ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ BMW X5.

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.135
Максимално дозволена тежина во кг 2,800
Дозволено оптоварување во кг 765
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1,280/1,580
Капацитет на багажник во л 650
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 2,700

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2,998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин 250 (340)/5,500-6,500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин 450/1,500-5,200
Размер на компресија:1 11.0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 243
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5.5

Потрошувачка на гориво

Градско возење во л/100км 10.8-10.4
Возење надвор од град во л/100км 7.7-7.4
Комбинирано возење во л/100км 8.8-8.5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 200-193
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kWh/100km -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 83

Тркала

Димензија на предни гуми 255/55 R18 109W XL
Димензија на задни гуми 255/55 R18 109W XL
Димензии и материјал на предните тркала 8.5 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8.5 J x 18 инчи, лесна легура

Информации за податоците.

  • Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со Европската регулатива (EC) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

    Вредностите на возилата означени со (3) веќе се темелат врз новиот WLTP пропис и повторно се претворени во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. [Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) на CO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде].

    Спецификациите за ефикасност на СО2 се утврдуваат во согласност со Директивата 1999/94 / EC и со eвропската регулатива во нејзината важечка верзија. Прикажаните вредности се базираат врз потрошувачката на гориво, вредностите на CO2 и потрошувачката на енергија според NEDC циклусот за класификацијата.

    Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се добијат од „Прирачникот за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили“, кој е достапен на сите продажни места и на https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

    (4)Предвидена достапност од Q4/2018.