BMW Серија 5 Седан eDrive G30, Phytonic Blue сина металик боја, поглед одзади паркиран пред зграда

THE 5

BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Откријте ги моќните бензински, дизел и хибридни мотори, како и димензиите и другите технички податоци на BMW Серија 5 Седан.

Дознајте повеќе
THE 5BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.685
Максимално дозволена тежина во кг 2.285
Дозволено оптоварување во кг 675
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.080/1.280
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 120-135 (163-184)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 290/1.350-4.250 - 1.350-3.800
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 226-235
Забрзување од 0-100 км/час во сек 8,3-7,9
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,1-6,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 161-140
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.700
Максимално дозволена тежина во кг 2.305
Дозволено оптоварување во кг 680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.090/1.300
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 185 (252)/5.200-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 350/1.450-4.800
Размер на компресија:1 10,2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6,4
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,1-6,3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 163-142
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.755
Максимално дозволена тежина во кг 2.360
Дозволено оптоварување во кг 680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.140/1.310
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 185 (252)/5.200-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 350/1.450-4.800
Размер на компресија:1 10,2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6,3
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,5-6,6
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 171-151
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.760
Максимално дозволена тежина во кг 2.395
Дозволено оптоварување во кг 710
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.155/1.320
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 250 (340)/5.500-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 450/1.600-4.800
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,2
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,0-7,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 181-160
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.820
Максимално дозволена тежина во кг 2.455
Дозволено оптоварување во кг 710
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.200/1.330
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 245 (333)/5.500-6.250
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 450/1.600-4.800
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,9
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,4-7,5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 190-170
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.990
Максимално дозволена тежина во кг 2.560
Дозволено оптоварување во кг 645
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.260/1.365
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 8/4
Капацитет во ccm 4.395
Клип/цилиндар во mm 88,3/89,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 390 (530)/5.500-6.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 750/1.800-4.600
Размер на компресија:1 10,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 3.8
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 11,0-10,3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 251-235
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 68

Тркала

Димензија на предни пневматици 245/40 R19 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 275/35 R19 100 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 9 J x 19 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.745
Максимално дозволена тежина во кг 2.340
Дозволено оптоварување во кг 670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.090/1.310
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.995
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 100-110 (136-150)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 350/1.750-2.500 - 1.750-2.250
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 212-220
Забрзување од 0-100 км/час во сек 9,4-8,8
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,5-4,7
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 144-124
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 101 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 101 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.750
Максимално дозволена тежина во кг 2.345
Дозволено оптоварување во кг 670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.100/1.320
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.995
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 120-140 (163-190)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 400/1.750-2.500 - 1.750-2.250
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 223-235
Забрзување од 0-100 км/час во сек 8,2-7,2
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,5-4,7
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 145-124
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.810
Максимално дозволена тежина во кг 2.405
Дозволено оптоварување во кг 670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.150/1.330
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.995
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 140 (190)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 400/1.750-2.500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 232
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7,2
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,8-5,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 152-130
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.835
Максимално дозволена тежина во кг 2.355
Дозволено оптоварување во кг 680
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.200/1.350
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 183-210 (249-286)/3.250-4.400 - 4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 650/1.500-2.500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,8-5,6
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,8-5,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 152-133
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.895
Максимално дозволена тежина во кг 2.505
Дозволено оптоварување во кг 685
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.250/1.360
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 183-210 (249-286)/3.250-4.400 - 4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 650/1.500-2.500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,6-5,4
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,1-5,4
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 161-140
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.925
Максимално дозволена тежина во кг 2.525
Дозволено оптоварување во кг 675
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.270/1.360
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 530
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 250 (340)/4.400
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 700/1.750-2.250
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,6
Најголема брзина на електричен мотор во км/час -

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,4-5,5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 167-145
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 66

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.910
Максимално дозволена тежина во кг 2.505
Дозволено оптоварување во кг 670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.120/1.450
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 410
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.700
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.700

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 120 (163)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-3.700
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 225
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7.9
Најголема брзина на електричен мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 1,8-1,3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 42-30
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 18,2-16,3
Капацитет на резервоарот, приближно во л 46

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 53-61
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 12,0
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч 2,6
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч 3.6

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин 80 (109)/3.140
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 265/100-2.500

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 150 (204)
Комбинирани вртежи Nm 350

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.910
Максимално дозволена тежина во кг 2.505
Дозволено оптоварување во кг 670
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.120/1.450
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 410
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.700
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.700

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 135 (184)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-4.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 235
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,9
Најголема брзина на електричен мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 1,8-1,3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 42-30
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 18,3-16,2
Капацитет на резервоарот, приближно во л 46

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 52-61
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 12,0
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч 2.6
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч 3,4

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин 80 (109)/3.140
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 265/100-2.500

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 215 (292)
Комбинирани вртежи Nm 420

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.970
Максимално дозволена тежина во кг 2.560
Дозволено оптоварување во кг 665
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.170/1.455
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 410
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 135 (184)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-4.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 230
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,9
Најголема брзина на електричен мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 2,2-1,6
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 49-35
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 19,4-17,4
Капацитет на резервоарот, приближно во л 46

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 47-55
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 12,0
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч 2.6
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч 3,4

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин 80 (109)/3.140
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 265/100-2.500

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 215 (292)
Комбинирани вртежи Nm 420

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.020
Максимално дозволена тежина во кг 2.605
Дозволено оптоварување во кг 660
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.205/1.455
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 410
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2.000
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 2.000

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 210 (286)/5.000-6.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 450/1.600-3.500
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,6
Најголема брзина на електричен мотор во км/час 140

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 2,2-1,6
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 51-37
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 19,2-17,2
Капацитет на резервоарот, приближно во л 46

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензија на задни пневматици 225/55 R17 97 Y
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 47-57
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 12,0
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч 2.6
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч 3,6

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин 80 (109)/3.140
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 265/100-2.500

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 290 (394)
Комбинирани вртежи Nm 600

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

  • BMW 530e**:
    Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 1,8-1,3
    CO2 емисии во г/км (комбинирано): 42-30

    Официјалните вредности за потрошувачка на гориво, CO2 емисии, потрошувачка на електрична енергија и електричен опсег се определени во согласност со пропишаната постапка на мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 во нејзината изменета форма. WLTP вредностите ја земаат предвид секоја опционална опрема кога станува збор за опсег. За возилата од нов тип одобрен по 01.01.2021 година, постојат официјални спецификации само според WLTP. Дополнителни информации за методите на мерење според NEDC и WLTP може да се најдат на www.bmw.de/wltp.

    **На температури под 0 степени Целзиусови, потполно електричниот режим на возење на овој plug-in hybrid нема да биде достапен додека батеријата не се загрее до оперативна состојба откако возилото ќе помине неколку километри.