BMW Серија 2 Active Tourer U06 2021 Mineral White бела металик боја тричетвртински поглед одзади во возење

THE 2

BMW СЕРИЈА 2 ACTIVE TOURER: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

THE 2BMW СЕРИЈА 2 ACTIVE TOURER: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Најважните факти и податоци за новиот BMW Серија 2 Active Tourer на дланка: мотори, потрошувачка на гориво и електрична енергија, CO2 емисии, електричен опсег и димензии. Проверете ги сите податоци за перформансите, како што се зафатнина на моторот, коњски сили, вртежи и забрзување – и дознајте кој мотор е најсоодветен за вашите потреби.

Дознајте повеќе

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW СЕРИЈА 2 ACTIVE TOURER.

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1545
Максимално дозволена тежина во кг 2015
Дозволено оптоварување во кг 545
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.070/1.010
Капацитет на багажник во л 470-1.455
Волумен на багажник во карго позицика во л 565
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.300
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.300

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во ccm 1499
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 100 (136)/4.400-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 230/1.500-4.000
Размер на компресија:1 11.1

Перформанси

Најголема брзина во км/час 214
Забрзување од 0-100 км/час во сек 9,0

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,8-6,2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 154-140
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 45

Тркала

Димензија на предни пневматици 205/65 R16 95 W
Димензија на задни пневматици 205/65 R16 95 W
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
AC полнење: време на полнење 0-100 % во ч/ Макс. Перформанси на полнење на возилото во kW -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор (КС) -
Вртежи на електричен мотор (Nm) -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1595
Максимално дозволена тежина во кг 2075
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.095/1.050
Капацитет на багажник во л 415-1.405
Волумен на багажник во карго позицика во л 500
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.300
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.300

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во ccm 1499
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 115 (156)/4.700-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 240/1.500-4.400
Размер на компресија:1 11.1

Перформанси

Најголема брзина во км/час 221
Забрзување од 0-100 км/час во сек 8.1

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,5-5,9
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 148-133
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 45

Тркала

Димензија на предни пневматици 205/65 R16 95 W
Димензија на задни пневматици 205/65 R16 95 W
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
AC полнење: време на полнење 0-100 % во ч/ Макс. Перформанси на полнење на возилото во kW -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор (КС) 14 (19)
Вртежи на електричен мотор (Nm) 55

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 125 (170)
Комбинирани вртежи Nm 280

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1620
Максимално дозволена тежина во кг 2105
Дозволено оптоварување во кг 560
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.120/1.050
Капацитет на багажник во л 415-1.405
Волумен на багажник во карго позицика во л 500
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.500
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.500

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 150 (204)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 320/1.500-4.000
Размер на компресија:1 11.1

Перформанси

Најголема брзина во км/час 241
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7,0

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,6-6,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 149-137
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км
Капацитет на резервоарот, приближно во л 45

Тркала

Димензија на предни пневматици 205/60 R17 97 W XL
Димензија на задни пневматици 205/60 R17 97 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
AC полнење: време на полнење 0-100 % во ч/ Макс. Перформанси на полнење на возилото во kW -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор (КС) 14 (19)
Вртежи на електричен мотор (Nm) 55

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 160 (218)
Комбинирани вртежи Nm 360

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1690
Максимално дозволена тежина во кг 2170
Дозволено оптоварување во кг -
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. -
Капацитет на багажник во л 415-1.405
Волумен на багажник во карго позицика во л 500
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1500
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1500

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 150 (204)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 320/1.500-4.000
Размер на компресија:1 11.1

Перформанси

Најголема брзина во км/час 238
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6,9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,3-6,6
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 165-150
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 45

Тркала

Димензија на предни пневматици 205/60 R17 97 W XL
Димензија на задни пневматици 205/60 R17 97 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
AC полнење: време на полнење 0-100 % во ч/ Макс. Перформанси на полнење на возилото во kW -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор (КС) -
Вртежи на електричен мотор (Nm) -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.620
Максимално дозволена тежина во кг 2.085
Дозволено оптоварување во кг 540
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.115/1.030
Капацитет на багажник во л 470-1.455
Волумен на багажник во карго позицика во л 565
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.400
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.400

