BMW iX дома со wallbox во гаража со дрвен ѕид поглед однапред

BMW ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ.

100 % електрично. 100 % уживање во возењето. 100 % BMW.

BMW ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ.100 % електрично. 100 % уживање во возењето. 100 % BMW.

ОТКРИЈТЕ ЈА РАДОСТА ОД ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗЕЊЕ ВО ОВА ВИДЕО.

Удобност и забава при возење на BMW електрични возила на видео

УЖИВАЊЕ ВО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗЕЊЕ.

BMW iX3 G08 2021 тричетвртински поглед однапред во возење во маглив ридски пејзаж
 • Целосно ново, емоционално набиено искуство при возењето
 • Лесно забрзување од самиот старт
 • Електрична динамика со релаксирани чувства при возењето – плови речиси бесчујно.

ЗОШТО BMW ЕЛЕКТРИЧНИТЕ АВТОМОБИЛИ СОВРШЕНО ОДГОВАРААТ НА ВАШИОТ НАЧИН НА ЖИВОТ.

Маж во петролеј-зелен капут пред BMW iX3 G08 2021 страничен поглед полнење во гаража
 • Вистинско задоволство во возење без штетни емисии
 • Оптимална секојдневна употреба поради можноста за поголеми растојанија
 • Долгите патувања стануваат уште поприкладни – благодарение на постојаниот раст на инфраструктурата за полнење

ПРОНАЈДЕТЕ ГО ВАШИОТ BMW ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ.

BMW iX.

 • До 425 км електрично изминато растојание согласно WLTP (BMW iX xDrive40)
 • Полнење од 10 минути може да додаде растојание повеќе од 150 км (BMW iX xDrive40 на полнач со висока моќност)
 • Потрошувачка на електрична енергија (BMW iX xDrive40): 21,0–19,3 kWh/100 км (WLTP)
BMW iX xDrive40 i20 2021

BMW i4 M50.

 • До 521 км електрично изминато растојание (WLTP)
 • Полнење од 10 минути може да додаде растојание до 140 км (на полнач со висока моќност)
 • Потрошувачка на електрична енергија 22,5–18,0 kWh/100 км (WLTP)
BMW i4 M50 G26 2021

BMW i4.

 • До 590 км електрично изминато растојание (WLTP)
 • Полнење од 10 минути може да додаде растојание до 164 км (на полнач со висока моќност)
 • Потрошувачка на електрична енергија 19,1–16,1 kWh/100 км (WLTP)
BMW i4 G26 2021

BMW iX3.

 • До 461 км електрично изминато растојание (WLTP)
 • Полнење од 10 минути може да додаде растојание до 90 км (на полнач со висока моќност)
 • Потрошувачка на електрична енергија 18,9–18,5 kWh/100 км (WLTP)
BMW iX3 G08 2021

BMW i3.

 • До 307 км електрично изминато растојание (WLTP)
 • Полнење до 80 проценти од капацитетот за 42 минути (на полнач со висока моќност)
 • Потрошувачка на електрична енергија 16,3–15,3 kWh/100 км (WLTP)
 • Достапно и како BMW i3s
BMW i3 I01
 • BMW iX.
 • BMW i4 M50.
 • BMW i4.
 • BMW iX3.
 • BMW i3.
BMW i Vision Circular визионерски автомобили 2021

BMW i VISION CIRCULAR.

Re:think, Re:duce, Re:use и Re:cycle. BMW i Vision Circular е замислен целосно во склад со начелата на циркуларна економија. Компактно, целосно електрично визионерско возило со фокус на одржливост и луксуз кое нуди фасцинантен поглед напред кон 2040 година.

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА: НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА BMW ЕЛЕКТРИЧНИТЕ АВТОМОБИЛИ.

 • Што е електричнен автомобил?
 • Кои предности ги има електричниот автомобил?
 • Кои фактори влијаат на перформансите на високонапонската батерија во мојот електричен автомобил?
 • Што морам да земам предвид доколку мојот електричен автомобил мирува или е паркиран подолго време?
BMW i4 G26 2021 полнење со BMW Wallbox поглед однапред

BMW CHARGING.

Без разлика на тоа каде сте и што планирате да правите со вашето електрично возило BMW или BMW plug-in хибрид – со решенијата за полнење од BMW Charging, за вас сите патишта се секогаш отворени со бројни понуди приспособени за полнење дома, на пат или на работа.

