BMW Серија 2 Gran Coupé Snapper Rocks Blue металик F44 три-четвртини поглед одзади

THE 2

BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPE ВО ДЕТАЛИ: МОДЕЛИ И ОПРЕМА

THE 2BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPE ВО ДЕТАЛИ: МОДЕЛИ И ОПРЕМА

Првиот досега BMW Серија 2 Gran Coupe ја води компактната класа на едно ново ниво на авторитет. Дознајте ги сите детали за прогресивниот дизајн на ова спортско купе и карактеристиките како вратите без рамки. Покрај тоа, овде ќе ги добиете сите информации за динамиката на возење од прва класа и техничките иновации, како што е BMW Intelligent voice control заедно со многу други помошни системи.

Дознајте повеќе

МОДЕЛИ.

Атрактивни верзии на BMW Серија 2 Gran Coupé

Модел M Sport

Моделот M Sport му дава на возилото уште поквалитетен ефект. Покрај заострениот изглед во надворешноста и ентериерот, M Sport моделот гарантира зголемување на задоволството од возењето. M Sport суспензијата и пакетот M Aerodynamics значително ја оптимизираат динамиката на возењето. Содржината на моделот Advantage, LED предните светла и M Sport управувачот го комплетираат опсегот.

Прикажете ги деталите на линијата
BMW 2 Series Gran Coupé Mодел M Sport Misano Blue металик F44 три-четвртини преден поглед

Моделот M Sport му дава на возилото уште поквалитетен ефект. Покрај заострениот изглед во надворешноста и ентериерот, M Sport моделот гарантира зголемување на задоволството од возењето. M Sport суспензијата и пакетот M Aerodynamics значително ја оптимизираат динамиката на возењето. Содржината на моделот Advantage, LED предните светла и M Sport управувачот го комплетираат опсегот.

M лесни алуминиумски наплатоци BMW Серија 2 Gran Coupé M Sport Misano Blue металик F44 три-четвртини поглед однапред
M лесни алуминиумски наплатоци BMW Серија 2 Gran Coupé M Sport Misano Blue металик F44 три-четвртини поглед однапред
М ознака BMW Серија 2 Gran Coupe Модел M Sport F44 ентериер
М ознака BMW Серија 2 Gran Coupe Модел M Sport F44 ентериер
Спортски седишта 'Trigon' Sensatec Black BMW Серија 2 Gran Coupé Модел M Sport F44 ентериер
Спортски седишта 'Trigon' Sensatec Black BMW Серија 2 Gran Coupé Модел M Sport F44 ентериер
BMW Individual high-gloss Shadow Line BMW 2 Series Gran Coupé Модел M Sport Misano Blue металик F44 три-четвртини страничен поглед
BMW Individual high-gloss Shadow Line BMW 2 Series Gran Coupé Модел M Sport Misano Blue металик F44 три-четвртини страничен поглед
 • Екстериер

  • M аеродинамичен пакет , странични прагови и заден браник со дифузер во Dark Shadow металик

  • BMW бубрежна решетка во хром

  • LED Предни светла

  • LED светла за магла

  • 18" M алуминиумски наплатоци Double-spoke style 819 M Bicolour; и друг избор на тркала

  • M Sport суспензија; има и друг избор на суспензија

  • M Sport управување

  • BMW Individual high-gloss Shadow Line

  • M амблеми поставени странично на возилото

  • Ексклузивна боја Misano Blue металик; и друг избор на бои

  • Park Distance Control (PDC) – Паркинг сензори со графички приказ

 • Ентериер

  • Лајсни на праговите од вратите, М потпирач за одмор на нога и М педали

  • Велурски патосници со М ознака

  • Спортски седишта за возач и совозач во Штоф 'Trigon' Sensatec Black; и друг избор за внатрешност на возилото

