BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН.

Бизнис Атлет.

BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН.Бизнис Атлет.

Забрзување од 0-100 км/час во секунди (BMW 540i седан)

5.1

Комбинирана потрошувачка во л/100км (BMW 540i седан)

6.9-6.5

Емисија на CO2 во гр/км (BMW 540i седан)

159-149

Главна цел на неговата мисија: поставување нови стандарди. BMW серија 5 е отелотворение на една модерна бизнис лимузина. Благодарение на неговата динамика и истовремениот елегантен изглед, тој убедливо ги исполнува очекувањата кои денес се поставуваат на едно возило од неговата класа: естетски спортски елементи и уживање во возењето со врвна технологија.

ДИНАМИЧНА БЕЗВРЕМЕНА ВИСОЧИНА.

Моќни BMW TwinPower Turbo мотори, интелигентна лесна конструкција, интегрално активно управување за првокласно ракување и агилност како и адаптивен режим на работа: BMW серија 5 е наменета за крајно спортско искуство при возење – секогаш да се биде еден чекор понапред од конкурецијата.

Дознајте повеќе

ДИНАМИЧНА БЕЗВРЕМЕНА ВИСОЧИНА.

„BMW серија 5 покажува динамика и елеганција на автопатите како една совршена комбинација. Поради тоа, тоа е идеална деловна лимузина.“
Адриан ван Хојдонк, заменик претседател на BMW групацијата за дизајн
„Избрани материјали, високо ниво на комфор и интуитивни концепти на работа обезбедуваат опуштено патување.“
Карим Хабиб, главен дизајнер во BMW автомобили

ГЛАВЕН АСИСТЕНТ.

Ќе го пронајдете вашиот најдобар помошник во Driving Assistant Plus. Без многу врева, можете да му доверите важни, но монотони задачи. Тој овозможува автоматско возење во ситуации како што се застој во сообраќајот и бавно движење во сообраќајот или при долги патувања. Дури и кога менувате коловозни ленти, во добри раце сте.

Дознајте повеќе

ГЛАВЕН АСИСТЕНТ.

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

  • Бројките за потрошувачка на гориво, емисија на CO2 и потрошувачка на енергија зависат од избраната големина на тркалата и гумите. Податоците за потрошувачка се утврдуваат согласно со ECE циклус на возење.

    Обемот на возење зависи од разни фактори, особено: личниот стил на возење, избраната маршрута, временските услови, користење на системот за климатизација и предусловите.

    Понатамошни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на CO2 за новите патнички автомобили може да се најдат во „Новите упатства за потрошувачка на гориво и емисија на CO2 кај патничките возила“ , кои се бесплатни и достапни во сите продажни места и во DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.