасијата на BMW Серија 1.

Адаптивната суспензија на BMW Серија 1.

„M SPORT“ СУСПЕНЗИЈА

Спортки и директен дизајн на суспензијата кај BMW Серија 1.

М СПОРТСКА СУСПЕНЗИЈА

М спортската суспензијата го спушта возилото за околу десет милиметри. Исто така има пократки пружини за суспензија и поцврсто подесување на амортизерите, како и поцврсти стабилизатори. Комбинирани заедно, резултираат во уште подиректен дизајн на суспензијата, што овозможува исклучително спортски стил на возење.
BMW Серија 1 со адаптивна суспензија.
BMW Серија 1 со М спортско управување.

M СПОРТСКО УПРАВУВАЊЕ.

Прецизни и директни возни карактеристики со мал напор при управување – сѐ до крајните граници на динамиката.

М СПОРТСКО УПРАВУВАЊЕ.

M спортското управување со опцијата „Servotronic“ создава директена и подвижна реакција и осигурува помал физички напор што е потребен за движење на управувачот. Со вашето возило може да се управува попрецизно и нуди значително оптимиизирани карактеристики на ракување, особено во текот на динамичното возење низ тесни свиоци или во текот на ненадејно вртење. „M Sport“ управувањето функционира преку целиот управувачки агол со директен, линеарен размер. Опцијата „Servotronic“ нуди променлива и секогаш оптимална поддршка при управувањето.
BMW Серија 1 со М спортско управување.
BMW Серија 1 со висока влечна сила и стабилност при возењето.

ВЛЕЧНА СИЛА И СТАБИЛНОСТ ПРИ ВОЗЕЊЕТО.

Совршена контрола и стабилност благодарејќи на оптимизираните компоненти на погонскиот склоп.

ВЛЕЧНА СИЛА И СТАБИЛНОСТ ПРИ ВОЗЕЊЕТО.

Компонентите на погонскиот склоп се совршено прилагодени една на друга и осигуруваат оптимална стабилност и контрола кај BMW серија 1. Интелигентниот систем на погон на сите тркала BMW xDrive ја распределува погонската сила променливо на предните и задните тркала. Интеракцијата со механичкиот диференцијал на „Septronic Sport“ менувачот со 8 брзини резултира со значајно зголемување на влечната сила, динамиката и безбедноста при возење. Технологијата ARB (активатор за ограничување на пролизгувањето на тркалата) е стандардна опрема и има дополнителна стабилизаторска функција.
BMW Серија 1 со висока влечна сила и стабилност при возењето.
BMW Серија 1 со „Septronic Sport“ менувач со 8 брзини.

„SEPTRONIC SPORT“ МЕНУВАЧ СО 8 БРЗИНИ.

Брзо менување на брзините, ефикасна трансмисија на силата, молскавично забрзување.

„SEPTRONIC SPORT“ МЕНУВАЧ СО 8 БРЗИНИ.

Без разлика дали се контролира рачно или автоматски, менувачот Steptronic Sport so 8 брзини нуди брзо менување на брзината во спортски стил со трајно висока ефикасност. Кога вози со висока динамичност во горниот распон на вртежи, возачот е поддржан од ново осмислените светилки за промена на брзината поставени на инструмент таблата или на Head-Up екранот. Доколку се активира автоматски режим, изборот на брзина и точките на промена се приспособуваат на индивидуалниот стил на возење. Спортскиот режим е систематски осмислен за перформанси и моќно забрзување, додека моторот постојано се одржува во голем распон на вртежи каде што имате голема сила на располагање.
BMW Серија 1 со „Septronic Sport“ менувач со 8 брзини.

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 на BMW BMW Серија 1.

 • BMW M135i xDrive:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбиниранo): 7.1-6.8
  CO2 емисии во g/km (комбинирано):162–155

  На сликите е прикажана дополнителна опрема, екраните и мониторите зависат од опциите на опремата.

  Податоците за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се одредени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот досег ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на тркалата и гумите на избраниот модел.

  Дополнителни податоци околу официјалната потрошувачка на гориво и официјалните конкретни емисии на CO2 за новите патнички автомобили можат да се најдат во „Водичот за економичноста на потрошувачката на гориво и емисии на CO2“ што е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите веќе се темелат на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC-еквивалентни вредности за да се осигури споредба меѓу возилата. За даноците поврзани со возилото или други трошоци врз основа на (барем меѓу другото) емисиите на CO2, вредностите на CO2 можат да се разликуваат од вредностите наведени тука.