НЕОГРАНИЧЕН – ДО КРАЈ.

Динамика и ефикасност при возење BMW X3.

BMW X3 има јасна мисија: безусловно ја обединува динамиката и сигурноста. Ова е причината зошто тој обезбедува максимална удобност во возењето и дополнителна сигурност, дури и при неповолни временски услови или на лизгави патишта. Другите показатели за извонредното искуство во возењето се високиот вртежен момент во комбинација со импресивна снага на влечење и агилност. Или на друг начин кажано: во BMW X3, патот завршува таму каде што сакате.

BMW X3 M40i:
Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирана): 8.4–8.2
CO2 емисии во г/км (комбинирана): 193–188

Дознајте повеќе
НЕОГРАНИЧЕН – ДО КРАЈ.Динамика и ефикасност при возење BMW X3.

ИМПРЕСИВНА СНАГА.

Новата генерација на BMW TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен дизел мотор нуди импресивна испорака на снага во комбинација со одлични податоци за потрошувачката, како резултат на високоиновативните технологии како што е турбо полначот со варијабилна турбинска геометрија и систем со директно вбризгување со заеднички вод (common rail). Моторот испорачува 190 kW (258 hp) и импресивен максимален вртежен момент од 560 Nm.

Дознајте повеќе

ИМПРЕСИВНА СНАГА.

НИЗОК ОТПОР. ЗА БРЗ НАПРЕДОК.

Благодарение на ителигентаната лесна конструкција, BMW X3 видливо ја намали тежината и со своите прецизно испреплетени аеродинамични мерки постигнува оптимизиран коефициент на отпор. Двете карактеристики имаат позитивно влијание на исклучително агилната динамика, ефиканост и потрошувачка на гориво. Посебно значајно што треба да се напомене е дизајнот на задниот дел со дефинирани рабови, аеродинамички оптимизарни надворешни ретровизори и воздушна завеса на предниот браник. Контролата на воздушните одводи на заоблената предна маска е единствена – ако потребата за ладење е мала, еден од воздушните одводи останува автоматски затворен со што се обезбедува подобрена аеродинамика.

Дознајте повеќе

НИЗОК ОТПОР. ЗА БРЗ НАПРЕДОК.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Извлечете повеќе од секој литар гориво со BMW EfficientDynamics: подобра изведба, поголема ефикасност и зголемено искуство при возење. Техничките иновации кои ја намалуваат потрошувачката на гориво со истовремено зголемување на задоволството во возење значи дека со секое BMW доаѓа чиста динамика.

Дознајте повеќе

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ.

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

  • Вредностите за потрошувачката на гориво и за CO2 емисиите прикажани овде се определени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрување на типот. Вредностите се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег зема предвид различни димензии на избрани тркала и гуми.

    Спецификациите за CO2 ефикасноста се определуваат според Директивата 1999/94/EC и Pkw-EnVKV и се базирани врз потрошувачката на гориво и CO2 вредностите според NEDC циклусот за класификација.

    Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични CO2 емисии за новите патнички автомобили може да се најдат во ,,Упатства за потрошувачка на гориво и CO2 емисии кај нови патнички возила” што бесплатно се достапни на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.