  • M кожен управувач

  • Клуч со М ознака

  • BMW Individual headliner anthracite – кровна облога

  • Инструмент табла со M дисплеј

  • Внатрешни лајсни 'Illuminated Boston'; и друг избор на внатрешни лајсни

  • Светлосен пакет

  • Дополнителен простор пакет

  • Темпомат со функција на кочење

Модел Luxury Line

Luxury Line моделот ја покажува елегантната страна на возилото. Елегантни елементи за дизајн изработени од заситен алуминиум му даваат на надворешноста ексклузивен изглед. Стилскиот впечаток е присутен и во ентериерот. Тука првокласен кожен тапацир и висококвалитетни завршни облоги за внатрешни работи карактеризираат луксуз. Содржината на Advantage моделот, како и пакетот Lights и LED светлата за магла, го комплетираат опсегот на Luxury Line моделот.

Прикажете ги деталите на линијата
BMW kidney grille BMW Серија 2 Gran Coupe Модел Luxury Line Storm Bay metallic F44 three-quarter front view

Luxury Line моделот ја покажува елегантната страна на возилото. Елегантни елементи за дизајн изработени од заситен алуминиум му даваат на надворешноста ексклузивен изглед. Стилскиот впечаток е присутен и во ентериерот. Тука првокласен кожен тапацир и висококвалитетни завршни облоги за внатрешни работи карактеризираат луксуз. Содржината на Advantage моделот, како и пакетот Lights и LED светлата за магла, го комплетираат опсегот на Luxury Line моделот.

BMW kidney grille BMW 2 Series Gran Coupé Model Luxury Line Storm Bay metallic F44 three-quarter front view
BMW kidney grille BMW 2 Series Gran Coupé Model Luxury Line Storm Bay metallic F44 three-quarter front view
Завршетоци на врати BMW Серија 2 Gran Coupe Luxury Line модел F44 ентериер
Завршетоци на врати BMW Серија 2 Gran Coupe Luxury Line модел F44 ентериер
Кожни седишта со Црна перфорација BMW 2 Series Gran Coupé Luxury Line Модел F44 ентериер
Кожни седишта со Црна перфорација BMW 2 Series Gran Coupé Luxury Line Модел F44 ентериер
17’ лесни алу. Наплатоци BMW Серија 2 Gran Coupe Luxury Line модел F44 three-quarter side view
17’ лесни алу. Наплатоци BMW Серија 2 Gran Coupe Luxury Line модел F44 three-quarter side view
 • Екстериер

  • BMW kidney grille with exclusively designed vertical slats in satinised aluminium

  • Front grille centre bottom in Black high-gloss

  • Air intake trims in satinised aluminium and Black high-gloss

  • LED fog lights

  • 17'' light alloy wheels Multi-spoke style 547, other wheels available

  • Mirror caps in body colour

  • BMW Individual Exterieur Line Aluminium satinated

  • Roof mouldings in body colour

  • Rear bumper in body colour

  • Park Distance Control (PDC)

 • Ентериер

  • Door sill finishers in plastic Black with aluminium inserts and “BMW” designation

  • Floor mats in Anthracite with edge binding

  • Seats in Leather 'Dakota' with perforations Black with Black contrast stitching; other upholsteries available

  • Sport leather steering wheel

  • Decorative stitching on the upper portion of the instrument panel

  • Interior trim finishers in 'Illuminated Nice'; other trims available

  • Lights package

  • Storage compartment package

  • Cruise control with braking function

Model Sport Line

Sport Line моделот го прави возилото да изгледа уште подинамично. Неверојатните дизајн елементи во Black high-gloss обезбедуваат особено спортски изглед. Спортските седишта за возачот и совозачот нудат максимална удобност и оптимална поддршка. Содржината на Advantage моделот, како и пакетот Lights и LED светлата за магла, го комплетираат опсегот на моделот Sport Line.

Прикажете ги деталите на линијата
BMW Серија 2 Gran Coupe Модел Sport Line Melbourne Red F44 three-quarter front view

Sport Line моделот го прави возилото да изгледа уште подинамично. Неверојатните дизајн елементи во Black high-gloss обезбедуваат особено спортски изглед. Спортските седишта за возачот и совозачот нудат максимална удобност и оптимална поддршка. Содржината на Advantage моделот, како и пакетот Lights и LED светлата за магла, го комплетираат опсегот на моделот Sport Line.

