BMW серија 1 128ti F40, тричетвртински поглед одзади во возење

THE 1

BMW СЕРИЈА 1: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Откријте ги моќните бензински и дизел мотори како и димензиите и другите технички податоци за BMW Серија 1.

Дознајте повеќе
THE 1BMW СЕРИЈА 1: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW СЕРИЈА 1: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.395 [1.415]
Максимална дозволена тежина во кг. 1.850 [1.870]
Дозволен товар во кг. 530 [530]
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 980/940 [1.005/940]
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380 [380]
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1.200 [1.200]
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 1.100 [1.100]
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.100 [1.100]
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 695 [705]

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во кубни см. 1.499
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 80 (109)/4.300-6.500
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 190/1.380-3.800
Однос на компресија : 1 11,0

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 200 [200]
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 10,6 [10,6]

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 6,8-5,7
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 155-129
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 42

Тркала

Димензија на пневматици, напред 205/55 R16 91 W
Димензија на пневматици, позади 205/55 R16 91 W
Димензија на тркала и материјал, напред 7 J x 16 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7 J x 16 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.365 [1.395]
Максимална дозволена тежина во кг. 1.845 [1.870]
Дозволен товар во кг. 555 [550]
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 980/940 [1.005/940]
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380 [380]
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1.200 [1.200]
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 680 [695]

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во кубни см. 1.499
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 100 (136)/4.500-6.500
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 220/1.500-4.100
Однос на компресија : 1 11,0

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 213 [213]
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 8,9 [8,8]

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 6,7-5,7
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 152-129
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 42

Тркала

Димензија на пневматици, напред 205/55 R16 91 W
Димензија на пневматици, позади 205/55 R16 91 W
Димензија на тркала и материјал, напред 7 J x 16 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7 J x 16 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.465
Максимална дозволена тежина во кг. 1.920
Дозволен товар во кг. 530
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.035/955
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1.200
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 1.300
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 730

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1.998
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 131 (178)/5.000-5.500
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 280/1.350-4.200
Однос на компресија : 1 11,0

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 235
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 7,0

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 6,9-6,0
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 157-137
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1520
Максимална дозволена тежина во кг. 2000
Дозволен товар во кг. 555
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.085/990
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1200
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. -

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1.998
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 195 (265)/4.750-6.500
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 400/1.750-4.500
Однос на компресија : 1 9,5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 6.1

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 7,5-6,8
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 170-156
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/40 R18 92 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/40 R18 92 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 8 J x 18 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 8 J x 18 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1600
Максимална дозволена тежина во кг. 2085
Дозволен товар во кг. 560
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.120/1.020
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1200
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. -

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1998
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 225 (306)/5.000-6.250
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 450/1.800-4.500
Однос на компресија : 1 9.5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 4.8

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 7,9-7,4
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 178-168
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/40 R18 92 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/40 R18 92 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 8 J x 18 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 8 J x 18 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.450 [1.460]
Максимална дозволена тежина во кг. 1.925 [1.940]
Дозволен товар во кг. 550 [555]
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.025/980 [1.040/980]
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380 [380]
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1.200 [1.200]
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 725 [730]

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во кубни см. 1496
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 90,0/84,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 85 (116)/4.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 270/1.750-2.250
Однос на компресија : 1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 200 [200]
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 10,3 [10,1]

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 5,3-4,5
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 140-118
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 42

Тркала

Димензија на пневматици, напред 205/55 R16 91 W
Димензија на пневматици, позади 205/55 R16 91 W
Димензија на тркала и материјал, напред 7 J x 16 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7 J x 16 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.480 [1.505]
Максимална дозволена тежина во кг. 1.950 [1.980]
Дозволен товар во кг. 545 [550]
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.050/980 [1.080/980]
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380 [380]
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1.200 [1.200]
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 740 [750]

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1995
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 90,0/84,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 100-110 (136-150)/4.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 350/1.750-2.500
Однос на компресија : 1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 211-218 [216]
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 9,3-8,5 [8,4]

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 5,6-4,6
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 147-120
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 42

Тркала

Димензија на пневматици, напред 205/55 R16 91 W
Димензија на пневматици, позади 205/55 R16 91 W
Димензија на тркала и материјал, напред 7 J x 16 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7 J x 16 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1525
Максимална дозволена тежина во кг. 2000
Дозволен товар во кг. 550
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.085/985
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1200
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 1300
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1300
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 750

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1995
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 90,0/84,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 140 (190)/4.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 400/1.750-2.500
Однос на компресија : 1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 231
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 7.3

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 5,6-4,9
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 147-129
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1590
Максимална дозволена тежина во кг. 2065
Дозволен товар во кг. 550
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.105/1.020
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 380
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. 1200
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 1500
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1500
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 750

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1995
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 90,0/84,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 140 (190)/4.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 400/1.750-2.500
Однос на компресија : 1 16.5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 230
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 7

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 5,8-5,1
Емисија на CO2, комбинирано, во гр./км. 153-134
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Including of /content/bmw/marketB4R1/master/en_BQ/publicPools/teaser-pool/medium-teasers/tyre-energy-lables/jcr:content/par-4col/wideteaser_67 failed

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО И ЕМИСИЈА НА CO2.

BMW M135i xDrive:
Потрошувачка на гориво л/100 км (комбинирано): 7,9–7,4
Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 178–168

 

BMW 128ti:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 6.8
CO2 emissions in g/km (combined): 156.0

 

Официјалните податоци за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на електрична енергија се одредени со прописите за мерење и во согласност со регулативата (EU) 715/2007 која се применува при хомологација на возилото. WLTP бројките (според тестот за Светска хомологација на лесни возила) ги земаат во предвид секоја дополнителна опрема. За ново одобрените возила од 01.01.2021, официјалните спецификации се достапни само согласно WLTP. Дополнителни информации за NEDC и WLTP методите на мерење можете да побарате на www.bmw.de/wltp

Дознајте повеќе
  • BMW M135i xDrive:
    Потрошувачка на гориво л/100 км (комбинирано): 7,9–7,4
    Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 178–168

    Официјалните податоци за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на електрична енергија се одредени со прописите за мерење и во согласност со регулативата (EU) 715/2007 која се применува при хомологација на возилото. WLTP бројките (според тестот за Светска хомологација на лесни возила) ги земаат во предвид секоја дополнителна опрема. За ново одобрените возила од 01.01.2021, официјалните спецификации се достапни само согласно WLTP. Дополнителни информации за NEDC и WLTP методите на мерење можете да побарате на www.bmw.de/wltp