BMW Серија 1 во металик „Misano Blue“ боја, паркиран под дрво, тричетвртински приказ одзади.

THE 1

ПОТПОЛНО НОВИОТ BMW СЕРИЈА 1: МОДЕЛИ, МОТОРИ, КАРАКТЕРИСТИКИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW Серија 1 покажува паметно осмислен спортски дух и модерен дизајн. Разгледајте ги атрактивните опции за внатрешност и надворешност, динамично оптимизираните делови од погонскиот склоп и оската, како и иновативните технологии и системите за помош на возачот. Во делот за технички податоци ќе ги најдете подробностите и фактите за економичните мотори на BMW Серија 1 – од детали за перформансите како KS, kW и Nm, преку потрошувачка и емисии на CO2, до димензии на поединечните модели.

Дознајте повеќе
THE 1ПОТПОЛНО НОВИОТ BMW СЕРИЈА 1: МОДЕЛИ, МОТОРИ, КАРАКТЕРИСТИКИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

МОДЕЛИ И ОПЦИИ НА ОПРЕМА.

Силните поединечни модели на BMW Серија 1.

Модел M Sport

Моделот M Sport му обезбедува на возилото уште поспортски карактер. Освен впечатливиот изглед на внатрешноста и надворешноста, моделот M Sport гарантира зголемено задоволство во возењето. Суспензијата M Sport и М Aerodynamics пакетот значително ја подобруваат возната динамика. Содржината на моделот Advantage, LED светлата и M спортскиот управувач, го надополнуваат доменот.

BMW Серија 1 модел M Sport во Melbourne црвена металик боја, тричетвртински страничен приказ.

Моделот M Sport му обезбедува на возилото уште поспортски карактер. Освен впечатливиот изглед на внатрешноста и надворешноста, моделот M Sport гарантира зголемено задоволство во возењето. Суспензијата M Sport и М Aerodynamics пакетот значително ја подобруваат возната динамика. Содржината на моделот Advantage, LED светлата и M спортскиот управувач, го надополнуваат доменот.

 • Надворешност

 • Внатрешност

Модел Luxury Line

Модел Luxury Line ја покажува елегантната страна од возилото. Елегантните елементи на дизајн од сатинизиран алуминиум ѝ го даваат на надворешноста нејзиниот ексклузивен изглед. Модерниот впечаток е присутен и во внатрешноста. Тука првокласната кожна навлака и висококвалитетните украсни ленти се карактеристика на луксуз. Содржинта на модел Advantage, како и пакетот осветлувања, LED предни светла и LED светла за магла, го надополнуваат опсегот на моделот Luxury Line.

BMW Серија 1 модел Luxury Line во Storm Bay металик боја, тричетвртински страничен приказ.

Модел Luxury Line ја покажува елегантната страна од возилото. Елегантните елементи на дизајн од сатинизиран алуминиум ѝ го даваат на надворешноста нејзиниот ексклузивен изглед. Модерниот впечаток е присутен и во внатрешноста. Тука првокласната кожна навлака и висококвалитетните украсни ленти се карактеристика на луксуз. Содржинта на модел Advantage, како и пакетот осветлувања, LED предни светла и LED светла за магла, го надополнуваат опсегот на моделот Luxury Line.

 • Надворешност

 • Внатрешност

Модел Sport Line

Моделот Sport Line го прави возилото уште подинамично. Впечатливиот дизајн во црна боја со висок сјај осигуруваат посебен спортски изглед. Спортските седишта за возачот и патникот на предното седиште нудат максимална удобност и оптимална потпора. Содржината на моделот Advantage, како и пакетот на осветлувања, LED предните светла и LED светлата за магла, го надополнуваат опсегот на моделот Sport Line.

BMW Серија 1, модел Sport Line во Mineral White бела металик боја, тричетвртински страничен приказ.

Моделот Sport Line го прави возилото уште подинамично. Впечатливиот дизајн во црна боја со висок сјај осигуруваат посебен спортски изглед. Спортските седишта за возачот и патникот на предното седиште нудат максимална удобност и оптимална потпора. Содржината на моделот Advantage, како и пакетот на осветлувања, LED предните светла и LED светлата за магла, го надополнуваат опсегот на моделот Sport Line.

