BMW CONNECTED DRIVE.

BMW CONNECTED DRIVE.

Доживејте еден сосема нов свет.

Дигиталните производи и поврзани услуги од BMW ConnectedDrive* отклучуваат свет на леснотија со широк спектар на корисни функции. Со иновација и интелигенција, го претвораат секое патување во занесно доживување.

Дознајте повеќе
BMW CONNECTED DRIVE.Доживејте еден сосема нов свет.

АТРИБУТИ НА BMW CONNECTED DRIVE.

My BMW App.

My BMW апликација.

 • Нов дизајн со интуитивно водење на корисникот и паметни функции. 
 • Проверете го статусот на возилото.
 • Испратете му ја дестинацијата на автомобилот. 
 • Контролирајте го автомобилот од далечина. 
 • Лоцирајте го возилото преку паметен телефон.
BMW iDrive.

Интеграција на паметен телефон.

 • Безбеден и интелигентен начин да го користите паметниот телефон во вашиот BMW.
 • Пристап до вашите омилени апликации на екранот во возилото.
 • Диктирајте и преслушувајте пораки додека возите.
 • Добивајте ажурирани насоки за навигација од Apple Maps или Google Maps.
BMW iDrive.

BMW Дигитален клуч.

 • Претворете го паметниот телефон во дигитален клуч.
 • Отклучувајте го и заклучувајте го вашиот BMW, па дури и стартувајте го без физичкиот клуч.
 • Овластете до пет други луѓе да го користат вашиот BMW.

MY BMW АПЛИКАЦИЈА.

Проверете го статусот на вашиот BMW, искористете некоја од многубројните функции за управување на далечина, испланирајте ги патувањата однапред, закажете го следниот сервис или откријте го светот на BMW – сето тоа лесно преку вашиот паметен телефон.

Дознајте повеќе

НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА АПЛИКАЦИЈАТА MY BMW.

 • Што може да направи апликацијата My BMW?
 • Можам ли да ја користам My BMW апликацијата без да поседувам возило?
 • Како да ја инсталирам апликацијата My BMW?
 • За кои модели на BMW е достапна апликацијата My BMW?
 • Дали мојата My BMW апликација користи пренос на податоци од мојот договор со мобилниот оператор?

ИНТЕГРАЦИЈА НА ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН.

Со интеграцијата на паметниот телефон, вашето возило ги поддржува Apple CarPlay и Android Auto преку безжична врска помеѓу вашиот паметен телефон и вашиот BMW. Ова ви овозможува пристап до омилените апликации на екранот на возилото без да го тргнете погледот од патот. Насоките за навигација од Apple CarPlay и Android Auto се прикажуваат и на вашиот head-up дисплеј (ако е вграден).

Smartphone integration.

Пристапете до омилените апликации во вашиот  BMW преку Android Auto или Apple CarPlay преку интеграција на паметниот телефон. Со секогаш ажурираните апликации за навигација, на пример, ќе ја добиете најбрзата рута, вклучително и можните застои поради метеж во сообраќајот. Вашиот BMW ќе ги покаже насоките за навигација од Apple Maps (само во CarPlay) или Google Maps (само во Android Auto) на целосно дигиталната Кабина и на head-up дисплејот (ако е вграден), така што можете да патувате безбедно користејќи ги апликациите на вашиот паметен телефон. 

Интеграцијата на паметен телефон нуди и решение за диктирање и преслушување пораки додека возите. 

Дали би сакале да користите и други услуги со гласовна контрола? Разговарајте со Siri (само во CarPlay) или Google Assistant (само во Android Auto) и завршете ја работата само со вашиот глас за да можете да останете фокусирани на возењето. Гласовното управување е специјално дизајнирано за сценарија на возење, кои ви овозможуваат да прашате за работното време на некои од местата на вашата дестинација, да го дознаете резултатот на натпреварот на вашиот омилен тим или да прашате за следните состаноци на календарот. 

With smartphone integration, your vehicle supports Apple CarPlay and Android Auto through a wireless connection between your smartphone and your BMW. This allows you to access your favourite apps in the vehicle display and keep your eyes on the road. Navigation instructions from Apple Maps or Google Maps are even shown on your head-up display (if fitted).

 

Access your favourite apps in your BMW via Android Auto or Apple CarPlay with smartphone integration. With the constantly updated navigation apps, for example, you will receive the fastest route, including possible delays due to traffic jams. Your BMW will show the navigation instructions from Apple Maps (only in CarPlay) or Google Maps (only in Android Auto) on the fully digital Cockpit and in the head-up display (if fitted), so that you can travel safely while using apps on your smartphone.

 

Smartphone integration also offers a solution for dictating and listening to messages while at the wheel.

 

Would you also like to use other services with voice control? Talk to Siri (only in CarPlay) or Google Assistant (only in Android Auto) and get things done with your voice so you can keep your focus on driving. The voice steering is specially designed for driving scenarios, which allow you to ask about opening hours of certain sights at your destination, find out the latest score of your favourite team or ask about your next appointments in the calendar.

Дознајте повеќе

BMW ДИГИТАЛЕН КЛУЧ.

BMW

НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА ДИГИТАЛНИОТ КЛУЧ.

 • Што ми е потребно за да го користам BMW Дигиталниот клуч?
 • Колку е безбеден BMW Дигиталниот клуч?
 • Што се случува со дигитално создадените клучеви кога ќе го продадам моето возило?
 • Можам ли да го споделам BMW клучот со други луѓе, на пример, со пријатели или семејство?
 • Кои уреди се компатибилни со BMW Дигиталниот клуч?

ПРИДОБИВКИ ОД BMW ДИГИТАЛНИОТ КЛУЧ.

THE BENEFITS OF BMW DIGITAL KEY.
 • BMW Дигиталниот клуч го претвора вашиот паметен телефон во клуч за автомобил.
 • Едноставно креирајте го дигиталниот главен клуч преку апликацијата My BMW.
 • Отклучувајте го, заклучувајте го и стартувајте го вашиот BMW лесно со вашиот паметен телефон.

ЧПП: НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА BMW CONNECTED DRIVE.

 • Како функционира BMW ConnectedDrive?
 • Што е тоа активна SIM картичка и за што се користи?
 • Зошто ми е потребна BMW ID и како можам да ја користам BMW ID?
 • Како можам да ја користам BMW ID во врска со моето возило?
 • Во кои држави е достапен BMW ConnectedDrive?
BMW CONNECTED DRIVE.

BMW CONNECTED DRIVE.

Претворете го вашето патување во навистина занесно доживување.
 • *BMW ConnectedDrive услугите и достапноста на функциите зависи од моделот и спецификацијата. Сите функции не се достапни за сите модели.