SHOP THE LOOK

THE NEW

i5

BMW i

ПРВИОТ BMW i5. 100 % ЕЛЕКТРИЧЕН.

BMW i5: Потрошувачка на гориво, комбинирано WLTP во kWh/100 км: 19,5–15,9; електричен опсег, WLTP км: 477–582

BMW i5 eDrive40 Limousine

Power

340 kW (кс)

0-100 км/ч

6 с

Vmax

193 км/ч

Опсег (до)

582 км

BMW i5 : Потрошувачка на гориво, комбинирано WLTP во kWh/100 км: 19,5–15,9; електричен опсег, WLTP во км: 477-582

ВАШИОТ НОВ BMW i5 СЕДАН.

ОПСЕГ И ПОЛНЕЊЕ

ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗЕЊЕ ВО НОВИОТ BMW i5.

ОПЦИИ ЗА ПОЛНЕЊЕ

0:00
0:00 /  0:00

ОДРЖЛИВОСТ

BMW i5 исто така придонесува кон поодржлива иднина. Со тоа што применуваме секундарни материјали и користи еколошка енергија при процесот на производство, веќе ја контролираме стапката на јаглероден диоксид од BMW 5i уште пред да го добиете. Во текот на патувањето, иновативните технологии на EfficientDynamics се грижат да имате совршена рамнотежа на брзина и перформанс. Воедно, BMW i5 за првпат ви ја нуди можноста за ентериер од вегански материјали.

ДИЗАЈН

АТРИБУТИ НА НАДВОРЕШНОСТА.

ДИЗАЈН НА ВНАТРЕШНОСТА

АТРИБУТИ НА ВНАТРЕШНОСТА.

ТЕХНОЛОГИИ

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ И ПОВРЗУВАЊЕ.

Секогаш во вистинската лента и на вистинското растојание.

Driving Assistant Professional безбедно го одржува вашето возило во својата лента и на растојание при брзини до 210 км/ч. Додатна предност – особено при сообраќаен метеж. Во итен случај, вашиот BMW ќе сопре и автоматски ќе продолжи со возење.

Вашиот BMW паркира за вас.

Паркирајте без да бидете во возилото. Parking Assistant Professional автоматски го паркира и отпаркира вашиот BMW наместо вас. Извршете го маневарот до 200 м еднаш, а потоа зачувајте го.

Видете повеќе од она што е пред вас.

BMW Live Cockpit Professional ги проектира најважните информации директно во вашето видно поле, без да мора да го тргнете погледот од патот. Augmented View го збогатува патот пред вас и ви дава графички сигнали за да ви ја олесни навигацијата.

FINANCE & LEASING

BMW FINANCIAL SERVICES FOR THE NEW BMW i5.

Whether for financing or leasing – each of our offers is individually adapted to your needs and desires.

Advice & Services

PROACTIVE CARE IN THE NEW BMW i5.

Service – precisely when you need it.

Always one step ahead. Whether a service is due or the tyres are worn: we contact you in good time. You can arrange an appointment directly via the message in your My BMW app. And then relax as you continue your journey.

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА НОВИОТ BMW i5.