 • Надворешност

 • Внатрешност

Модел Advantage

И за внатрешноста и за надворешноста, моделот Advantage нуди разни функционални опции на опрема што ја зголемуваат удобноста и безбедноста.

BMW Серија 1 модел Advantage во црна боја, тричетвртински страничен приказ.

И за внатрешноста и за надворешноста, моделот Advantage нуди разни функционални опции на опрема што ја зголемуваат удобноста и безбедноста.

 • Надворешност

 • Внатрешност

ДИЗАЈН.

Висококвалитетни карактеристики на опремата за надворешноста и внатрешноста на BMW Серија 1.

Истражете ги можностите на спортскиот дизајн на потполно новиот BMW Серија 1 со Sport Line. Со висококвалитетните опции на опрема за надворешноста и внатрешноста, можете да го дизајнирате своето возило во согласност со вашиот вкус и личните желби.
BMW Серија 1, модел Sport Line во Mineral White бела металик боја, тричетвртински страничен приказ во возење.
Двојната бубрежна решетка на BMW Серија 1, модел Sport Line во Mineral White бела металик боја.

Двојна бубрежна решетка.

Карактеристичката двојна бубрежна решетка е дизајнирана како споен елемент и има рамка во хромирана изработка со висок сјај и вертикални прачки во црна боја со висок сјај. Како средишен визуелен детал, таа го нагласува впечатокот и естетиката на возилото на предниот крај.
LED предни светла на BMW Серија 1, модел Sport Line во Mineral White бела металик боја.

LED предни светла.

Од дневни светла до кратки и долги светла, сите функции на LED предните светла имаат подолг животен век и штедат повеќе енергија благодарејќи на LED технологијата. Динамичните, рамни предни светла имаат зголемена видливост ноќе и во лоши временски услови благодарејќи на исклучителното осветлување што употребува светла боја слична на дневната светлина.
BMW Серија 1, модел Sport Line со куќишта на ретровизори во црна боја.

Куќишта на ретровизори во црна боја.

Куќиштата на ретровизорите се обоени во црна боја со висок сјај наместо во бојата на каросеријата. Ова визуелно го нагласува спортскиот карактер на возилото и оставаат незаменлив индивидуален впечаток.
BMW Серија 1, модел Sport Line со BMW Individual Shadow Line со висок сјај.

BMW Individual Shadow Line со висок сјај.

BMW Individual Shadow Line со висок сјај опфаќа бројни детали од опремата во црна боја со висок сјај. Тука се опфатени завршетоците на рабовите од прозорците, рамките на прозорците и водилките, Б-столбовите како и надворешните рамки на ретровизорите, основата на ретровизорите и рамката внатре во самите ретровизори.
Дводелни задни светла на BMW Серија 1, модел Sport Line

Задни светла.

Дводелните задни светла со извајаната геометрија се дизајнирани со помош на конвенционалната технологија на осветлување. Секој од нив има елемент на осветлување во каросеријата и дел во багажникот со што се оптимизира ширината на товарење. Освен тоа, задните светла имаат, меѓу другоот, и светло за возење наназад со LED рефлекторска технологија.
Завршеток на издувната цевка на BMW Серија 1, модел Sport Line

Завршеток на издувна цевка.

Завршетокот на издувната цевка од 90 mm (од левата страна кај 3-цилиндарски мотори, од левата и десната страна кај 4-цилиндарски мотори) претставува оптички детал и го нагласува спортскиот карактер на возилото.
Кокпит на BMW Серија 1, модел Sport Line со спортски кожен управувач.

Спортски кожен управувач.

Црниот спортски кожен управувач со три краци има галванизирана украсна рамка. Дебелите обрачи и обликуваните потпори за палците нудат исклучително пријатно чувство на добар и цврст стисок на управувачо.
Кокпит на BMW Серија 1, модел Sport Line со спортски седишта за возачот и патникот на предно седиште.

Спортски седишта.

