BMW iX1 U11 BEV 2022 Mineral White бела металик боја страничен поглед пред ѕид

THE NEW iX1

ПРВИОТ BMW iX1: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Најважните факти и вредности за новиот BMW iX1 на дланка:

  • Потрошувачка на енергија и електричен опсег
  • Податоци за перформансите како што се kW/кс, вртежи и забрзување
  • Тежина, димензии, големина на тркала и пневматици
Дознајте повеќе
THE NEW iX1ПРВИОТ BMW iX1: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

ПРВИОТ BMW iX1: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел

Вкупен погонски склоп

Тип погонски склоп Електричен
Моќност во kW (кс) 230 (313) [5]
Вртежи во Nm 494
Пренос 1-брзина, автоматски
Погонски склоп Погон на сите четири тркала

Електричен мотор

(Номинална) моќност/30 минути моќност во kW (кс) 230 (313)/94 (128)
(Номинален) број вртежи во Nm 494

Перформанси

Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,6
Најголема брзина во км/час 180

Економичност на гориво/CO2 емисии [1]

Потрошувачка на енергија, комбинирано WLTP во л/100 км 18,1-16,8
Електричен опсег WLTP во км [3] 417-440

Високоволтажна/48 волтна батерија, полнење [3]

Капацитет на батерија во kWч 64,7
Максимална моќност на полнење AC/DC во kW 22/130
Време на полнење DC 10–80% во мин 29
Додаден опсег по 10 минути полнење со висока моќност во км до 120
Време на полнење AC 0–100% во ч 3,75

Димензии/тежина

Должина/широчина/висина во мм 4500/1845/1616
Меѓуоскино растојание во мм 2692
Тежина без оптоварување во кг [4] 2085
Капацитет на багажник во л 490-1495
Опционално испорачан со поддршка за товар на приколка, прикочен, до 12% влечна кука во кг 1200/75
BMW тркала и пневматици ЕУ ознака на пневматик одблизу

BMW ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ.

Ги подложуваме пневматиците за нашите возила на строги тестови со дури до 50 различни критериуми за квалитет – значително повеќе отколку што е пропишано со еднообразната регулатива за ознаки на пневматици што се применува во Европа. Овде ќе ги најдете сите информации за особините на пневматиците што се употребуваат во BMW.

Потрошувачка на енергија и опсег.

BMW iX1 xDrive30:
Потрошувачка на електрична енергија, комбинирано WLTP во kWh/100 км: 18,1-16,8
Електричен опсег, WLTP во км: 417-440

Официјалните вредности за потрошувачка на електрична енергија и електричен опсег се определени во согласност со пропишаната постапка на мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 во нејзината изменета форма. WLTP вредностите ја земаат предвид секоја опционална опрема кога станува збор за опсег. За возилата од нов тип одобрен по 01.01.2021 година, постојат официјални спецификации само според WLTP. Дополнителни информации за методите на мерење според NEDC и WLTP може да се најдат на www.bmw.de/wltp.

[1] Официјалните вредности за потрошувачка на гориво, CO2 емисии, потрошувачка на електрична енергија и електричен опсег се определени во согласност со пропишаната постапка на мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 во важечката верзија. WLTP вредностите ја земаат предвид секоја опционална опрема (во овој случај, достапна на германскиот пазар) кога станува збор за опсег. За возилата од нов тип одобрен по 1 јануари 2021 година, постојат официјални спецификации само според WLTP. Дополнителни информации за методите на мерење според NEDC и WLTP може да се најдат на www.bmw.de/wltp.

[2] Опсегот зависи од различни фактори, особено: индивидуален стил на возење, карактеристики на рутата, надворешна температура, затоплување/климатизација, подготовка на батеријата. 

[3] Перформансите на полнење зависат од состојбата на наполнетост, амбиенталната температура, индивидуалниот профил на возење и употребата на дополнителни потрошувачи. Прикажаниот опсег  заснован врз најдобриот случај на WLTP. Времето на полнење се однесува на амбиентална температура од 23 степени Целзиусови по претходно возење и може да се разликува во зависност од корисничкото однесување.

[4] EC тежина без оптоварување се однесува на возило со стандардна опрема и не вклучува дополнителни додатоци. Тежината без оптоварување вклучува 90% наполнет резервоар и тежина на возачот од 75 кг. Опционалната опрема може да влијае врз тежината на возилото, носивоста и максималната брзина ако избраната опрема влијае врз аеродинамичноста на возилото

[5] Привремено зголемување <10 сек повеќе од наведената номинална вредност.

 

Дознајте повеќе