BMW kidney grille with grille frame in Chrome BMW 2 Series Gran Coupé Model Sport Line Melbourne Red F44 three-quarter side view
BMW kidney grille with grille frame in Chrome BMW 2 Series Gran Coupé Model Sport Line Melbourne Red F44 three-quarter side view
Door sill finishers BMW 2 Series Gran Coupé Model Sport Line Melbourne Red F44 interior
Door sill finishers BMW 2 Series Gran Coupé Model Sport Line Melbourne Red F44 interior
Sport seats Anthracite BMW 2 Series Gran Coupé Model Sport Line Melbourne Red F44 interior
Sport seats Anthracite BMW 2 Series Gran Coupé Model Sport Line Melbourne Red F44 interior
BMW Individual high-gloss Shadow Line BMW 2 Series Gran Coupé Model Sport Line Melbourne Red F44 three-quarter rear view
BMW Individual high-gloss Shadow Line BMW 2 Series Gran Coupé Model Sport Line Melbourne Red F44 three-quarter rear view
 • Екстериер

  • BMW kidney grille with grille frame in Chrome high-gloss and exclusively designed vertical slats in Black high-gloss

  • Front grille centre bottom in Black high-gloss

  • Air intakes in Black high-gloss

  • LED fog lights

  • 17" light alloy wheels Double-spoke style 549; other wheels available

  • Mirror caps in Black high-gloss

  • BMW Individual high-gloss Shadow Line

  • Roof mouldings in body colour

  • Rear bumper in Black high-gloss

  • Park Distance Control (PDC)

 • Ентериер

  • Door sill finishers in plastic Black with aluminium inserts and “BMW” designation

  • Floor mats in Anthracite with edge binding

  • Sport seats for driver and front passenger in cloth/Sensatec combination Anthracite with Grey highlight; other upholsteries available

  • Sport leather steering wheel

  • Decorative stitching on the upper portion of the instrument panel

  • Interior trim finishers in ‘Illuminated Berlin’; other trims available

  • Lights package

  • Storage compartment package

  • Cruise control with braking function

Advantage модел

И за ентериерот и за екстериерот, Advantage моделот нуди различни опции за функционална опрема што ја зголемуваат удобноста и безбедноста.

Прикажете ги деталите на линијата
BMW Серија 2 Gran Coupé Model Advantage Mineral White F44 three-quarter front view

И за ентериерот и за екстериерот, Advantage моделот нуди различни опции за функционална опрема што ја зголемуваат удобноста и безбедноста.

BMW kidney grille BMW Серија 2 Gran Coupé Advantage модел Mineral White F44 three-quarter front view
BMW kidney grille BMW Серија 2 Gran Coupé Advantage модел Mineral White F44 three-quarter front view
Завршетоци на врати BMW Серија 2 Gran Coupé Модел Advantage F44 interior
Завршетоци на врати BMW Серија 2 Gran Coupé Модел Advantage F44 interior
Спортски седишта BMW 2 Series Gran Coupé Модел Advantage F44 ентериер
Спортски седишта BMW 2 Series Gran Coupé Модел Advantage F44 ентериер
Лесни алу. Наплатоци BMW Серија 2 Gran Coupé Mоделl Advantage Mineral White F44 three-quarter rear view
Лесни алу. Наплатоци BMW Серија 2 Gran Coupé Mоделl Advantage Mineral White F44 three-quarter rear view
 • Екстериер

  • Park Distance Control (PDC)

 • Ентериер

  • Пакет за складирање

  • Cruise control со функција за запирање

ДИЗАЈН.

Топ карактеристики на BMW Серија 2 Gran Coupé во ентериерот и екстериерот.