Спортските седишта имаат високи наслони за грбот и главата на седиштето, со што обезбедуваат оптимална поддршка на возачот и патникот на предното седиште дури и во текот на спортско возење по свиоци. Аголот на седиштето, длабочината на седиштето и ширината на наслонот можат засебно да се прилагодат.
Газиште на прагот на предните врати кај BMW Серија 1, модел Sport Line.

Газиште на прагот на предните врати.

Штом ќе влезете, вас и патникот на предното седиште, ќе ве пречека газиште на прагот со ознака BMW. BMW ознаката станува елемент на дизајнот на црната лента на левата и десната предна врата.
BMW Серија 1, модел Sport Line, внатрешни завршни ленти 'Illuminated Berlin'.

Внатрешни завршни ленти 'Illuminated Berlin'.

Внатрешните завршни ленти 'Illuminated Berlin' со 'High Matt' акцент на контролната плоча и облогите од вратите ѝ дава на внатрешноста една прогресивна атмосфера со високо чувство на вредност. Блескавата шема на дискретно осветлените ленти создава атрактивна и пријатна атмосфера во возилото.
BMW Серија 1, модел Sport Line со панорамски стаклен покрив.

Панорамски стаклен покрив.

Кога е отворен, панорамскиот стаклен покрив обезбедува големо количество на свеж воздух. Кога е затворен, создава светла атмосфера во внатрешноста. Се отвора и затвора сосема автоматски со притискање на копче или со клучот на возилото и е опремен со функции на лизгање и подигнување, заштита од сонце и дефлектор за ветер.

ВОЗНА ДИНАМИКА.

Погонски склоп, шасија и M Sport управување на BMW Серија 1.

Без оглед на тоа дали станува збор за моќно забрзување, агилно управување или безбедно држење на патот – потполно новиот BMW Серија 1 го претвора секој излет во врвно искуство благодарејќи на ефикасниот мотор и сетот на динамични погонски склопови и делови од шасијата. Истражете ги избраните карактеристики на возна динамика и конфигурирајте го својот BMW Серија 1 по своја мерка.
BMW Серија 1, М TwinPower Turbo 4-цилиндарски бензински мотор.

BMW M135i xDrive мотор.

Врвен спортист што овозможува чисто задоволство при возењето: М TwinPower Turbo 4-цилиндарскиот бензински мотор во BMW M135i xDrive е посебно силен затоа што е опремен со нови клипови, поголем турбо полнач, оптимизирано пренасочување на влезниот воздух, пакет на разладување со високи перформанси и вентилски управуван М издувен систем.
BMW Серија 1 со М спортско управување.

М спортско управување.

М спортското управување со опција Servotronic создава директна и агилна реакција при управувањето и овозможува употреба на помал физичка напор за движење на тркалата. Вашето возило може да биде попрецизно управувано, нудејќи исклучителни атлетски карактеристики на ракување, особено на кривулести патишта.
BMW Серија 1, Steptronic Sport менувач со 8 брзини.

Steptronic Sport менувач.

Steptronic Sport менувачот со 8 брзини нуди неверојатно спортска промена на брзините. Без разлика дали станува збор за автоматски или рачен менувач или рачки на менувачот – за удобно и неверојатно динамично управување. Во SPORT режимот на работа и со рачката на менувачот во лева S/M позиција, промените се конфигурирани за максимални перформанси.
Интелигентниот BMW xDrive систем на погон на сите тркала во BMW Серија 1.

BMW xDrive.

Интелигентниот систем на погон на сите тркала BMW xDrive ја распределува погонската сила без пречки и варијабилно на предните и задните тркала за максимална влечна сила, возна динамика и безбедност во секоја ситуација при возењето. За уште поголема агилност, електронски управуваната распределба на силата, на пример, ја врамнотежува преголемата или премалата брзина при свиоци.
BMW Серија 1 со адаптивна суспензија.

Адаптивна суспензија.

Адаптивната суспензија овозможува подесување на карактеристиките на амортизерите во согласност со ситуацијата при возењето и ја комбинира удобноста при возењето и возната динамика со најдобрата можна безбедност. Преку опцијата Driving Experience Control, можете да го изберете стандардниот COMFORT или SPORT режим на работа.

ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ.

Системи за помош на возачот во BMW Серија 1.

Потполно новиот BMW Серија 1 ви нуди голем број на корисни функции, дигитални услуги и системи за помош на возачот – за максимална удобност и безбедност.
BMW Серија 1 во Misano Bluе сина металик боја, страничен приказ, паркирано возило со жена во предниот дел од сликата.
BMW Серија 1, контролен екран со системот за помош на возачот Driving Assistant.

Driving Assistant.

Безбедносниот пакет Driving Assistant опфаќа системи на база на камера со предупредување на контрола на пристап и предупредување за пешаци со полни функции за сопирање при градско возење, Speed Limit Assistant вклучувајќи и Speed Limit Info за информации околу ограничувањата на брзината како и индикатор No-overtaking (без претекнување) со приказ за Lane Departure Warning (предупредување за излегување од лента). Покрај тоа, опремата на база на радар опфаќа Crossing Traffic warning rear (предупредување за пешаци одзади), Lane Change Warning (предупредување за излегување од лента) и Rear collision warning (предупредување за судир одзади).
BMW 1 со практично помагало Parking Assistant.

Parking Assistant.

Parking Assistant го олеснува паркирањето на возилото. Камерата на задната страна овозможува појасен поглед зад возилото. Active Park Distance Control овозможува поголема заштита од оштетувања предизвикани при паркирање. Parking Assistant автоматски го паркира возилото, паралелно или вертикално во однос на улицата, и ги напушта паралелните места за паркинг. Reversing Assitant ви нуди поддршка при возење наназад, на пример, во тесни сообраќајни ленти.
BMW Серија 1 со BMW контрола на движење.

BMW контрола на движење.

Со BMW контролата на движење, одредени функции можат да се управуваат со помош на дефинирани движења на рацете. За избрани операции, системот, на пример, ќе ги препознае гестовите како што е „преминување со прсти“ или „посочување“ за прифаќање или одбивање на дојдовен повик. Звукот може да се подеси со кружни движења на показалецот.
BMW Head-Up екран во BMW Серија 1.

BMW Head-Up екран.

Големиот BMW Head-Up екран во боја прикажува информации релевантни за патувањето директно на видното поле на возачот, со што се овозможува целосна концентрација на возењето. Се прикажуваат информации како што се моментална брзина, насока на движење, информации за ограничување на брзината, вклучувајќи и индикатор за забрането претекнување, како и телефонски и забавни списоци, во зависност од опремата.
BMW Live Cockpit Professional екран во потполно новиот BMW Серија 1.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional со функции за навигација опфаќа висококвалитетна група на екрани што се состои од контролен екран од 10.25 инча со висока резолуција, со која може целосно да се управува со допир и со потполно дигиталната инструмент табла од 10.25 инча. Со BMW оперативниот систем од 7.0 инча може да се управува исто и преку iDrive Touch контролорот.
BMW Серија 1 со подготовка за Apple CarPlay®.

Подготовка за Apple CarPlay®.

Зошто да не ги користите поволностите на вашиот iPhone во вашиот BMW кога можете да продолжите да ги употребувате како и обично? Подготовката за Apple CarPlay® овозможува далечински пристап на телефонијата, како и апликациите како што се iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify и Apple Music. Гласовното копче на управувачот може да се користи и за пристапување на говорниот помошник на Apple, Siri.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ НА BMW СЕРИЈА 1.