ДОЗНАЈТЕ ЗА МОЖНОТО РАСТОЈАНИЕ НА ВАШЕТО BMW.

Запознајте се со растојанието кое вашето електрично возило може да го измине! Користете ги опциите за поставување и ќе видите: дали е можно да возите доволно далеку земајќи во предвид само неколку фактори.
Select Model

  ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА: ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА РАСТОЈАНИЈАТА НА BMW ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ.

  • Зашто растојанијата се разликуваат?
  • Како мојот стил на возење влијае на растојанието на мојот електричен автомобил?
  • Кои фактори влијаат на растојанието кое може да го измине вашиот електричен автомобил?
  • Општи спецификации за растојанието и вредности за растојание во овој приказ.

  ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА: ПРАШАЊА ЗА ЛИЗИНГ И ФИНАНСИРАЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА.

  • Кои се предностите на лизинг или финансирање на електричните возила?
  • Дали осигурувањето е вклучено во лизингот и финансирањето на електричното возило?
  • Дали пости стимулација од страна на државата за купување на електрични возила?
  • Дали постојат даночни олеснувања за лизинг или финансирање на електрични возила?
  • Дали BMW нуди лизинг или финансирање без учество?
  BMW електромобилност BMW одржливост и заштита на животна средина

  ОДРЖЛИВОСТ ВО BMW.

  BMW e-mobility BMW грант за електричен автомобил

  ДАНОЧНИ ОЛЕСНУВАЊА ЗА BMW ЕЛЕКТРИЧНИТЕ АВТОМОБИЛИ.

  BMW Програма за корпоративна продажба на компании

  BMW ПРОГРАМА ЗА КОРПОРАТИВНА ПРОДАЖБА НА КОМПАНИИ.

  Понуди за финансирање на BMW електрични возила и plug-in хибриди

  ПОНУДИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА BMW ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА И PLUG-IN ХИБРИДИ.

  Electric consumption and CO2 emissions.

  BMW iX xDrive50:
  Power consumption in kWh/100 km (combined): 23.0–19.8
  CO2 emissions in g/km (combined): 0

  BMW i4 M50
  Power consumption in kWh/100 km (combined): 22.5–18.0
  CO2 emissions in g/km (combined): 0

  BMW i4 eDrive40:
  Power consumption in kWh/100 km (combined): 19.1–16.1
  CO2 emissions in g/km (combined): 0

  BMW iX3:
  Power consumption in kWh/100 km (combined): 18.9–18.5
  CO2 emissions in g/km (combined): 0

  BMW i3:
  Power consumption in kWh/100 km (combined): 16.3–15.3
  CO2 emissions in g/km (combined): 0

  BMW i3s:
  Power consumption in kWh/100 km (combined): 16.6–16.3
  CO2 emissions in g/km (combined): 0

  Official data on power consumption and electric range were determined in accordance with the mandatory measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 valid at the time of type approval. In case of a range, figures in the WLTP take into account any optional equipment. For newly type-tested vehicles since 01.01.2021, the official data no longer exist according to NEDC, but only according to WLTP. For more information on the WLTP and NEDC measurement procedures, see www.bmw.de/wltp

  Дознајте повеќе

  Потрошувачка на електрична енергија и емисија на CO2

  • BMW iX xDrive50:
   Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 23,0–19,8
   Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
    

   BMW i4 M50:
   Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 22,5–18,0
   Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
    

   BMW i4 eDrive40:
   Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 19,1–16,1
   Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
    

   BMW iX3:
   Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 18,9–18,5
   Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
    

   BMW i3:
   Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 16,3–15,3
   Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
    

   BMW i3s:
   Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 16,6–16,3
   Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0

   Официјалните податоци за потрошувачка на електрична енергија и растојанието кое може да се измине се одредени со задолжителни процедури за мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 која била во сила за време на хомологацијата. Во случај со растојанијата, вредностите во WLTP ја земаат предвид сета дополнителна опрема. За новотестираните возила од 01.01.2021, службените информации според NEDC не се достапни, туку само оние за WLTP. За повеќе информации околу WLTP и NEDC процедурите на мерење, видете на www.bmw.de/wltp
    

   За повеќе информации околу официјалната потрошувачка на гориво и емисија на CO2 кај новите патнички автомобили, погледнете го прирачникот ‘Guide to Fuel Consumption, CO2 Emissions, and Electricity Consumption of New Passenger Cars’, кој бесплатно е достапен на сите продажни места на Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, и на веб-страницата www.dat.de/co2