Сосема новиот BMW Серија 2 Gran Coupé F44 2020
Тип на мотори и горивоБензинДизел

THE 2

ПРВИОТ BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPÉ: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип на мотори и горивоБензинДизел
THE 2ПРВИОТ BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPÉ: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

Не е вообичаено купе, ова е неверојатно искуство: првиот BMW Серија 2 Gran Coupe воведува нова форма на авторитет со смел карактер во компактната класа. Пред се е бескомпромисна, естетски ориентирана кон перформанси која непогрешливо ги открива нејзините амбиции. Не е елегантно, но екстравагантно. Не конвенционално, туку индивидуално. Не обичен - туку вонреден. Во согласност со врвните технологии и совршено прилагодените одлики на возна динамика, BMW 2 Серија Gran Coupé се истакнува од толпата со леснотија и го следи својот сопствен пат.


BMW M235i xDrive Gran Coupé:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7.1-6.7
Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 162-153

 

Дознајте повеќе

КАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА ПРВ ПОГЛЕД.

Дизајн, динамика на возење и иновативни технологии на BMW Серија 2 Gran Coupé.

Coupé силуета на BMW 2 Series Gran Coupé Snapper Rocks Blue металик F44 2020 страничен приказ

ЕКСТЕРИЕР.

Емотивната надворешност на BMW Серија 2 Gran Coupé се карактеризира со спортски, прогресивен дизајн, врати без рамка и елегантна coupé силуета.

Кабина фокусирана кон возачот BMW Серија 2 Gran Coupé F44 2020 ентериер

ЕНТЕРИЕР.

Ентериерот на BMW Серија 2 Gran Coupé убедува со спортски премиум амбиент и софистицирана кабина фокусирана кон возачот.

Видео BMW Серија 2 Gran Coupe F44 Snapper Rocks Blue металик екстериер
Видео BMW Серија 2 Gran Coupe F44 Snapper Rocks Blue металик екстериер
Новиот BMW Серија 2 Gran Coupe е олицетворение на новата генерација на компактни купеа на BMW. Со својата динамично истегната силуета и висококвалитетните карактеристики како вратите без рамка, овој модел беспрекорно го вклопуваат во врвниот изглед на BMW купеа од повисока класа. Новиот BMW Серија 2 Gran Coupe e елегантно и спортско, понекогаш и провокативно купе кое секогаш и секаде се истакнува со ексклузивна привлечност.
Domagoj Dukec, шеф на дизајн во BMW

ПРИВЛЕЧЕН.

Галерија со фотографии од карактеристиките на дизајнот на BMW Серија 2 Gran Coupe на екстериерот и интериерот.

BMW Серија 2 Gran Coupe е создаден да постави нови стандарди. Од карактеристичниот преден дел. преку вратите без рамки кон наведнатата линија на задниот дел од покривот, се до спортскиот заден дел со LED технологија - ја доживувате елеганцијата во лицето на екстраваганцијата. Внатрешноста импресионира со ексклузивни стилски детали, висококвалитетни материјали за изработка, и по желба, целосно дигитална инструмент табла и централен дисплеј на допир, со големина од 10,25''. Во исто време, дополнителните елементи како што е панорамскиот стаклен покрив му даваат на спортскиот ентериер исклучително чувство на просторност и дополнителна светлина.
BMW Серија 2 Gran Coupe со бубрежна решетка во mesh изведба Snapper Rocks Blue металик F44 три-чевртини поглед напред
Моќна задница BMW Серија 2 Gran Coupé Snapper Rocks Blue Металик F44 три-четвртини страничен поглед
Атрактивна coupé силуета BMW Серија 2 Gran Coupé Snapper Rocks Blue металик F44 страничен поглед
Прогресивен дизајн BMW Серија 2 Gran Coupé Snapper Rocks Blue металик F44 три-четвртини страничен поглед
BMW Серија 2 Gran Coupé со BMW Live Cockpit Professional F44 ентериер
Осветлен ентериер ја обликува внатрешноста на BMW Серија 2 Gran Coupé F44
BMW Серија 2 Gran Coupe со бубрежна решетка во mesh изведба Snapper Rocks Blue металик F44 три-чевртини поглед напред

ИМПРЕСИВНА ПРЕДНИЦА.

Задебелениот карактер на двојната решетка за бубрези, експресивниот преден престилка со големи влезови на воздухот и LED-фаровите со специфично облик, го дефинираат атлетскиот фронт на BMW Серија 2 Gran Coupé.

Моќна задница BMW Серија 2 Gran Coupé Snapper Rocks Blue Металик F44 три-четвртини страничен поглед

МОЌНА ЗАДНИЦА.

Во комбинација со истакната линија на рамената, динамична триаголник со слободна форма и заден престилка со карактеристична форма, широкиот став на BMW 2 серија Gran Coupé формира авторитативна и непогрешливо динамична опашка.

Атрактивна coupé силуета BMW Серија 2 Gran Coupé Snapper Rocks Blue металик F44 страничен поглед

АТРАКТИВНА COUPÉ-СИЛУЕТА.

Во страничниот профил, BMW Серија 2 Gran Coupé со долго меѓуоскино растојание, без рамки, бездна врата, линија на покривот и куќишта за мускулести тркала ја прикажува својата исклучително атлетска форма.

Прогресивен дизајн BMW Серија 2 Gran Coupé Snapper Rocks Blue металик F44 три-четвртини страничен поглед

УПАДЛИВ ДИЗАЈН.

Прогресивниот дизајн на BMW 2 Серија Gran Coupé обезбедува свежо толкување нa Hofmeister силуетата и оптички го проширува телото.

BMW Серија 2 Gran Coupé со BMW Live Cockpit Professional F44 ентериер

ПРОСТОРЕН ЕНТЕРИЕР.

Внатрешноста на BMW 2 серија Gran Coupé нуди комбинација на спортски модерен амбиент и иновативни карактеристики како што се прикажувањата од 10,25 '' на BMW Live Cockpit Professional.

Осветлен ентериер ја обликува внатрешноста на BMW Серија 2 Gran Coupé F44

ОСВЕТЛЕНА КАРАКТЕРИСТИКА.

Визуелните одлики на ентериерот вклучуваат светкави осветлени завршни облоги за внатрешни работи кои се движат по возачките и патничките врати, како и на таблата со инструменти.

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
  Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7.1-6.7
  Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 162-153

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија може да се утврдат во согласност со пропишаната постапка за мерење HE (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Вредностите се однесуваат на возилото со основна конфигурација во Германија, а прикажаниот опсег исто така ја зема предвид опционалната опрема и различните големини на наплатокот и пневматикот достапни за избраниот модел.

  Повеќе информации за официјалната потрошувачка на гориво и за официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Упатството за потрошувачка на гориво и емисија на СО2 за нови патнички автомобили“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и во DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новите регулативи за WLTP и се преточени во NEDC-еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. Во однос на даноците на возилото или другите давачки засновани (барем меѓу другото) на емисија на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од оние наведени овде.