Изберете модел

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,395 [1,415]
Максимална дозволена тежина во kg 1,850 [1,870]
Дозволено оптоварување во kg 530 [530]
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 980/940 [1,005/940]
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380 [380]
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200 [1,200]
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 1,100 [1,100]
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,100 [1,100]
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 695 [705]

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Работна зафатнина во cm³ 1,499
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 80 (109)/4,300-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 190/1,380-3,800
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Максимална брзина во km/h 200
Забрзување од 0-100 km/h во сек 10.6

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 7.0-6.8 [6.1-5.8]
Екстра-урбана во л/100км 5.1-4.6 [5.0-4.6]
Комбинирана во л/100км 5.8-5.4 [5.5-5.1]
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 133-124 [125-116]
Капацитет на резервоар, приближно во l 42

Тркала

Димензии на предни пневматици 205/55 R16 91 W
Димензии на задни пневматици 205/55 R16 91 W
Димензии и изработка на предни наплатоци 7 J x 16 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7 J x 16 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,365 [1,395]
Максимална дозволена тежина во kg 1,845 [1,870]
Дозволено оптоварување во kg 555 [550]
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 980/940 [1,005/940]
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380 [380]
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200 [1,200]
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 1,300 [1,300]
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,300 [1,300]
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 680 [695]

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Работна зафатнина во cm³ 1,499
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 103 (140)/4,600-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 220/1,480-4,200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Максимална брзина во km/h 213 [213]
Забрзување од 0-100 km/h во сек 8.5 [8.5]

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 7.5-7.2 [6.4-6.1]
Екстра-урбана во л/100км 4.6-4.3 [4.7-4.3]
Комбинирана во л/100км 5.7-5.4 [5.3-5.0]
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 129-122 [121-113]
Капацитет на резервоар, приближно во l 42

Тркала

Димензии на предни пневматици 205/55 R16 91 W
Димензии на задни пневматици 205/55 R16 91 W
Димензии и изработка на предни наплатоци 7 J x 16 инча, челични
Димензии и изработка на задни наплатоци 7 J x 16 инча, челични

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,465
Максимална дозволена тежина во kg 1,920
Дозволено оптоварување во kg 530
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,035/955
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 1,300
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,300
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 730

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Работна зафатнина во cm³ 1,499
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 131 (178)/5,000-5,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 280/1,350-4,200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Максимална брзина во km/h 235
Забрзување од 0-100 km/h во сек 7.0

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 7.0-6.9
Екстра-урбана во л/100км 5.1-4.6
Комбинирана во л/100км 5.8-5.5
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 134-126
Капацитет на резервоар, приближно во l 42

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/45 R17 94 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/45 R17 94 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,450 [1,460]
Максимална дозволена тежина во kg 1,925 [1,940]
Дозволено оптоварување во kg 550 [555]
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,025/980 [1,040/980]
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380 [380]
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200 [1,200]
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 1,300 [1,300]
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,300 [1,300]
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 725 [730]

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Работна зафатнина во cm³ 1.496
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 85 (116)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 270/1,750-2,250
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 200 [200]
Забрзување од 0-100 km/h во сек 10.3 [10.1]

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 4.9-4.4 [4.4-4.2]
Екстра-урбана во л/100км 3.8-3.4 [3.9-3.6]
Комбинирана во л/100км 4.2-3.8 [4.1-3.8]
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 110-100 [108-99]
Капацитет на резервоар, приближно во l 42

Тркала

Димензии на предни пневматици 205/55 R16 91 W
Димензии на задни пневматици 205/55 R16 91 W
Димензии и изработка на предни наплатоци 7 J x 16 инча, челични
Димензии и изработка на задни наплатоци 7 J x 16 инча, челични

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,480 [1,505]
Максимална дозволена тежина во kg 1,950 [1,980]
Дозволено оптоварување во kg 545 [550]
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,050/980 [1,080/980]
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380 [380]
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200 [1,200]
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 1,300 [1,300]
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,300 [1,300]
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 740 [750]

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 110 (150)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 350/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 218 [216]
Забрзување од 0-100 km/h во сек 8.5 [8.4]

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 5.3-4.9 [5.0-4.7]
Екстра-урбана во л/100км 4.0-3.7 [4.1-3.8]
Комбинирана во л/100км 4.5-4.1 [4.4-4.1]
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 117-108 [117-108]
Капацитет на резервоар, приближно во l 42

Тркала

Димензии на предни пневматици 205/55 R16 91 W
Димензии на задни пневматици 205/55 R16 91 W
Димензии и изработка на предни наплатоци 7 J x 16 инча, челични
Димензии и изработка на задни наплатоци 7 J x 16 инча, челични

