BMW iX 2021 електричен SUV BMW iX xDrive50 Aventurin Red црвена боја заден кадар од возење по крајбрежен пат

THE iX

BMW iX 2021 електричен SUV BMW iX xDrive50 Aventurin Red црвена боја заден кадар од возење по крајбрежен пат

BMW iX: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

THE iXBMW iX: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW iX

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.440
Максимално дозволена тежина во кг 3.010
Дозволено оптоварување во кг 645
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.450/1.690
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 500
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л 1.750

Електричен мотор

Излезна снага на електричен мотор kW (hp) при 1/мин 240 (326)
Број на вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 630

Перформанси

Најголема електрична брзина во км/час 200
Забрзување од 0-100 км/час во сек 6,1

Опсег и полнење

Електричен опсег во км 327-425
Капацитет за развој на литиум-јонска батерија во kWh 76,6
DC време на полнење во минути, на пр. на DC станица за брзо полнење (моќност на полнење 150 kW; 10% -80%) 31 мин
AC време на полнење во часови, на пр. Со флексибилен брз полнач/станица (моќност на полнење 11 kW; 0% -100%) 7,25 час

Потрошувачка

Потрошувачка на електрична енергија во kWh/100км 22,5-19,4
Потрошувачка на гориво комбинирано, л/100км 0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 0

Тркала

Димензија на предни гуми 235/60 R20 108 H XL
Димензија на задни гуми 235/60 R20 108 H XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 20-инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 20-инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 2.585
Максимално дозволена тежина во кг 3.145
Дозволено оптоварување во кг 635
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.530/1.780
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 500
Максимален капацитет на багажник (со спуштени седишта или кренат покрив) во л 1.750

Електричен мотор

Излезна снага на електричен мотор kW (hp) при 1/мин 385 (523)
Број на вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 765

Перформанси

Најголема електрична брзина во км/час 200
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,6

Опсег и полнење

Електричен опсег во км 549-630
Капацитет за развој на литиум-јонска батерија во kWh 111,5
DC време на полнење во минути, на пр. на DC станица за брзо полнење (моќност на полнење 150 kW; 10% -80%) 35 мин
AC време на полнење во часови, на пр. Со флексибилен брз полнач/станица (моќност на полнење 11 kW; 0% -100%) 10,75 час

Потрошувачка

Потрошувачка на електрична енергија во kWh/100км 23,0-19,8
Потрошувачка на гориво комбинирано, л/100км 0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 0

Тркала

Димензија на предни гуми 235/60 R20 108 H XL
Димензија на задни гуми 235/60 R20 108 H XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 20-инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 20-инчи, лесна легура

Потрошувачка на енергија и CO2 емисии.

 • BMW iX xDrive40(1):
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 km (комбинирано): 19,4–22,5
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 0
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 0

  BMW iX xDrive50(1):
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 km (комбинирано): помалку од 21
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 0
  CO2 емисии во g/km (комбинирано): 0

  Вредностите за возилата означени со (1) се прелиминарни.

  Информациите за потрошувачката на гориво, СО2 емисиите и потрошувачката на енергија се пресметуваат врз основа на пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во важечката верзија во времето на одобрување на моделот. Податоците се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија, а опсегот ги зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми за избраниот модел.

  Повеќе информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новите патнички возила може да се најдат во „Прирачникот за потрошувачка на гориво, и СО2 емисии кај нови патнички возила“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места, кај DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија и на https://www.dat.de/co2

  Податоците веќе се пресметани врз основа на новата WLTP регулатива, а за споредба направена  е и повратна пресметка во вредностите на NEDC. За овие возила може да важат други вредности од овие што се тука наведени при пресметката на даноци и други давачки поврзани со возилото, кои се засноваат (меѓу другото и) на СО2 емисии.