КОЛАЧИЊА И РЕКЛАМИРАЊЕ ПРЕКУ ОБЈАВУВАЊЕ.

BMW AG

Кој вид на рекламирање преку објавување спроведува BMW?
Ние ги персонализираме веб страниците управувани од BMW и учествуваме во мрежата на програми за рекламирање што рекламираат за BMW на други веб страници. Ние го приспособуваме и персонализираме рекламирањето кон Вашите интереси врз база на информациите од Вашите активности, како што се активностите што ги преземате кога ја посетувате нашата веб страница и кога ги посетувате веб страниците што ги прикажуваат рекламите за BMW.

 

Како BMW користи колачиња и други дигитални маркери и спроведува рекламирање преку огласување?
Ние користиме технологии како што се колачиња, веб ознаки, пиксели и други технологии за да собереме информации за тоа како корисниците ги пребаруваат нашите веб страници и реагираат на нашите промотивни соопштенија.

 

Кога корисникот ќе се поврзе со нашата веб страница, се користат ,,колачиња” и други дигитални маркери од наша страна или од давателите на услуги од трети страни за да се собираат информации и да се следат корисничките шеми. Колачето е мала текстуална датотека што содржи единствен идентификациски број што го идентификува Вашиот веб прегледувач, не Вас лично, во нашиот компјутер секојпат кога ќе ја посетите нашата веб страница. Колачето може да ни покаже кои страници биле посетени и колку често. Ние ја користиме оваа информација со намера да ја подобриме искористеноста на нашата веб страница од Ваша страна, примарно заради технички причини, како што е обезбедување непрекината навигација. Понатаму, ние може да користиме дополнителни компоненти (вклучувајќи дополнителни компоненти од трети страни) што зачувуваат информации во Вашето локално складиште на веб прелистувачот за да помогнат при сфаќањето на аналитиката на веб страницата. Оваа информација се брише кога ќе го затворите Вашиот веб прелистувач.

 

Нашата веб страница, исто така, користи колачиња и пиксел датотеки (мали сликовни датотеки) за да управува со нашите вклучени рекламни програми. Колачињата и пиксел датотеките може да го следат Вашиот веб прелистувач, така што ќе бидете препознаени кога ќе посетите други веб страници. Ние, исто така, користиме пиксел датотеки за да определиме кога сте отвориле промотивна комуникација од нас и други интеракции со промотивна комуникација, како кога е проследена или ако линк во нејзина рамка е кликната. Овие пиксел датотеки главно се валидни ограничен број денови и се обезбедуваат од нашите даватели на услуги за управување со реклами.

 

Зошто BMW спроведува рекламирање преку огласување?
Веруваме дека рекламирањето преку огласување што е моделирано според Вашите посебни интереси се повеќе корисни и релевантни за Вас. Ние користиме информации собрани за Вашата интеракција со нашата веб страница и останати веб страници за да ја разбереме нашата публика и да се подобри Вашиот пристап до новите производи и услуги што се најрелевантни за Вашите интереси.

 

Последно ажурирање: август 2016

Дознајте повеќе