BMW 2 Series Gran Coupé Snapper Rocks Blue metallic F44 front view with open front doors

THE 2

BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPE: МОТОРИ & ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Тука ќе ги најдете клучните технички податоци за BMW 2 Серија Gran Coupé. Откријте повеќе за моторите, забрзувањето, максималната брзина, потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и многу повеќе.

Дознајте повеќе
THE 2BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPE: МОТОРИ & ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Изберете модел

Тежина

Неоптоварена тежина ЕУ во кг 1,450
Дозволено оптоварување во кг 530
Дозволено оптоварување на оската во кг 1,025/970
Капацитет на багажник (седишта нагоре/спуштен кров) 430
Капацитет на багажник (седишта надоле/отворен кров) -
Оптоварување на приколка во кг 725
Оптоварување на приколка 8% во кг 1,300
Оптоварување на приколка 12% во кг 1,300

Мотор

Цилиндри/Вентили 3/4
Капацитет во ccm 1.499
Удар/отвор во mm 94.6/82
Моќност на моторот во kW (hp) на 1/min 103 (140)/4,600-6,500
Вртежен момент на моторот Nm на 1/min 220/1,480-4,200
Сооднос на компресија: 1 11

Перформанси

Максимална брзина во km/h 215
Забрзување од 0-100 km/h во секунда 8.7

Потрошувачка на гориво

Урбана во л/100 km 6.5-6.2
Екстра-урбана во л/100 km 4.7-4.3
Комбинирана 5.4-5.0
Емисија на CO2 комбинирана во г/км 123-114
Капацитет на резервоар, приближно во л 42

Тркала

Димензии на предни пневматици 225/40 R18 92 Y XL
Димензии на задни пневматици 225/40 R18 92 Y XL
Димензии на предни наплатоци и изработка 8 J x 19 инчи, алуминиумски наплатоци
Димензии на задни наплатоци и изработка 8 J x 19 инчи, алуминиумски наплатоци

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

 • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
  Потрошувачка на гориво во l / 100 km (комбинирано): 7.1–6,7
  Емисија на CO2 во g / km (комбинирано): 162-153

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува во моментот на одобрување на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркала и гуми достапни за избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Новата потрошувачка на гориво за патнички возила и упатствата за емисија на CO2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

  Вредностите веќе се засноваат на новата регулатива WLTP и се преточуваат во вредностите на NEDC-еквивалентни за да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноци поврзани со возила или други давачки засновани (барем меѓу другото) на емисиите на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени тука.