Првиот досега BMW Серија 2 Gran Coupe дава исклучително лесен и авторитетен изглед заедно со тркала од 19''. Предната BMW бубрежна решетка, LED предните и задни светла, вратите без рамки, моќните линии и спортскиот издигнат заден дел ви доловуваат нова димензија во спортските купеа. Продолжувајќи и во ентериерот, со амбиенталното осветлување и лајсните во боја, спортските седишта, и кабина целосно насочена кон возачот даваат чувство на ексклузивен и динамичен амбиент. Во исто време, двата екрани со 10,25'' и Live Cockpit Professional заедно со BMW Head-Up дисплејот Ве држат целосно информирани и фокусирани кон возењето.

BMW Серија 2 Gran Coupé со Panorama glass кров Snapper Rocks Blue металик F44 bird's-eye view
BMW kidney grille in mesh design BMW 2 Series Gran Coupé Snapper Rocks Blue metallic F44 close-up front

BMW Бубрежна решетка во mesh изведба

Бубрежната решетка на BMW е целосно изработена во Cerium Grey и има детално дизајнирана решетка внатре. Оваа решетка структура, инспирирана од трки, дава длабочина и вредност на предниот дел и поставува висококвалитетен и динамичен акцент во деталите.
Frameless doors BMW 2 Series Gran Coupé Snapper Rocks Blue metallic F44 exterior

Врати без рамки.

Елегантните врати без рамка ги надополнуваат елегантните линии на возилото и го потенцираат спортскиот карактер на возилото.
Tailpipe trims BMW 2 Series Gran Coupé Snapper Rocks Blue metallic F44 close-up rear

Видливи издуви.

Издувите со дијаметар од 90мм го прават возилото уште поспортско.
Adaptive LED headlights BMW 2 Series Gran Coupé Snapper Rocks Blue metallic F44 close-up

Адаптивни LED предни светла.

Адаптивните LED светла вклучуваат high-beam и low-beam светлосни светла и индикатори за вртење со целосна LED технологија. Опремата има и светла за во свиоци, дневни светла и адаптивни светла со режим во град и автопат за одлично осветлување на патот напред и подобра видливост во мрак.
LED rear lights BMW 2 Series Gran Coupé Snapper Rocks Blue metallic F44 close-up view

LED задни светла.

LED задните светла го истакнуваат динамичниот заден дел на возилото и обезбедуваат оптимално осветлување на патот, како и подобра видливост и препознатливост во мракот.
BMW Live Cockpit Professional BMW Серија 2 Gran Coupé F44 ентериер

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional со функција за навигација вклучува два висококвалитетни дисплеи кои се состојат од HD 10.25" Контролен дисплеј со кој може да се ракува на допир и целосно дигитален дисплеј со инструменти 10,25". Со оперативниот систем BMW 7.0 може да се ракува и преку iDrive Touch Controller.
Interior trim finishers 'Illuminated Brooklyn' BMW 2 Series Gran Coupé F44 interior

Внатрешни лајсни “Illuminated Brooklyn”.

Внатрешните лајсни со осветлување 'Illuminated Brooklyn' со „Triangle“ на контролната табла и на вратите, му даваат на ентериерот прогресивен амбиент со високо чувство за префинетост. Блескавиот образец на дискретно осветлените завршувачи создава привлечна и пријатна атмосфера во возилото.
BMW Head-Up Display BMW 2 Series Gran Coupé F44 cockpit

BMW Head-Up Дисплеј.

Големиот BMW Head-Up дисплеј ги проектира информациите релевантни за патувањето директно во видното поле на возачот, со што ќе им овозможат целосно да се концентрирате на возењето. Се прикажуваат информации како што се тековната брзина, насоките за навигација, Информациите за ограничување на брзината, вклучувајќи индикатор без претекнување, заедно со телефонските и листите за забава, во зависност од опремата.
Panorama glass roof BMW 2 Series Gran Coupé F44 bird’s eye view

Панорама покрив.