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,590
Максимална дозволена тежина во kg 2.065
Дозволено оптоварување во kg 550
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,105/1,020
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 1,500
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,500
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 750

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 140 (190)/4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 230
Забрзување од 0-100 km/h во сек 7.0

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 5.4-5.1
Екстра-урбана во л/100км 4.4-4.1
Комбинирана во л/100км 4.8-4.5
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 126-118
Капацитет на резервоар, приближно во l 50

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/45 R17 94 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/45 R17 94 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,600
Максимална дозволена тежина во kg 2.085
Дозволено оптоварување во kg 560
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,120/1,020
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg -

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 225 (306)/5,000-6,250
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 450/1,750-4,500
Размер на компресија:1 9.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 4.8

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 8.6-8.2
Екстра-урбана во л/100км 6.3-5.9
Комбинирана во л/100км 7.1-6.8
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 162-154
Капацитет на резервоар, приближно во l 50

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/40 R18 92 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/40 R18 92 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 8 J x 18 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 8 J x 18 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,525
Максимална дозволена тежина во kg 2,000
Дозволено оптоварување во kg 550
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,085/985
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg 1,300
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg 1,300
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg 750

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1.995
Клип/цилиндар во mm 90.0/84.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 140 (190)/4,000-4,000
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,750-2,500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 231
Забрзување од 0-100 km/h во сек 7.3

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 5.3-4.9
Екстра-урбана во л/100км 4.2-3.9
Комбинирана во л/100км 4.6-4.3
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 121-112
Капацитет на резервоар, приближно во l 50

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/45 R17 94 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/45 R17 94 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 7.5 J x 17 инчни алуминиумски наплатоци

Тежина

Неоптоварено возило (ЕУ) во kg 1,520
Максимална дозволена тежина во kg 2,000
Дозволено оптоварување во kg 555
Дозволено оптоварување на предна и задна оска во kg 1,085/990
Минимален капацитет на багажен простор (кренати седишта или спуштен покрив) во l 380
Максимален капацитет на багажен простор (спуштени седишта или спуштен покрив) во l 1,200
Оптоварување на приколка (нефиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 8% (фиксирана) во kg -
Оптоварување на приколка 12% (фиксирана) во kg -

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Работна зафатнина во cm³ 1,998
Клип/цилиндар во mm 94.6/82.0
Максимална излезна сила во kW (КС) на 1/мин 195 (265)/5,000-5,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/min 400/1,750-4,500
Размер на компресија:1 9.5

Перформанси

Максимална брзина во km/h 250
Забрзување од 0-100 km/h во сек 6.1

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100км 7.7-7.5
Екстра-урбана во л/100км 5.7-5.2
Комбинирана во л/100км 6.4-6.1
Комбинирана емисија на CO2 во g/km 148-139
Капацитет на резервоар, приближно во l 50

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/40 R18 92 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/40 R18 92 Y XL
Димензии и изработка на предни наплатоци 8 J x 18 инчни алуминиумски наплатоци
Димензии и изработка на задни наплатоци 8 J x 18 инчни алуминиумски наплатоци

Потрошувачка на гориво и емисии на CO2 за BMW Серија 1.

 • BMW M135i xDrive:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 7.1–6.8
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 162–155

  На сликите е прикажана изборна опрема, екрани и контроли во зависност од опциите на опремата.

  Податоците за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се одредени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот досег ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на тркалата и гумите на избраниот модел.

  Дополнителни податоци околу официјалната потрошувачка на гориво и официјалните конкретни емисии на CO2 за новите патнички автомобили можат да се најдат во „Водичот за економичноста на потрошувачката на гориво и емисии на CO2“ што е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2.

  Вредностите веќе се темелат на новата WLTP регулатива и се преведени назад во NEDC-еквивалентни вредности за да се осигури споредба меѓу возилата. За даноците поврзани со возилото или други трошоци врз основа на (барем меѓу другото) емисиите на CO2, вредностите на CO2 можат да се разликуваат од вредностите наведени тука.