BMW M340i xDrive Touring G21 Frozen Tanzanite Blue сина боја страничен поглед во возење

3

BMW M340i xDrive Touring G21 Frozen Tanzanite Blue сина боја страничен поглед во возење

НОВИОТ BMW СЕРИЈА 3 TOURING М АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

3НОВИОТ BMW СЕРИЈА 3 TOURING М АВТОМОБИЛИ: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 3 TOURING М АВТОМОБИЛИ.

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.870
Максимално дозволена тежина во кг 2.390
Дозволено оптоварување во кг 595
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.115/1.350
Минимален капацитет на багажник (кренати седишта) во л 500
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта) во л 1.510
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 275 (374)/5.500-6.500
Број на вртежи на мотор (Nm) на 1/мин 500/1.900-5.000
Размер на компресија:1 10,2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,6

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,8-8,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 197-182
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/45 R18 95 Y XL
Димензија на задни пневматици 255/40 R18 99 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 18 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.945
Максимално дозволена тежина во кг 2.430
Дозволено оптоварување во кг 560
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.160/1.360
Минимален капацитет на багажник (кренати седишта) во л 500
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта) во л 1.510
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 250 (340)/4.400
Број на вртежи на мотор (Nm) на 1/мин 700/1.750-2.250
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,7

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,6-6,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 173-157
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/45 R18 95 Y XL
Димензија на задни пневматици 255/40 R18 99 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 18 инчи, лесна легура

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW M340i xDrive Touring: 
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx

BMW M340d xDrive Touring: 
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx


Official data on fuel consumption, CO2 emissions, power consumption and electric range were determined in accordance with the mandatory measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 valid at the time of type approval. In case of a range, figures in the WLTP take into account any optional equipment. For newly type-tested vehicles since 01.01.2021, the official data no longer exist according to NEDC, but only according to WLTP. Further information on the NEDC and WLTP measurement methods can be found at www.bmw.de/wltp

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

 • BMW M340i xDrive Touring:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км(комбинирано): 8,8–8,1
  CO2 емисии во г/км (комбинирано): 197–182

  BMW M340d xDrive Touring:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км(комбинирано): 6,6–6,0
  CO2 емисии во г/км (комбинирано): 173–157

  Официјалните вредности за потрошувачка на гориво, CO2 емисии, потрошувачка на електрична енергија и електричен опсег се определени во согласност со пропишаната постапка на мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 во нејзината изменета форма. WLTP вредностите ја земаат предвид секоја опционална опрема кога станува збор за опсег. За возилата од нов тип одобрен по 01.01.2021 година, постојат официјални спецификации само според WLTP. Дополнителни информации за методите на мерење според NEDC и WLTP може да се најдат на www.bmw.de/wltp.