Кога е отворен, стаклениот Panorama покрив обезбедува многу свеж воздух. Затворено, создава светла и пријатна атмосфера во внатрешноста. Се отвара и затвора целосно автоматски со притискање на копче или со клучот на возилото и е опремено со функции за лизгање и кревање, сончање на ролери и дефлектор на ветер.
Sport seats BMW 2 Series Gran Coupé F44 interior

Спортски седишта за возач и совозач.

Спортските седишта за возачот и совозачот се карактеризираат со прицврстувачи на седиштата и потпирачот за грб кои се поголеми од оние на стандардните седишта и, заедно со прилагодливата поддршка на нозете, за одлична ергономија и подобра странична поддршка при брзото вртење. Покрај длабочината на седиштето (механичка), широчината на потпирачот за грб (електричен) може да се прилагоди и на седиштето на возачот.

ДИНАМИКА ВО ВОЗЕЊЕТО.

Мотор, погон и технологии на шасијата на BMW Серија 2 Gran Coupé.

Значително ја подобрува компактната класа со динамични технологии како што се адаптивната суспензија, двојната спојка и xDrive погонот на сите тркала, BMW Серија 2 Gran Coupe презема водечка улога во својот сегмент во однос на агилноста при возењето.Во комбинација со моќниот и високо ефикасен бензински и дизел мотор BMW TwinPower Turbo, се издвојува од толпата со леснотија и обезбедува извонредна самодоверба на секоја рута.

BMW TwinPower Turbo 2.0-litre 4-cylinder petrol engine BMW 2 Series Gran Coupé F44

BMW TwinPower Turbo 2.0 литарски 4-цилиндричен бензински мотор.

Новата генерација на BMW TwinPower Turbo 2.0-литарски 4-цилиндричен бензински мотор гарантира максимално задоволство при возењето. Забележливо е за неговата агилна испорака на енергија, како и за нејзината извонредна реакција дури и при мали брзини на моторот, додека истовремено е ефикасен со горивото и ниска емисија на CO2.
BMW TwinPower Turbo 2.0-litre 4-cylinder diesel engine BMW 2 Series Gran Coupé F44

BMW TwinPower Turbo 2.0 литарски 4-цилиндричен дизелски мотор.

Новата генерација на BMW TwinPower Turbo 2.0-литарски 4-цилиндрични дизел мотори демонстрираат агилна испорака на енергија заедно со одлична реакција, дури и при мала брзина на моторот. Турбо-полначот технологија со варијабилна турбинска геометрија и директното вбризгување на CommonRail гарантира дека овие мотори се исклучително ефикасни со гориво и ниски емисии на CO2.
7-speed Steptronic transmission BMW 2 Series Gran Coupé F44

7-степена Steptronic автоматска трансмисија

7-степениот Steptronic автоматски менувач со двојна спојка комбинира висока ефикасност со особено мазни брзини и извонредна удобност при возењето, благодарение на цврсто распоредените стапки на брзините и брзите транзиции на брзината на моторот. Затоа обединува одлична удобност со импресивна динамика и зголемена ефикасност на горивото.
8-speed Steptronic Sport transmission BMW 2 Series Gran Coupé F44

8-степена Steptronic спортска трансмисија.

8-степениот Steptronic Sport менувач нуди неверојатно спортски промени во трансмисијата. Без разлика дали е автоматско или рачно со употреба на гребло, или лост на менувачот - за удобно приземјување или неверојатно динамично возење. Во режимот SPORT и со рачката на менувачот во левата положба S / M, менувачите на менувачот се конфигурирани за максимална изведба.
M Sports steering with Servotronic BMW 2 Series Gran Coupé F44 cockpit

М Sport управување.

M Sport управувачот со Servotronic создава директен и агилен управувачки одговор и го намалува напорот за управување. Вашето возило може да биде насочено поточно, нудејќи високо атлетски карактеристики за ракување, особено на патиштата со ликвидација.
BMW 2 Series Gran Coupé with BMW xDrive F44 close-up rear

BMW xDrive.

