BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue three-quarter front view driving
Тип на мотори и горивоБензинДизелPlug-in Хибрид

THE 5

НОВИОТ BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип на мотори и горивоБензинДизелPlug-in Хибрид
THE 5НОВИОТ BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

BMW Серија 5 Седан е олицетворение на спортско-деловен автомобил. На прв поглед, остава впечаток за стилски атлетизам кој особено се изразува во динамична силуета. Јасни површини и прецизни контури му овозможуваат на елегантниот ентериер модерна, техничка атмосфера. Елегантниот и функционален ентериер ја комплетира иновативната амбиција на возилото со технологиите на иднината и спортските карактеристики. Во комбинација со импресивна динамика на возење и иновативни технологии, BMW Серија 5 Седан обезбедува удобност, самоувереност и, пред сè, врвно ниво на задоволство при возењето при кратки и долги патувања.


BMW 530e Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирана): 1.8–1.6
Емисија на CO2 во g/km (комбинирана): 40–36

Дознајте повеќе

КАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН.

Дизајн, функционалност и помошни системи за возачот на BMW Серија 5 Седан.

BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue side view parked
BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue side view parked
BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 interior
BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 interior
BMW 5 Series Sedan 530e Plug-in hybrid G30 engine

ЕФИКАСЕН PLUG-IN ХИБРИД BMW 530e.

Моќно возење со високо ефикасни перформанси.

Интеракцијата помеѓу моќниот бензински мотор и иновативната технологија BMW eDrive му овозможува на BMW 530e да постигне импресивни перформанси, додека ја намалува потрошувачката на гориво ја намалува и емисијата на CO2. Прогресивните проекти, како што се eDrive Zones и системот BMW Points bonus, обезбедуваат дополнителни стимулации за користење на самоодржлив деловен Седан во чисто електричен режим.

BMW Personal CoPilot BMW 5 Series Sedan G30 2020 Control Display interior

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕТО.

Иновативна поддршка за деловна активност, забава и помош при возење.

Системите за помош како Driving Assistan Professional гарантираат максимална безбедност и удобност при возење од врвна класа, додека BMW Live Cockpit Professional обезбедува оптимална јасност и леснотија при користење. Погодни карактеристики како интеграција на паметниот телефон ја олеснуваат поврзаноста помеѓу мобилниот телефон и возилото.

Driving dynamics BMW 5 Series Sedan G30 Phytonic Blue three-quarter rear view driving
Driving dynamics BMW 5 Series Sedan G30 Phytonic Blue three-quarter rear view driving

ДИЗАЈНОТ НА BMW СЕРИЈА 5 СЕДАН.

Импресивни дизајнерски карактеристики во ентериерот и екстериерот.

BMW Серија 5 Седан ги носи спортското и самодовербата на следно ниво - благодарение пред се на типичните пропорции на BMW, како што се долгото меѓуоскино растојание, продолжената хауба и кровната линија. Прецизните контури овозможуваат фасцинантен контраст на рационализираните, намалени површини, создавајќи модерен изглед. Особено, BMW бубрежната решетка и BMW Laserlight му даваат на предниот дел динамичен и иновативен карактер. Предните светла се беспрекорно поврзани со решетката, што дополнително ја потенцира широчината на возилото и создава извонредна елеганција и присуство што се одржува цело време се до слободните облини на задните врати. Резултатот е стилска, но целокупна спортска слика.
Double kidney grille and front apron BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up front
BMW Laserlight BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up front
3D shaped rear lights BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up rear
Free-form exhaust pipes BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up rear
Control display & Sport leather steering wheel BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 interior
Control elements in high-gloss Black BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 interior
M light alloy wheel Y 846 M BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up
Double kidney grille and front apron BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up front

НОВ ПРЕДЕН БРАНИК И НОВА БУБРЕЖНА РЕШЕТКА.

BMW Laserlight BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up front

BMW LASERLIGHT.

3D shaped rear lights BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up rear

ЗАДНИ СВЕТЛА ВО 3Д ИЗВЕДБА.

Free-form exhaust pipes BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up rear

ЗАДЕН БРАНИК СО СТИЛСКИ ИЗДУВИ.

Control display & Sport leather steering wheel BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 interior

КАБИНА СО НОВ КОНТРОЛЕН ДИСПЛЕЈ И СПОРТСКИ КОЖЕН УПРАВУВАЧ.

Control elements in high-gloss Black BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 interior

КОНТРОЛНИ ЕЛЕМЕНТИ ВО HIGH-GLOSS BLACK ИЗВЕДБА.

M light alloy wheel Y 846 M BMW 5 Series Sedan G30 Facelift 2020 Phytonic Blue close-up

М АЛУМИНИУМСКИ НАПЛАТОЦИ Y-SPOKE STYLE 846 M.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW 530e Sedan(1):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.8–1.6
CO2 emissions in g/km (combined): 40–36


The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

 

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW 530e Седан(1):
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 1.8–1.6
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 40–36

  Вредностите на возилата означени со (1) се прелиминарни.

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег покажува опционална опрема и различна големина на тркала и гуми достапни на избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и за официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Нови потрошувачи на гориво за патнички возила и упатства за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани (меѓу другото) на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.