ОПШТИ НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА.

Најчесто поставувани прашања за BMW – заедно со нивните одговори.

Дали би сакале да знаете нешто повеќе за BMW? Посетете ја BMW фабриката? Или започнете ја својата кариера во BMW Aвстрија? Овде може да добиете одговори, линкови и контакт податоци.

Дознајте повеќе
 • Може ли да нарачам Прирачник за сопственикот за BMW подоцна? И, дали е ова можно, доколку имам постара верзија на BMW возило или мотор?

  Ве молиме контактирајте го Вашиот BMW дилер кој ќе биде во можност да го нарача бараниот Прирачник за сопственикот за Вас.

 • Каде можам да добијам информации и билети за BMW Welt изложбениот центар и други BMW организации во Минхен?

  Билети за BMW Welt изложбениот центар, BMW музејот или за обиколка на BMW фабриката во Минхен и информации за посетители може да добиете од службата за информации на BMW Welt изложбениот центар со телефонирање на +49 1802 118822 и со испраќање електронска пошта на infowelt@bmw-welt.com.

 • Како и каде може да ја посетам BMW фабриката во Германија?

  На www.bmwgroup.com - Production – Production worldwide – Plant Tours може да ги добиете сите информации за обиколките на BMW фабриката, и во Германија и низ светот. Ве молиме контактирајте ги директно нашите BMW фабрики преку контакт деталите на соодветните страници. Поради голема побарувачка, Ви препорачуваме однапред да се регистрирате.
  www.bmw-werk-regensburg.de
  www.bmw-werk-dingolfing.de
  www.bmw-werk-leipzig.de
  www.bmw-werk-landshut.de
  www.bmw-werk-berlin.de
  www. bmw-werk-muenchen.de (Во овој случај, билетите може да се нарачаат преку инфо-центарот на BMW Welt изложбениот центар)

 • Би сакал продолжено да тестирам BMW. Дали е можно да спроведам тест возење за време на целиот викенд?

  За жал, не може да Ви ветиме какво било тест возење со продолжен тек на траење. Ве молиме контактирајте го овластениот BMW дилер по Ваш избор. Може да разговарате со дилерот дали е можно да Ви обезбеди BMW модел за определен период на време и под кои услови.

 • Каде може да добијам информации за историјата на BMW?

  На www.bmw.at/geschichte ( или во делот ,,BMW Insights” во ,,History and Tradition”) ќе може да најдете информации за историјата на BMW што датираат повеќе од 80 години наназад.
  Понатаму, може да нарачате разни изданија на книги онлајн на BMW Mobile Tradition. Овде може да најдете бројни специјалисти, автори кои собрале единствени документирани записи од германската инженерска експертиза со прецизно внимание на детали.
  Може да најдете повеќе информации за ова на www.bmw.at/mobiletradition (или во делот ,,BMW Insights” во ,, History and Tradition” и ,,Mobile Tradition”).