BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 man standing behind parking BMW

THE 5

BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: ПОНУДИ & УСЛУГИ

Вашиот BMW Серија 5 Седан е во најдобри раце. Нашиот широк спектар на оригинални BMW додатоци му дава на вашиот BMW Автомобил индивидуалност, додека BMW M Performance Parts испорачуваат автентично мотоспорт чувство каде и да сте. Атрактивниот опсег на услуги на BMW гарантира целосна заштита во итни случаи, заедно со сервисирање и тековното одржување што гарантира дека ќе можете целосно да се препуштите на задоволството во возењето.

Дознајте повеќе
THE 5 BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: ПОНУДИ & УСЛУГИ

ОРИГИНАЛНИ BMW ДОДАТОЦИ ЗА BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН.

Чувствувајте се добро, чувствувајте се познато. Дополнителна опрема и дизајнерски додатоци за BMW Серија 5 Седан.

Сите BMW возачи уживаат во задоволство при возењето почетна точка. Оригиналните BMW додатоци постојат за да ги исполнат Вашите посебни желби. Ние нудиме широк избор на индивидуални дополнувања и додатоци кои се совршено прилагодени за вашето BMW Серија 5 Седан во квалитет, дизајн и перформанси, нудејќи ви максимална додадена вредност - што и да имате на ум.

BMW 5 Series Sedan G30 with BMW roof box 520
BMW roof box 520 BMW 5 Series Sedan G30

BMW кровен куфер 520.

Модерната кровна кутија во црна боја со странични панели во titanium silver има капацитет од 520 литри и е компатибилна со сите кровни системи на BMW. Поради фактот што може да се отвори од обете страни и има тројно централно заклучување од секоја страна, може да се наполни и заклучи за заштита од кражба.
20" light alloy wheels Cross-spoke style 636 bi-colour BMW 5 Series Sedan G30

20’’ алуминиумски наплатоци Cross-spoke style 636 bi-colour, само наплаток без пневматик

Премиум 20’’ алуминиумски наплатоци во bi-colour Orbit Grey изведба Големина на наплаток, без пневматик: 8 Ј х 20.
20" light alloy wheels Cross-spoke style 636 Liquid Black BMW 5 Series Sedan G30

20’’ алуминиумски наплатоци Cross-spoke style 636 Liquid Black

Премиум 20’’ алуминиумски наплатоци во ексклузивна изведба Liqud Black. Комплет сет на трката со комбинирани run-flat пневматици, големина на наплаток: 8 Ј х 20 Димензии напред: 245/35 R20 95Y Xl RSC Димензии назад: 275/30 R 20 97Y XL RSC
BMW luggage compartment mat BMW 5 Series Sedan G30

BMW патосница за багажен простор.

Издржливиот, отпорен на лизгање, отпорен на вода, со вградени граничници од сите страни и со прекрасен дизајн го штити багажниот простор од нечистотија и влага. Дизајниран во црна боја со вметнување од нерѓосувачки челик, совршено одговара на ентериерот.
BMW universal bracket for safety case, Travel & Comfort BMW 5 Series Sedan G30

BMW универзален држач, Travel & Comfort

Универзалниот држач е прилагодлив во однос на големината и е прикачен на одделно достапниот основен носач или на дополнителната опрема “Travel & Comfort”. Обезбедува безбедно држење за широк спектар на таблети „Apple“ или „Samsung“ со безбедносна кутија на BMW од 7 до 11 инча. Може да се ротира за 360° степени и да се заклучи во посакуваната позиција.
BMW all-weather floor mats front BMW 5 Series Sedan G30

BMW предни all-weather патосници.

Совршено дизајнирани, издржливи all-weather патосници со подигната граница и елегантен дизајн го штитат предниот дел од подножјето од влага и нечистотија. Тие се црни и имаат вметнување од не'рѓосувачки челик.

BMW M PERFORMANCE ДОДАТОЦИ ЗА BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН.

Покажете карактер. Спортска опременост за BMW Серија 5 Седан.

BMW Серија 5 Седан комбинира елеганција и спортски дух: високо квалитетната изработка на додатоците од линијата BMW M Performance Parts го истакнува динамичниот карактер на овој супериорен седан.

BMW M Performance Parts BMW 5 Series Sedan G30
M Performance grille Carbon BMW 5 Series Sedan G30

M Performance бубрежна решетка во carbon.

Индивидуалност и карактер: рамката на M Performance бубрежната решетка составена од високо квалитетен и рачно изработен carbon, додека решетките се изработени од тврда пластика. Оптичката карактеристика на возилото гледано од напред му дава елегантен, спортски и индивидуален изглед.
M Performance front splitter Carbon BMW 5 Series Sedan G30

M Performance преден отвор за воздух во carbon.

Покажува доминација: Предниот т.н разделник на M Performance во carbon изведба произведува оптимизирани аеродинамични струења и го истакнува мускулестиот изглед на возилото на особено ексклузивен начин. Индивидуалните спортски барања бараат најпрецизни исполнувања – и тоа преку деталите.
20" M Performance forged wheel Multi-spoke style 732 M Bicolor BMW 5 Series Sedan G30

20’’ M Performance алуминиумски наплаток Multi-spoke style 732 M Bicolor.

The high-quality 20" M Performance forged wheels Multi-spoke style 732 M are designed in Bicolor Night Gold, gloss-milled and gloss-lathed and feature the coloured M logo. TPMS summer complete wheel set with run-flat tyres, wheel size 8J x 20 with tyre size 245/35 R20 95Y XL RSC at the front and 9J x 20 with tyre size 275/30 R20 97Y XL RSC at the rear.
20" BMW M Performance light alloy wheels Double-spoke style 669 M BMW 5 Series Sedan G30

20" BMW M Performance алуминиумски наплатоци Double-spoke style 669 M.

The high-quality 20" M Performance light alloy wheels are forged and bi-colour Orbit Grey, featuring an exclusive combination of milling and gloss-lathing on the visible side and the M logo. TPMS complete wheel set with run-flat mixed tyres. Front wheel size 8J x 20 with 245/35 R20 95Y XL RSC tyres and rear wheel size 9J x 20 with 275/30 R20 97Y XL RSC tyres.
M Performance Steering wheel BMW 5 Series Sedan G30

M Performance управувач.

Убедливи аргументи на дофат: благодарение на неговата изработка од Alcantara, управувачот M Performance е особено пријатен и цврст за држење - за подиректно чувство при управување. Неговите карактеристични контури и центарот обележан со црвена кожа дополнително го зајакнуваат индивидуалниот изглед со моторспортскиот дух.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW 530e Sedan(1):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.8–1.6
CO2 emissions in g/km (combined): 40–36


The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW 530e Седан(1):
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 1.8–1.6
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 40–36

  Вредносите на возилата означени со (1) се прелиминарни.

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Новата потрошувачка на гориво за патнички возила и упатствата за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.