BMW Charging BMW iX an BMW Wallbox

BMW CHARGING: ЕДНОСТАВНО. СЕКОГАШ. НАСЕКАДЕ.

BMW CHARGING: ЕДНОСТАВНО. СЕКОГАШ. НАСЕКАДЕ.

BMW CHARGING: ЕДНОСТАВНО. СЕКОГАШ. НАСЕКАДЕ.

Полнењето е едноставно со BMW Charging.

За електрично возило или plug-in хибрид, дома, на пат или на работа, со индивидуалните решенија за полнење на BMW Charging, отворени ви се сите опции и вашето возило секогаш е целосно наполнето. Искористете ги бројните приспособени понуди за полнење – и истражете ја електромобилноста лесно, флексибилно и транспарентно како што ќе посакате.

ПОЛНЕЊЕ ДОМА: BMW ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ И PLUG-IN ХИБРИД.

Со флексибилниот брз полнач, вашето ново електрично возило BMW нуди се што ви е потребно за едноставно полнење дома од моментот кога ќе го преземете своето возило. Ако сакате, можете дополнително да ги приспособите опциите за полнење на вашите потреби. Со услугата BMW Charging, имате избор на атрактивни индивидуални решенија за полнење. Контактирајте го вашиот BMW партнер и дознајте кои решенија најдобро одговараат на вашите потреби.
BMW iX приклучен на BMW Wallbox

BMW Wallbox.

 • Полнете го вашето BMW дома, безбедно, поволно и колку е можно побрзо, на пример преку ноќ
 • Висока моќност на полнење до 22 kW (во зависност од капацитетот за полнење на возилото)
 • Заштеда на простор, практично управување со каблите и практичен приказа на статусот на ЛЕД дисплеј
 • Вклучува Bluetooth интерфејс за едноставно поврзување со апликации
Кон производот
BMW инсталација на Smart Wallbox

Smart Wallbox (партнер).*

 • Полнење со моќност до 22 kW
 • Поврзување преку WiFi/SIM картичка
 • Дополнителни паметни услуги за интелигентно полнење (на пр., интеграција со домашниот систем за управување со енергија, едноставна онлајн контола, точно регистрација и наплата на услугата за полнење)
  *Илустриран пример
Кон производот
BMW e-mobility електричен автомобил полнење Flexible Fast Charger

Flexible Fast Charger.

 • Вашето мобилно и флексибилно решение за полнење дома со домашен или индустриски приклучок
 • Полнење со моќност до 11 kW преку адаптер за разни видови приклучоци
 • Водоотпорно куќиште и 6-метарски кабел
 • Во опремата за вашиот BMW (во зависност од моделот, понуда специфична за пазарот)
Кон производот
BMW Услуга за инсталација вработен со корисник

Услуга за инсталација.

 • Професионална инсталација и поставување на wallbox
 • Едноставно нарачајте ја услугата заедно со wallbox
 • Исто така, достапно е инсталација на индустриски приклучок дома – за употреба на флексибилниот брз полнач со соодветен адаптер
Кон понудата
Зелена енергија голема соларна постројка

Зелена енергија.

 • Полнете го вашето BMW ексклузивно со електрична енергија од обновливи извори
 • Намалете ја емисијата на CO2 уште повеќе со посебни тарифи за зелена енергија
 • За полнење на вашето BMW или за целото домаќинство
Кон понудата
BMW понуди за полнење дома

Понуди за полнење дома.

 • Комбинација од BMW Charging производи и услуги скроени по мерка
 • Идеално приспособени на вашите домашни услови за полнење
 • Совет од вашиот BMW партнер, со сите потребни информации кои се пренесуваат до нашите партнери кои ќе се погрижат за сите претстојни чекори
Кон понудата
BMW електромобилност Wallbox во споредба

BMW WALLBOX ИЛИ SMART WALLBOX?

Во што се разликуваат BMW Wallbox и Smart Wallbox? И кои решенија за полнење се најсоодветни за вашите лични барања за полнење дома? Нашиот PDF дава преглед и ви помага да ја донесете одлуката.

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА: НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА ПОЛНЕЊЕ ДОМА.

