BMW PLUG-IN ХИБРИДИ.

ЗАДОВОЛСТВО ВО ВОЗЕЊЕТО: BMW PLUG-IN ХИБРИДИ.

BMW серија 2 Active Tourer Plug-in-хибрид 2021 U06 тричетвртински поглед однапред во возење
 • Скоро бесшумно искуство во возењето при чисто електричен режим на работа
 •  Дополнителна сила за време на забрзувањето благодарение на електричниот мотор
 •  Максимална ефикасност благодарение на интелигентната распределба на енергијата и автоматското префрлување меѓу погоните

BMW PLUG-IN ХИБРИД СОВРШЕНО ОДГОВАРА НА ВАШИОТ ЖИВОТЕН СТИЛ.

BMW серија 5 седан Plug-in хибрид 2020 G30 страничен поглед полнење со модел
 • Максимална флексибилност – идеално за возачи во потрага по најголема можна сестраност
 • Совршен за индивидуалните барања и секојдневните потреби благодарение на комбинацијата од бензински мотор и електричен мотор
 • Растечката флота на BMW plug-in хибридите нуди максимална разновидност и индивидуалност за секој животен стил

BMW MILD ХИБРИД.

BMW серија 5 седан 2020 G30 со Mild хибридна технологија во возење
 • Електричната енергија добиена со кочење достапна е за поддршка на моторот и електричните уреди во возилото
 • Искуство при возењето со значителна динамичка предност
 • Поинтензивно забрзување со намалена потрошувачка и емисија на CO₂

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА: НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА BMW PLUG-IN ХИБРИДИТЕ.

 • Што е plug-in хибрид?
 • Кои предности ги нуди plug-in хибрид?
 • На што треба да внимавам при полнење на мојот plug-in хибрид?
 • Кои фактори влијаат на перформансите на високонапонската батерија во мојот plug-in хибрид?
 • На што треба да внимавам ако мојот plug-in хибрид мирува или е паркиран подолго време?
 • Како можам најдобро да го искористам мојот plug-in хибрид?
BMW серија 2 Active Tourer Plug-in хибрид 2021 U06 страничен поглед на станица за полнење

BMW CHARGING.

Без разлика на тоа каде сте и што планирате да правите со вашето електрично возило BMW или BMW plug-in хибрид – со решенијата за полнење од BMW Charging, за вас сите патишта се секогаш отворени со бројни понуди приспособени за полнење дома, на пат и на работа.
BMW возило минува преку мост

BMW eDRIVE ZONE & BMW POINTS.

BMW eDrive Zone овозможува вашиот BMW plug-in хибрид автоматски да препознае кога се возите во еколошка зона и автоматски преминува во целосно електричен режим на работа, без штетни емисии. Со програмата BMW Points, собирате бонус поени за секој изминат километар во електричен режим – и двојно повеќе во заштитените еколошки зони. Бонус поените од BMW Points можат да се реализираат во корисни награди, како бесплатни износи на полнење на вашето BMW.
BMW електромобилност BMW одржливост и заштита на животна средина

ОДРЖЛИВОСТ ВО BMW.

BMW e-mobility BMW грант за електричен автомобил

ДАНОЧНИ ОЛЕСНУВАЊА ЗА BMW ЕЛЕКТРИЧНИТЕ АВТОМОБИЛИ.

BMW Програма за корпоративна продажба на компании

BMW ПРОГРАМА ЗА КОРПОРАТИВНА ПРОДАЖБА НА КОМПАНИИ.

Понуди за финансирање на BMW електрични возила и plug-in хибриди

ПОНУДИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА BMW ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА И PLUG-IN ХИБРИДИ.

FUEL CONSUMPTION, ENERGY CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.