Интелигентниот погон на сите тркала BMW xDrive непречено и променливо ја дистрибуира моќноста на погонот на предните и задните тркала за максимална влечење, динамика на возењето и безбедност во секоја ситуација. За уште подобра агилност, електронски контролираната дистрибуција на моќност, на пример, контрабаланс на преголема моќност или потпора во свиоци.
M Sport suspension BMW 2 Series Gran Coupé F44

М Sport суспензија.

M Sport суспензијата го спушта возилото за приближно десет милиметри. Исто така, има пократки извори на суспензија и построги поставки на амортизерот, како и потешки стабилизатори. Комбинирани заедно, тие резултираат во уште директен дизајн на суспензијата, кој овозможува изразито спортски стил на возење.
Adaptive suspension BMW 2 Series Gran Coupé F44

Адаптивна суспензија.

Адаптивната суспензија овозможува да се прилагодат карактеристиките на амортизерите за да одговараат на ситуацијата при возењето и комбинира удобност при возење и динамика на возење со најдобра можна безбедност. Преку Контрола на искуство во возење, можете да изберете стандарден режим COMFORT или режимот SPORT.

ASSISTANCE СИСТЕМИ И COMFORT ФУНКЦИИ.

Иновативни системи за асистенција на возачот и технолошки карактеристики во BMW Серија 2 Gran Coupé.

BMW 2 Series Gran Coupé with BMW Personal Copilot F44 interior
Parking Assistant BMW 2 Series Gran Coupé F44 interior

Parking Assistant.

Parking Assistant го олеснува паркирањето на возилото. Камерата на задниот дел обезбедува појасен поглед зад возилото. Контрола на далечина на активни паркови нуди зголемена заштита од оштетување предизвикано од паркирање. Асистент за паркирање го паркира возилото автоматски, паралелно или нормално на улицата и остава паралелни места за паркирање. Асистентот за враќање ве поддржува при враќање На пр. во тесни ленти.
Active cruise control with Stop&Go function BMW 2 Series Gran Coupé F44

Активен темпомат.

Активната контрола на возењето со функцијата Stop & Go се одржува во рамките на брзината од 30 до 160 км на час претходно дефинирано растојание од возилото напред, вклучително запирање и рестартирање во стоп-и-сообраќајот. Помош за ограничување на брзината овозможува превземање на ограничувањата на брзината во контролата на крстарење. Предупредување од преден судир со интервенција на сопирање реагира на неподвижните возила, пешаците и велосипедистите.
Manual Speed Limit Assist BMW 2 Series Gran Coupé F44

Рачен асистент за ограничување на брзината

Рачен асистент за ограничување на брзината овозможува преземање на откриената граница на брзината како брзина на поставување за функцијата на ограничувачот и активната контрола на крстарење или контролата на крстарење со функција за сопирање. На пример, се исклучува притисокот на автопатите и автопатите со елиминирање на потребата постојано да се проверува и споредува вашата брзина со наведените граници.
Safety package Driving Assistant BMW 2 Series Gran Coupé F44 interior

Driving Assistant.

Безбедносниот пакет за возење Driving Assistant вклучува предупредување за преден судир на системите засновани на фотоапаратот со функција за сопирање, вклучено и ограничување на брзината, информации за ограничување на брзината со индикатор без претекнување со предупредување и предупредување за поаѓање од лента. Дополнително, опремата заснована на радарот вклучува предупредување за сообраќај на предупредување однапред, предупредување за промена на лента и предупредување за судир на задна страна.

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
  Потрошувачка на гориво во l / 100 km (комбинирано): 7.1–6,7
  Емисиите на CO2 во g / km (комбинирано): 162-153

  BMW 218i Gran Coupé:
  Потрошувачка на гориво во l / 100 km (комбинирано): 5.4-5,0
  Емисија на CO2 во g / km (комбинирано): 123–114

  BMW 220d :
  Потрошувачка на гориво во л / 100 км (комбинирано): 4.5–4.2
  Емисиите на CO2 во g / km (комбинирано): 119–110

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Новата потрошувачка на гориво за патнички возила и упатствата за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани (барем меѓу другото) на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени тука.