BMW Серија 7 Седан G70 ICE 740i M спорт пакет Frozen Deep gray сива металик боја, 21" M тркала од лесна легура со ѕвездени фелни стил 908 поглед одозгора од задниот дел

НОВИОТ 7

НОВИОТ BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

НОВИОТ 7НОВИОТ BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Клучните факти и вредности за новиот BMW Серија 7 Седан на дланка:

 • Мотори, потрошувачка и CO2 емисии
 • Податоци за перформансите како зафатнина, кс, Nm и забрзување
 • Тежина, димензии, големина на тркала и пневматици
Дознајте повеќе

⁽¹⁾ Вредностите се прелиминарни

⁽²⁾ Потполно електричниот погон е достапен за температури под 0 степени Целзиусови само по неколку километри, кога батеријата ќе се загрее до работна состојба

⁽³⁾ Се состои од погон на моторот со внатрешно согорување (изразена номинална вредност) и електричен поогон (до изразена номинална вредност)

⁽⁴⁾ Моќноста зависи од состојбата на наполнетост на батеријата

Дознајте повеќе

НОВИОТ BMW СЕРИЈА 7 СЕДАН: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.150
Максимално дозволена тежина во кг 2.785
Дозволено оптоварување во кг 710
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.325/1.510
Минимален капацитет на багажник (со нкренати седишта) во л 540
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг -
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг -
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг -

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во цм³ 2.998
Клип/цилиндар во мм 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 200 (272)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 400/1.600-4.500
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Забрзување од 0-100 км/час во сек 6,9
Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,9
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 166-182
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 74

Тркала

Димензија на предни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензија на задни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија (нето/бруто) во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16A BMW i Wallbox (0-100%) ч -

Електричен мотор

Номинална моќност во kW (кс) 13 (18)
Номинален број на вртежи (Nm) 200

Вкупен погон на возилото

Моќност kW (КС) 210 (268) ⁽³⁾
Вртежи Nm 425 ⁽³⁾

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.165
Максимално дозволена тежина во кг 2.785
Дозволено оптоварување во кг 780
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.340/1.510
Минимален капацитет на багажник (со нкренати седишта) во л 540
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.100
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во цм³ 2.998
Клип/цилиндар во мм 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 280 (381)/5.200-6.250
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 520/1.850-5.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,4
Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,0-7,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 183-159
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 74

Тркала

Димензија на предни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензија на задни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија (нето/бруто) во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16A BMW i Wallbox (0-100%) ч -

Електричен мотор

Номинална моќност во kW (кс) 13 (18)
Номинален број на вртежи (Nm) 200

Вкупен погон на возилото

Моќност kW (КС) 280 (381)
Вртежи Nm 540 ⁽³⁾

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.215
Максимално дозволена тежина во кг 2.850
Дозволено оптоварување во кг 795
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.390/1.535
Минимален капацитет на багажник (со нкренати седишта) во л 540
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.100
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во цм³ 2.998
Клип/цилиндар во мм -
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 280 (381)/5.200-6.250
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 520/1.850-5.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,3
Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,0-7,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 183-159
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 74

Тркала

Димензија на предни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензија на задни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија (нето/бруто) во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16A BMW i Wallbox (0-100%) ч -

Електричен мотор

Номинална моќност во kW (кс) 13 (18)
Номинален број на вртежи (Nm) 200

Вкупен погон на возилото

Моќност kW (КС) 280 (381)
Вртежи Nm 540 ⁽³⁾

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.345
Максимално дозволена тежина во кг 2.980
Дозволено оптоварување во кг 710
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.470/1.565
Минимален капацитет на багажник (со нкренати седишта) во л 540
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.100
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.100

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во цм³ 4.395
Клип/цилиндар во мм 88,3/89,0
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 400 (544)/5.200-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 750/1.800-5.000
Размер на компресија:1 10,5

Перформанси

Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,5
Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 11,2
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 255
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 74

Тркала

Димензија на предни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензија на задни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија (нето/бруто) во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16A BMW i Wallbox (0-100%) ч -

Електричен мотор

Номинална моќност во kW (кс) 13 (18)
Номинален број на вртежи (Nm) 155

Вкупен погон на возилото

Моќност kW (КС) 400 (544)
Вртежи Nm 750

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.255
Максимално дозволена тежина во кг 2.895
Дозволено оптоварување во кг 800
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.405/1.540
Минимален капацитет на багажник (со нкренати седишта) во л 540
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.100
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.100

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во цм³ 2.993
Клип/цилиндар во мм -
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 210 (256)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 650/1.750-3.000
Размер на компресија:1 -

Перформанси

Забрзување од 0-100 км/час во сек 6,3
Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,9-5,9
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 182-157
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 74