 • Како можам да полнам дома?
 • Што треба да имам предвид при избор на решение за полнење дома?
 • Што треба да имате предвид при полнење на стандарден приклучок во домаќинството?
 • Кој ќе го инсталира мојот Wallbox или индустрискиот приклучок за Flexible Fast Charger во мојот дом?
 • Кои се разликите меѓу BMW Wallbox и Smart Partner Wallbox?
 • Можам ли да возам електрично возило ако дома немам можност за полнење?

ЈАВНО ПОЛНЕЊЕ: BMW ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ И PLUG-IN ХИБРИД.

Со услугата BMW Charging можете да го полните своето возило ширум Европа на најголемата брзорастечка јавна мрежа за полнење со преку 200.000 полначи. Се што ви треба за јавно полнење во Европа е вклучено во вашето ново BMW со картичката BMW Charging Card и кабелот за полнење (модус 3). За повеќе информации, посетете bmw-charging.com
Тарифни опции за јавно полнење BMW iX на станица за полнење

Тарифни опции.

 • Полнете едноставно и транспарентно со услугата BMW Charging по фиксна цена оптимизирана за одделни пазари
 • Ослободување од плаќање на основниот трошок за тарифата/пакетот релевантно за возилото во првата година по купувањето на нов електричен автомобил BMW
 • Пристап до повеќе од 200,000 полначи ширум Европа преку BMW Charging Card и My BMW App*
Дознајте повеќе за BMW Charging тарифите
BMW iX на IONITY станица за полнење со голема поќ

IONITY.

 • Со дополнување од само 10 минути можете да додадете 164 км на опсегот***
 •  Достапно долж главните автопати ширум Европа
 • Лесно за користење преку BMW Charging Card или My BMW App*
 • Со опционалниот пакет IONITY Plus, можете да полните ширум Европа по оптимизирани фиксни цени за секој пазар одделно. 12 месеци без основни трошоци при купување на нов BMW iX, i4 или iX3 
Повеќе за IONITY
BMW e-mobility електричен автомобил полни со кабел за полнење (модус 3) за јавно полнење

Кабел за полнење (модус 3) за јавно полнење.

 •  Практично полнење со моќ до 11 kW на јавни полначи
 • 5-метарски кабел со вклучена практична торба за чување
 • Вклучено во стандардната опрема на вашето BMW
Полнење на работа BMW iX3 на станица за полнење во гаража

Решенија за полнење на работното место.

 • Искористете ја предноста за постојано растечка мрежа за полнење на работното место
 • Достапност на јавни полначи на www.bmw-charging.com
 • Или директно користете ја станицата за полнење на вашиот работодавач
 • Специјални понуди за компании: на пр., за поставување на станица за полнење во рамки на компанијата 
Повеќе решенија за полнење на работното место
Решение за полнење за работодавачите жена пред BMW iX на станица за полнење

Решенија за полнење за работодавачите

 • Приспособени решенија за полнење од BMW Charging и за корпоративни клиенти
 • Од наем на инфраструктурата за полнење до управување со електричниот возен парк за компании и работодавци
 • Понудата вклучува и решенија за наплата на полнењето на службените автомобили како и на многу дополнителни производи и услуги особено за комерцијалните корисници
Повеќе за BMW Charging решенија за работодавачи
BMW e-mobility електричен автомобил кабел за полнење (модус 3) за јавно полнење

Кабел за полнење (модус 3) за јавно полнење.

 • Идеално за практично полнење на батеријата на возилото на јавни станици за полнење и полначи кај работодавачите
 • 5-метарски кабел со вклучена практична торба за чување
 • Вклучено во стандардната опрема на вашето BMW

ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНА СТАНИЦА СО BMW CHARGING: 12 МЕСЕЦИ БЕЗ ОСНОВНИ ТРОШОЦИ**.

Маж држи BMW Charging Card на јавна станица за полнење
 • BMW Charging Card е вклучена при испорајата на вашиот нов автомобил BMW
 • Пристап до националната мрежата BMW Charging
 • Полнете по особено атрактивни услови ширум Европа со Active тарифата – без основни трошоци во првите 12 месеци

BMW CHARGING: ПРОНАЈДЕТЕ ЈА НАЈБЛИСКАТА СТАНИЦА ЗА ПОЛНЕЊЕ.

