BMW i5 Седан G60 BEV надворешност

THE NEW

i5

BMW i

НОВИОТ BMW i5. 100 % ЕЛЕКТРИЧЕН.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА BMW i5 СЕДАН.

Тип погонска единица

Електричен

Моќност во kW (кс)

250 (340)

Вртежи во Nm

400

Пренос

1-степен, автоматски

Погонски склоп

Погон на задни тркала

(Номинална) моќност/30-минутна моќност во kW (кс)

105 (143)/-

(Номинален) вртежен момент во Nm

400

Забрзување 0-100 км/ч во с

6

Електрична највисока брзина во км/ч

193

1

CO2 емисии, комбинирани WLTP во kWh/100 км

0

Потрошувачка на енергија, комбинирано WLTP во kWh/100 km

19,5–15,9

Електричен опсег, WLTP во км 2

477–582

3

Капацитет на батерија во kWh

81,2

Максимална моќност на полнење AC/DC во kW

11/ 205

Време на полнење AC 10–100% во мин.

8,5 (-)

Време на полнење DC 10–80% во мин.

30

Додаден опсег по 10 минути полнење со висока моќност во км 3

156

BMW i5 eDrive40 Limousine
5.060 mm
BMW i5 eDrive40 Limousine
1.900 mm
BMW i5 eDrive40 Limousine
1.515 mm

Должина во мм

5.060

Широчина во мм

1.900

Висина во мм

1.515

Широчина со вклучени ретровизори (страна на возач/совозач) во мм

2.156 (1.081 / 1.075)

Меѓуоскино растојание во мм

2.995

Максимална тежина на возилото во kg 4

2.205

Дозволена бруто тежина во kg

2.740

Носивост во kg

610

Опционално испорачан со поддршка за товар на приколка, прикочен, до 12 % / влечна кука во кг 5

1.500 / 80

Капацитет на багажник во л

490

BMW WHEELS & TYRES.

We subject the tyres for our vehicles to stringent tests with up to 50 different quality criteria – significantly more than prescribed by the uniform tyre labelling regulation that applies throughout Europe. This is where you will find all the information on the properties of the tyres used at BMW.

Потрошувачка на гориво и СО2 емисии.

BMW i5 : Потрошувачка на гориво, комбинирано WLTP во kWh/100 км: 19,5–15,9; Електричен опсег, WLTP во км: 477–582