Тркала

Димензија на предни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензија на задни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија (нето/бруто) во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16A BMW i Wallbox (0-100%) ч -

Електричен мотор

Номинална моќност во kW (кс) 13 (18)
Номинален број на вртежи (Nm) 200

Вкупен погон на возилото

Моќност kW (КС) 220 (299) ⁽³⁾
Вртежи Nm 670 ⁽³⁾

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.455
Максимално дозволена тежина во кг 3.120
Дозволено оптоварување во кг 740
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.550/1.665
Минимален капацитет на багажник (со нкренати седишта) во л 525
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во цм³ 2.998
Клип/цилиндар во мм -
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 230 (313)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 450/1.750-4.700
Размер на компресија:1 -

Перформанси

Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,9
Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина на електричен мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 1,2-1,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 28-22
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 26,9-24,5
Капацитет на резервоарот, приближно во л 65

Тркала

Димензија на предни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензија на задни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 80-89
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија (нето/бруто) во kWh 22,1/18,7
Време на полнење 3,7 kW/16A BMW i Wallbox (0-100%) ч помалку од 3

Електричен мотор

Номинална моќност во kW (кс) 145 (197)
Номинален број на вртежи (Nm) 280

Вкупен погон на возилото

Моќност kW (КС) 360 (489) ⁽³⁾⁽⁴⁾
Вртежи Nm 700 ⁽³⁾

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.525
Максимално дозволена тежина во кг 3.130
Дозволено оптоварување во кг 680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.550/1.665
Минимален капацитет на багажник (со нкренати седишта) во л 525
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во цм³ 2.998
Клип/цилиндар во мм -
Максимална излезна снага во kW (кс) на 1/мин 280 (381)/5.200-6.250
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 520/5.000
Размер на компресија:1 -

Перформанси

Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,3
Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина на електричен мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 1,2-1,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 28-25
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 26,9-25,8
Капацитет на резервоарот, приближно во л 65

Тркала

Димензија на предни пневматици 255/40 R21 102 Y XL
Димензија на задни пневматици 255/40 R21 102 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 9 J x 21 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 9 J x 21 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 80-84
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија (нето/бруто) во kWh 18,7/22,1
Време на полнење 3,7 kW/16A BMW i Wallbox (0-100%) ч помалку од 3

Електричен мотор

Номинална моќност во kW (кс) 145 (197)
Номинален број на вртежи (Nm) 280

Вкупен погон на возилото

Моќност kW (КС) 420 (571) ⁽³⁾⁽⁴⁾
Вртежи Nm 800 ⁽³⁾

Fuel consumption and CO2 emissions.

BMW 740i (1):
Fuel consumption in l/100 km (combined; WLTP): 8.0–7.0
CO2 emissions in g/km (combined, WLTP): 183–159

BMW 750e xDrive (1):
Fuel consumption in l/100 km (combined; WLTP): 1.2–1.0
CO2 emissions in g/km (combined, WLTP): 28–22

(1) Values are preliminary


Official figures for fuel consumption, CO2 emissions, electricity consumption and electric range were determined in accordance with the prescribed measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 as amended. WLTP figures take into account any optional equipment in the case of ranges. For vehicles newly type-approved since 01.01.2021, the official specifications exist only according to WLTP. Further information on the NEDC and WLTP measurement methods can be found at www.bmw.de/wltp

At temperatures below 0 degrees Celsius, purely electric driving mode of this plug-in hybrid will not be available until the battery has warmed up to an operational condition after the vehicle has travelled a few kilometers.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

 • BMW 740d xDrive(1):
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано; WLTP): 6,9-5,9
  CO2 емисии во г/км (комбинирано, WLTP): 182–157

  BMW 750e xDrive(1):
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано; WLTP): 1,2-1,0
  CO2 емисии во г/км (комбинирано, WLTP): 28–22

  (1) Вредностите се прелиминарни.
  (2) Потполно електричниот погон е достапен за температури под 0 степени Целзиусови само по неколку километри, кога батеријата ќе се загрее до работна состојба
  (3) Се состои од погон на моторот со внатрешно согорување (изразена номинална вредност) и електричен поогон (до изразена номинална вредност)
  (4) Моќноста зависи од состојбата на наполнетост на батеријата

  Официјалните вредности за потрошувачка на гориво, CO2 емисии, потрошувачка на електрична енергија и електричен опсег се определени во согласност со пропишаната постапка на мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 во нејзината изменета форма. WLTP вредностите ја земаат предвид секоја опционална опрема кога станува збор за опсег. За возилата од нов тип одобрен по 01.01.2021 година, постојат официјални спецификации само според WLTP. Дополнителни информации за методите на мерење според NEDC и WLTP може да се најдат на www.bmw.de/wltp.