Маж со смартфон пред BMW iX на станица за полнење
 • Неограничен пристап до мрежата за полнење на BMW Charging
 • Пронајдете ја станицата за полнење преку системот за навигација или My BMW App*
 • Лесен избор преку филтрирање, на пр. полначи со висока моќност
 • Ново за BMW iX, i4 и iX3: рутата оптимизирана за полнење автоматски ги додава попатните станици
 • Повеќе информации на www.bmw-charging.com

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАЧАЊА: НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА ЈАВНО ПОЛНЕЊЕ.

 • Каде можам да полнам во текот на патувањето?
 • Како можам да пронајдам соодветна опција за напојување додека сум во движење?
 • Како можам да добијам пристап до јавно полнење?
 • Како можам да ја добијам тарифната опција за полнење со висока моќност?

ВРЕМЕ НА ПОЛНЕЊЕ НА BMW ЕЛЕКТРИЧЕН АВТОМОБИЛ ЗА ДОСЕГ ОД 100 КМ.

BMW iX i20 2021 електричен SUV BMW iX xDrive40 Sophisto Grey тричетвртински поглед однапред со график за време на полнење

Полнење дома за досег од 100 км.

01:39 h –Wallbox (11 kW) 

01:39 h – Flexible Fast Charger (11 kW) со индустриски приклучок 

08:18 h
– Стандарден кабел за полнење или Flexible Fast Charger (2,3 kW) во домашен приклучок 

Контактирајте продавач на решенија за полнење
BMW iX i20 2021 електричен SUV BMW iX xDrive40 Sophisto Grey тричетвртински поглед одзади со график за време на полнење

Полнење на јавен полнач за досег од 100 км.

00:08 h – Станица за полнење со висока моќност (макс. капацитет за полнење на возилото) 

00:21 h – Станица за брзо полнење (50kW) 

01:39 h – AC станица за полнење (максимален капацитет на полнење на возилото) 

BMW i4 M50 eDrive40 G26 2021 BMW Individual Frozen Portimao Blue металик тричетвртински поглед однапред со график за време на полнење

Полнење дома за досег од 100 км.

01:36 h – Wallbox (11 kW) 

01:36 h – Flexible Fast Charger (11kW) на индустриски приклучок 

08:07 h – Кабел за стандардно полнење или Flexible Fast Charger (2,3 kW) на домашен приклучок 

Контактирајте продавач на решенија за полнење
BMW i4 M50 eDrive40 G26 2021 BMW Individual Frozen Portimao Blue металик тричетвртински поглед одзади со график за време на полнење

Полнење на јавен полнач за досег од 100 км.

00:05 h – Станица за полнење со висока моќност (макс. капацитет за полнење на возилото) 

00:21 h – Станица за брзо полнење (50kW) 

01:36 h – AC станица за полнење (максимален капацитет на полнење на возилото) 

BMW iX3 G08 2021 електричен SUV тричетвртински поглед однапред со график за време на полнење

Полнење дома за досег од 100 км.

01:37 h – Wallbox (11 kW) 

01:37 h – Flexible Fast Charger (11 kW) на индустриски приклучок 

08:07 h – Кабел за стандардно полнење или Flexible Fast Charger (2,3 kW) на домашен приклучок

Контактирајте продавач на решенија за полнење
BMW iX3 G08 2021 електричен SUV тричетвртински поглед одзади со график за време на полнење

Полнење на јавен полнач за досег од 100 км.

00:10 h – Станица за полнење со висока моќност (макс. капацитет за полнење на возилото) 

00:20 h – Станица за брзо полнење (50kW) 

01:37 h – AC станица за полнење (максимален капацитет на полнење на возилото)

BMW i3 I01 електричен автомобил тричетвртински поглед однапред со график за време на полнење

Полнење дома за досег од 100 км.

01:18 h – Wallbox (11 kW) 

01:17 h – Flexible Fast Charger (11 kW) на индустриски приклучок 

06:18 h – Кабел за стандардно полнење или Flexible Fast Charger (2,3 kW) на домашен приклучок 

Контактирајте продавач на решенија за полнење
BMW i3 I01 електричен автомобил тричетвртински поглед одзади со график за време на полнење

Полнење на јавен полнач за досег од 100 км.

