BMW X5 M50d на улица во град ноќе

ПРЕДВОДНИК НА ГРУПАТА.

Новиот BMW X5 M50d.

BMW MPerformance

Новиот BMW X5 M50d е настан. Инженерите изградиле BMW X модел што поставува нова дефиниција за тоа што е остварливо во однос на излезната снага, динамиката и настанот. Тој е придвижуван од уште поефикасен M Performance TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен дизел мотор. Сила што е нанесена на патот прецизно од адаптивното М потпирање Professional. Вистински M Performance автомобил – за сите што очекуваат повеќе.

BMW X5 M50d(3):
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7,2–6,8
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 190–179

Дознајте повеќе
ПРЕДВОДНИК НА ГРУПАТА.Новиот BMW X5 M50d.
M Performance TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен дизел мотор на BMW X5 M50d

НЕНАСИТЕН ЗА РАБОТА.

M Performance TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен дизел мотор.

Силниот карактер постојано се развива. Исто како оној на новиот M Performance TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен дизел мотор со два турбо полначи на низок притисок и два турбо полначи на висок притисок. Резултатот е уште поголема излезна снага, многу агилна реакција и вртежен момент од 760 Nm што видливо се чувствува дури и при низок број вртежи во минута. Единицата за висок перформанс развива 294 kW (400 hp) и го забрзува BMW X5 M50d од 0 до 100 km/h за само 5,2 секунди.

Дознајте повеќе

НЕНАСИТЕН ЗА РАБОТА.

M Performance TwinPower турбо линиски 6-цилиндричен дизел мотор.

Новиот BMW X5 M50d покажува што може да создаде спортско активно возило со M гени и xDrive:врвна динамика и агилност со оптимално прилепување.
Jörn Sieke, менаџмент на производи на M автомобили и BMW Individual
Внатрешноста на BMW X5 M50d со кабината, инструмент таблата и централната конзола
Предни кожни седишта на BMW X5 M50d
Детален кадар на инструмент таблата на BMW X5 M50d

ПОЛ ПОЗИЦИЈА НА СЕКОЕ СЕДИШТЕ.

Внатрешноста на BMW X5 M50d е суштината на спортскиот сјај и ексклузивност. M-специфичниот шрифт на газиштата на праговите и во инструмент таблата со сигурност ќе ви го забрзаат пулсот. Кабината е идеално скроена за возачот и M кожниот волан совршено лежи на раката. Материјалите со висококвалитетн завршеток како што се опционалната префинета BMW Individual кожа „Merino“ Tartufo на седиштата, опционалната BMW Individual инструмент табла изработена во кожа и внатрешните декоративни лајсни изработени во Aluminium Tetragon создаваат спортски амбиент.

BMW X5 M50d стои на пат ноќе со градот во заднина

КОНТРОЛА ВРЗ СИТУАЦИЈАТА.

Потпирање на BMW X5 M50d.

Кога патувате во BMW X5 M50d, веднаш забележувате какво е чувството кога имате совршена координираност.Балансирано управување, типична агилност и максимална прецизност – инженерите ги оптимизирале својствата на потпирањето и реакцијата на управувањето за да го постигнат овој резултат. „Sport“ and „Sport+“ моделите овозможуваат уште поцврсто и поспортско приспособување за опционалното адаптивно M потпирање Professional. Во комбинација со Интегралното активно управување и xDrive, резултатот е динамика на возење што е неприкосновена во оваа класа.

Дознајте повеќе

КОНТРОЛА ВРЗ СИТУАЦИЈАТА.

Потпирање на BMW X5 M50d.

Кадар на задниот дел на BMW X5 M50d со урбана заднина ноќе

СЛИКИ И ВИДЕО ЗАПИСИ

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

  • Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

    Вредностите на возилата означени со (3) веќе се темелат врз новиот WLTP пропис и повторно се претворени во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. [Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) на CO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде].

    Спецификациите за ефикасност на СО2 се утврдуваат во согласност со Директивата 1999/94 / EC и со eвропската регулатива во нејзината важечка верзија. Прикажаните вредности се базираат врз потрошувачката на гориво, вредностите на CO2 и потрошувачката на енергија според NEDC циклусот за класификацијата.

    Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се добијат од „Прирачникот за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили“, кој е достапен на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.