BMW 230e xDrive Active Tourer:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.4–1.1
CO2 emissions in g/km (combined): 30–22
Power consumption in kWh/100 km (combined): 20.0–17.9


BMW 3 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.9–1.3
CO2 emissions in g/km (combined): 44–30
Power consumption in kWh/100 km (combined): 18.7–16.1

BMW 3 Series Touring plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.2–1.4
CO2 emissions in g/km (combined): 0 49–31
Power consumption in kWh/100 km (combined):
19.5–16.2

BMW 5 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.2–1.3
CO2 emissions in g/km (combined): 51–30
Power consumption in kWh/100 km (combined): 19.4–16.2

BMW 5 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.3–1.5
CO2 emissions in g/km (combined): 52–35
Power consumption in kWh/100 km (combined): 20.1–17.0

BMW 7 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.5–1.8
CO2 emissions in g/km (combined): 57–41
Power consumption in kWh/100 km (combined): 57–41

BMW X5 xDrive45e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.7–1.2
CO2 emissions in g/km (combined): 40–27
Power consumption in kWh/100 km (combined): 27.7–24.3

BMW X1 xDrive25e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.1–1.7
CO2 emissions in g/km (combined): 47–39
Power consumption in kWh/100 km (combined): 15.7–15.0

BMW X2 xDrive25e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.0–1.7
CO2 emissions in g/km (combined): 44–38
Power consumption in kWh/100 km (combined): 15.4–14.9

BMW X3 xDrive30e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.6–2.0
CO2 emissions in g/km (combined): 59–44
Power consumption in kWh/100 km (combined): 30.3–25.7

 

The figures for the BMW 230e xDrive Active Tourer are preliminary.

 

Official data on fuel consumption, CO2 emissions, power consumption and electric range were determined in accordance with the mandatory measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 valid at the time of type approval. In case of a range, figures in the WLTP take into account any optional equipment. For newly type-tested vehicles since 01.01.2021, the official data no longer exist according to NEDC, but only according to WLTP. For more information on the WLTP and NEDC measurement procedures, see www.bmw.de/wltp.

For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво, потрошувачка на електрична енергија и емисија на CO2

 • BMW 230e xDrive Active Tourer:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 1,4–1,1
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 30–22
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 20,0–17,9

  BMW серија 3 седан Plug-in-хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 1,9–1,3
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 44–30
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 18,7–16,1

  BMW серија 3 Touring Plug-in-хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,2–1,4
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 49–31
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 19,5–16,2
   

  BMW серија 5 седан Plug-in-хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,2–1,3
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 51–30
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 19,4–16,2

  BMW серија 5 Touring Plug-in-хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,3–1,5
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 52–35
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 20,1–17,0
   

  BMW серија 7 седан Plug-in-хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,5–1,8
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 57–41
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 20,1–17,9
   

  BMW X5 xDrive45e:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 1,7–1,2
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 40–27
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 27,7–24,3
   

  BMW X1 xDrive25e:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,1–1,7
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 47–39
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 15,7–15,0
   

  BMW X2 xDrive25e:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,0–1,7
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 44–38
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 15,4–14,9
   

  BMW X3 xDrive30e:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,6–2,0
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 59–44
  Потрошувачка на електрична енергија kWh/100 км (комбинирано): 30,3–25,7
   

  Вредностите за BMW 230e xDrive Active Tourer се прелиминарни.
   

  Официјалните податоци за потрошувачка на електрична енергија и растојанието кое може да се измине се одредени со задолжителните процедури за мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 која била во сила за време на хомологацијата. Во случај со растојанијата, вредностите во WLTP ја земаат предвид сета дополнителна опрема. За новотестираните возила од 01.01.2021, службените информации според NEDC не се достапни, туку само оние за WLTP. За повеќе информации околу WLTP и NEDC процедурите на мерење, видете на www.bmw.de/wltp
   

  За повеќе информации околу официјалната потрошувачка на гориво и емисија на CO2 кај новите патнички автомобили, погледнете го прирачникот ‘Guide to Fuel Consumption, CO2 Emissions, and Electricity Consumption of New Passenger Cars’, кој бесплатно е достапен на сите продажни места на Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, и на веб-страницата www.dat.de/co2