00:18 h – High-power charging station (max. vehicle charging capacity)

00:18 h – Станица за брзо полнење (50kW) 

01:18 h – AC станица за полнење (максимален капацитет на полнење на возилото) 

Пресметката ги зема предвид потрошувачката и перформансите на полнење. Вредностите се однесуваат за температура 29-33 Целзиусови степени за батеријата и температура на околината со вредност одредена за сертифицирање, исклучувајќи ги дополнителните потрошувачи како што се грејачите на седишта, дисплеи, климатизација. Поединечната потрошувачка може да варира (во зависност од, на пр., стилот на возење, температурата, условите во околината) како и индивидуалните можности на полнење (во зависност од, на пр., нивото во батеријата, климатизацијата во возилото). Потрошувачката се темели на најдобрите случаи во WLTP. Перформансите на полнење се темелат на максималните перформанси за полнење (во зависност од начинот на полнење и возилото).

Дознајте повеќе

BMW CONNECTED CHARGING ВО MY BMW APP*.

Connected Charging во My BMW App полнење на BMW iX со жена
 • Директен пристап до статусот на возилото и функциите како што се статусот на полнење, можниот досег и подготовката на возилото
 • Пуш пораки кога ќе се достигне саканото ниво на исполнетост и друго
 • Преглед на најблиските станици за полнење
 • Детали за минатите процеси на полнење вклучително и трошоците и времетраење на полнење
 • Бесконтактна автентикација на станиците за полнење со QR код

BMW CONNECTED CHARGING НА ПАТ.

BMW Connected Charging на пат BMW iX со BMW заоблен дисплеј
 • Оптимално искористете го досегот на вашето BMW со заштеда на времето и патувањето
 • Детални информации за станиците за полнење во секое време: тип на приклучок, достапност и многу друго
 • Совети за регионалното опкружување за најдобро искористување на времето за полнење
 • Рутата оптимизирана за полнење автоматски ги додава идеалните станици за полнење (достапно за BMW iX, i4 и iX3)

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА: НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА И ООДГОВОРИ ЗА BMW CHARGING.

 • Што е BMW Charging?
 • Како можам да го проверам статусот на полнење?
 • Кои се оптималните нива на исполнетост за мојот BMW електричен автомобил?
 • На што треба да внимавам при полнење на својот BMW plug-in хибрид?
 • Која е разликата помеѓу полнење со наизменична струја (AC), еднонасочна струја (DC) и точка за полнење со висока моќност (HPC)?
 • Дали можам да возам и поголеми оддалечености со мојот BMW електричен автомобил?
 • Кој е најдобриот начин за подготовка на моето возило за следното патување?

Fuel consumption, energy consumption and CO2 emissions.

BMW iX xDrive50:
Power consumption in kWh/100 km (combined): 23.0–19.8
CO2 emissions in g/km (combined): 0

BMW i4 M50
Power consumption in kWh/100 km (combined): 22.5–18.0
CO2 emissions in g/km (combined): 0

BMW i4 eDrive40:
Power consumption in kWh/100 km (combined): 19.1–16.1
CO2 emissions in g/km (combined): 0 0

BMW iX3:
Power consumption in kWh/100 km (combined): 18.9–18.5
CO2 emissions in g/km (combined): 0

BMW i3:
Power consumption in kWh/100 km (combined): 16.3–15.3
CO2 emissions in g/km (combined): 0

BMW i3s:
Power consumption in kWh/100 km (combined): 16.6–16.3
CO2 emissions in g/km (combined): 0


BMW 230e xDrive Active Tourer:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.4–1.1
CO2 emissions in g/km (combined): 30–22
Power consumption in kWh/100 km (combined): 20.0–17.9


BMW 3 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.9–1.3
CO2 emissions in g/km (combined): 44–30
Electric consumption in kWh/100 km (combined): 18.7–16.1

BMW 3 Series Touring plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.2–1.4
CO2 emissions in g/km (combined): 49–31
Power consumption in kWh/100 km (combined): 19.5–16.2

BMW 5 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.2–1.3
CO2 emissions in g/km (combined): 51–30
Power consumption in kWh/100 km (combined): 19.4–16.2

BMW 5 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.3–1.5
CO2 emissions in g/km (combined): 52–35
Power consumption in kWh/100 km (combined): 20.1–17.9

BMW 7 Series Sedan plug-in hybrids:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.5–1.8
CO2 emissions in g/km (combined): 0 57–41
Power consumption in kWh/100 km (combined): 20.1–17.9