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 110 (150)/3.750-4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 360/1.500-2.500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 220
Забрзување од 0-100 км/час во сек 8.8

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,3-4,8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 138-125
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 45

Тркала

Димензија на предни пневматици 205/65 R16 95 W
Димензија на задни пневматици 205/65 R16 95 W
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
AC полнење: време на полнење 0-100 % во ч/ Макс. Перформанси на полнење на возилото во kW -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор (КС) -
Вртежи на електричен мотор (Nm) -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.920
Максимално дозволена тежина во кг 2.415
Дозволено оптоварување во кг -
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. -
Капацитет на багажник во л 406-1.370
Волумен на багажник во карго позицика во л 500
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во ccm 1499
Клип/цилиндар во mm -
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 100 (136)/4.400
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 230/1.500-4.000
Размер на компресија:1 -

Перформанси

Најголема брзина во км/час 195
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7,0

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 1,4-1,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 30-22
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 20,0-17,9
Капацитет на резервоарот, приближно во л 47

Тркала

Димензија на предни пневматици 205/65 R16 95 W
Димензија на задни пневматици 205/65 R16 95 W
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 69-80
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 14,9
AC полнење: време на полнење 0-100 % во ч/ Макс. Перформанси на полнење на возилото во kW под 02:30/7,4

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор (КС) 80 (109)
Вртежи на електричен мотор (Nm) 247

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 180 (245)
Комбинирани вртежи Nm 477

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.935
Максимално дозволена тежина во кг 2.430
Дозволено оптоварување во кг -
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. -
Капацитет на багажник во л 406-1.370
Волумен на багажник во карго позицика во л 500
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во ccm 1499
Клип/цилиндар во mm -
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 110 (150)/5.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 230/1.500-4.400
Размер на компресија:1 -

Перформанси

Најголема брзина во км/час 205
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.7

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 1,4-1,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 30-22
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 20,0-17,9
Капацитет на резервоарот, приближно во л 47

Тркала

Димензија на предни пневматици 205/60 R17 97 W XL
Димензија на задни пневматици 205/60 R17 97 W XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 69-80
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 14,9
AC полнење: време на полнење 0-100 % во ч/ Макс. Перформанси на полнење на возилото во kW под 02:30/7,4

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор (КС) 130 (177)
Вртежи на електричен мотор (Nm) 247

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 240 (326)
Комбинирани вртежи Nm 477

Fuel consumption, power consumption and CO2 emissions of the BMW 2 Series Active Tourer.

BMW 223i Active Tourer*:
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx

BMW 230e xDrive Active Tourer*:
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx
Power consumption combined in kWh/100 km:

* The figures are preliminary.

BMW 225e xDrive and BMW 230e xDrive Active Tourer are expected to be available from 7/2022.

At temperatures below 0 degrees Celsius, purely electric driving mode of this plug-in hybrid will not be available until the battery has warmed up to an operational condition after the vehicle has travelled a few kilometers.

Official data on fuel consumption, CO2 emissions, power consumption and electric range were determined in accordance with the mandatory measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 valid at the time of type approval. In case of a range, figures in the WLTP take into account any optional equipment.  For newly type-tested vehicles since 01.01.2021, the official data no longer exist according to NEDC, but only according to WLTP. For more information on the WLTP and NEDC measurement procedures, see www.bmw.de/wltp

For more information on the official fuel consumption and official specific CO2 emissions of new passenger cars, see the ‘Guide to Fuel Consumption, CO2 Emissions, and Electricity Consumption of New Passenger Cars’, which is available free of charge at all sales outlets, from Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, and at www.dat.de/co2

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво, потрошувачка на електрична енергија и CO2 емисии на BMW Серија 2 Active Tourer.

  • Disclaimer reference invalid