BMW i7 Седан G70 BMW Individual Oxid grey сива металик боја поглед одозгора

НОВИОТ i7

BMW i7 Седан G70 BMW Individual Oxid grey сива металик боја поглед одозгора

ПРВИОТ BMW i7 СЕДАН: МОТОР И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

НОВИОТ i7ПРВИОТ BMW i7 СЕДАН: МОТОР И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Клучните факти и вредности за новиот BMW i7 Седан на дланка:

 

 • Мотори, потрошувачка и CO2 емисии 
 • Податоци за перформансите како зафатнина, кс, Nm и забрзување
 • Тежина, димензии, големина на тркала и пневматици
Дознајте повеќе

ПРВИОТ BMW i7 СЕДАН: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел

Тежина

Тежина без товар во кг (ЕУ) 2.715
Максимално дозволена тежина во кг 3.250
Дозволено оптоварување во кг 610
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.550/1.810
Минимален капацитет на багажник (со кренати седишта или спуштен покрив) во л 500

Електричен мотор

Номинална моќност на електричен мотор kW (кс) 400 (544)
Номинален број на вртежи на електричен мотор (Nm) 745

Перформанси

Најголема електрична брзина во км/час 240
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,7

Опсег и полнење

Електричен опсег во км (WLTP) 590-625
Капацитет за развој на литиум-јонска батерија во kWh (бруто/нето) 105,6/101,7
DC време на полнење во минути, на пр. на DC станица за брзо полнење (моќност на полнење 195 kW; 10% -80%) 34
AC време на полнење во часови, на пр. Со Flexible Fast Charger / Wallbox (моќност на полнење 11 kW; 0% -100%) 10,5

Потрошувачка

Потрошувачка на електрична енергија во kWh/100км (WLTP) 19,6-18,4
Потрошувачка на гориво комбинирано, л/100км 0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 0

Тркала

Димензија на предни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензија на задни пневматици 245/50 R19 105 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 19 инчи, лесна легура
Including of /content/bmw/marketB4R1/master/en_BQ/publicPools/teaser-pool/medium-teasers/tyre-energy-lables/jcr:content/par-4col/wideteaser_67 failed

Потрошувачка на електрична енергија и опсег.

 • BMW i7 xDrive60 (1):
  Потрошувачка на електрична енергија во kWh/100 км (комбинирано, WLTP): 19,6–18,4
  Електричен опсег во км (WLTP): 590–625

  (1)
  Вредностите се прелиминарни

  Официјалните податоци за потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 се одредени со прописите за мерење и во согласност со регулативата (EU) 715/2007 која се применува при хомологација на возилото. Во случајот на опсег, вредностите во WLTP ја земаат предвид опционалната опрема. За новотестирани возила според типот по 01.01.2021 година, официјалните податоци веќе не постојат според NEDC туку само според WLTP. За повеќе информации за процедурите на мерење на WLTP и NEDC видете www.bmw.de/wltp.