BMW X5 xDrive45e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 1.7–1.2
CO2 emissions in g/km (combined): 40–27
Power consumption in kWh/100 km (combined): 27.7–24.3

BMW X1 xDrive25e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.1–1.7
CO2 emissions in g/km (combined): 47–39
Power consumption in kWh/100 km (combined): 15.7–15.0

BMW X2 xDrive25e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.0–1.7
CO2 emissions in g/km (combined): 44–38
Power consumption in kWh/100 km (combined): 15.4–14.9

BMW X3 xDrive30e:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 2.6–2.0
CO2 emissions in g/km (combined): 59–44
Power consumption in kWh/100 km (combined): 30.3–25.7

* The My BMW App is compatible with all BMW vehicles from model year 2014 and later. This requires the ConnectedDrive Services option and a suitable smartphone. The availability and functions of the My BMW App vary according to the market.

** Market-specific offer valid for new vehicles from BMW branches and dealers in Europe in the BMW Charging Network.

***All charging offers are subject to vehicle charging performance,local availability and infrastructure.

 

The figures for the BMW 230e xDrive Active Tourer are preliminary.

 

Official data on fuel consumption, CO2 emissions, power consumption and electric range were determined in accordance with the mandatory measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 valid at the time of type approval. In case of a range, figures in the WLTP take into account any optional equipment. For newly type-tested vehicles since 01.01.2021, the official data no longer exist according to NEDC, but only according to WLTP. For more information on the WLTP and NEDC measurement procedures, see www.bmw.de/wltp

For more information on the official fuel consumption and official specific CO2 emissions of new passenger cars, see the ‘Guide to Fuel Consumption, CO2 Emissions, and Electricity Consumption of New Passenger Cars’, which is available free of charge at all sales outlets, from Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, and at www.dat.de/co2

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво, потрошувачка на енергија и емисија на CO2

 • BMW iX xDrive50:
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 23,0–19,8
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
   

  BMW i4 M50:
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 22,5–18,0
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
   

  BMW i4 eDrive40:
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 19,1–16,1
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
   

  BMW iX3:
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 18,9–18,5
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
   

  BMW i3:
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 16,3–15,3
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
   

  BMW i3s:
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 16,6–16,3
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 0
   

  BMW 230e xDrive Active Tourer:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 1,4–1,1
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 30–22
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 20,0–17,9
   

  BMW серија 3 седан Plug-in хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 1,9–1,3
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 44–30
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 18,7–16,1
   

  BMW серија 3 Touring Plug-in хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,2–1,4
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 49–31
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 19,5–16,2
   

  BMW серија 5 седан Plug-in хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,2–1,3
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 51–30
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 19,4–16,2
   

  BMW серија 5 Touring Plug-in хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,3–1,5
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 52–35
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 20,1–17,0
   

  BMW серија 7 седан Plug-in хибрид:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,5–1,8
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 57–41
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 20,1–17,9|
   

  BMW X5 xDrive45e:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 1,7–1,2
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 40–27
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 27,7–24,3
   

  BMW X1 xDrive25e:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,1–1,7
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 47–39
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 15,7–15,0
   

  BMW X2 xDrive25e:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,0–1,7
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 44–38
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 15,4–14,9
   

  BMW X3 xDrive30e:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 2,6–2,0
  Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 59–44
  Потрошувачка на енергија во kWh/100 км (комбинирано): 30,3–25,7
   

  Официјалните податоци за потрошувачка на електрична енергија и растојанието кое може да се измине се одредени со задолжителните процедури за мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 која била во сила за време на хомологацијата. Во случај со растојанијата, вредностите во WLTP ја земаат предвид сета дополнителна опрема. За новотестираните возила од 01.01.2021, службените информации според NEDC не се достапни, туку само оние за WLTP. За повеќе информации околу WLTP и NEDC процедурите на мерење, видете на www.bmw.de/wltp
   

  За повеќе информации околу официјалната потрошувачка на гориво и емисија на CO2 кај новите патнички автомобили, погледнете го прирачникот ‘Guide to Fuel Consumption, CO2 Emissions, and Electricity Consumption of New Passenger Cars’, кој бесплатно е достапен на сите продажни места на Deutsche AutomobilTreuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern- Scharnhausen, и на веб-страницата www.dat.de/co2