BMW Серија 2 Gran Coupé F44 Snapper Rocks Blue, поглед однапред до отворени врати и две лица во возилото

THE 2

BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPÉ:
МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

Откријте ги моќните бензински и дизел мотори како и димензиите и другите технички податоци за BMW Серија 2 Gran Coupé.

Дознајте повеќе
THE 2BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPÉ: <br>МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

BMW СЕРИЈА 2 GRAN COUPÉ: ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.425 [1.450]
Максимална дозволена тежина во кг. 1.885 [1.905]
Дозволен товар во кг. 535 [530]
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.000/970 [1.025/970]
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 430 [430]
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 710 [725]
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во кубни см. 1499
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 100 (136)/4.500-6.500
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 220/1.500-4.100
Компресија : 1 11

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 215 [215]
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 9,2 [9,1]

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 6,6-5,6
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 149-128
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 42

Тркала

Димензија на пневматици, напред 205/55 R16 91 W
Димензија на пневматици, позади 205/55 R16 91 W
Димензија на тркала и материјал, напред 7 J x 16 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7 J x 16 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.505
Максимална дозволена тежина во кг. 1.965
Дозволен товар во кг. 535
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.060/980
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 430
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 1.300

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1998
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 131 (178)/5.000-5.500
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 280/1.350-4.200
Компресија : 1 11

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 238
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 7.1

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 6,8-6,0
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 156-138
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.595
Максимална дозволена тежина во кг. 2.060
Дозволен товар во кг. 540
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.100/1.040
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 430
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 1.300

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1998
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 131 (178)/5.000-5.500
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 280/1.350-4.200
Компресија : 1 11

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 234
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 7.1

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 7,3-6,5
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 166-149
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.645
Максимална дозволена тежина во кг. 2.105
Дозволен товар во кг. 535
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.140/1.040
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 430
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. -
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. -

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1998
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 94,6/82
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 225 (306)/5.000-6.250
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 450/1.800-4.500
Компресија : 1 9,5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 250
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 4.9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 7,8-7,1
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 177-162
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/40 R18 92 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/40 R18 92 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 8 J x 18 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 8 J x 18 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.505
Максимална дозволена тежина во кг. 1.980
Дозволен товар во кг. 550
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.060/1.020
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 430
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 1.300

Мотор

Цилиндри/вентили 3/4
Капацитет во кубни см. 1496
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 90,0/84,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 85 (116)/4.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 270/1.750-2.250
Компресија : 1 16,5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 200
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 10.3

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 5,3-4,6
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 138-120
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 42

Тркала

Димензија на пневматици, напред 205/55 R16 91 W
Димензија на пневматици, позади 205/55 R16 91 W
Димензија на тркала и материјал, напред 7 J x 16 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7 J x 16 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.500 [1.545]
Максимална дозволена тежина во кг. 1.985 [2.015]
Дозволен товар во кг. 560 [545]
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.060/1.020 [1.080/1.020]
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 430 [430]
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750 [750]
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 1.300 [1.300]

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1995
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 90,0/84,0
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 100-110 (136-150)/4.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 350/1.750-2.500
Компресија : 1 16,5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 215-222 [215-222]
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 9,4-8,6 [9,5-8,5]

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 5,5-4,5
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 144-118
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 42

Тркала

Димензија на пневматици, напред 205/55 R16 91 W
Димензија на пневматици, позади 205/55 R16 91 W
Димензија на тркала и материјал, напред 7 J x 16 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7 J x 16 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.580
Максимална дозволена тежина во кг. 2.050
Дозволен товар во кг. 545
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.110/1.020
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 430
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.300
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 1.300

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1995
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 90/84
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 140 (190)/4.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 400/1.750-2.500
Компресија : 1 16,5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 235
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 7.5

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 5,6-4,9
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 145-129
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Тежина

Тежина на празно возило во кг. (ЕУ) 1.640
Максимална дозволена тежина во кг. 2.110
Дозволен товар во кг. 545
Дозволен товар по оска, предна/задна во кг. 1.130/1.060
Капацитет на багажник мин. (исправени седишта, спуштен капак) во лит. 430
Капацитет на багажник макс. (спуштени седишта или подигнат капак) во лит. -
Тежина на приколка (без сопирачки) во кг. 750
Тежина на приколка за наклон 8% (со сопирачки) во кг. 1.500
Тежина на приколка за наклон 12% (со сопирачки) во кг. 1.500

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во кубни см. 1995
Однос чекор/дијаметар на клипот во мм 90/84
Моќност на моторот во kW (hp) при 1/мин 140 (190)/4.000
Вртежен момент на моторот (Nm) при 1/мин 400/1.750-2.500
Компресија : 1 16,5

Перформанси

Максимална брзина во км/ч 234
Забрзување 0–100 км/ч во сек. 7,3

Потрошувачка на гориво

Комбинирано во лит/100 км 5,7-5,1
Емисија на CO2, комбинирана, во гр./км. 150-133
Капацитет на резервоар, приближно во лит. 50

Тркала

Димензија на пневматици, напред 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на пневматици, позади 225/45 R17 94 Y XL
Димензија на тркала и материјал, напред 7,5 J x 17 17 инчи, лесна легура
Димензија на тркала и материјал, позади 7,5 J x 17 17 инчи, лесна легура
BMWтркала и гуми ЕУ етикета на гума крупен кадар

BMW ТРКАЛА И ГУМИ.

Ги подложуваме гумите за нашите возила на строги тестови со дури до 50 различни критериуми за квалитет – значително повеќе отколку што е пропишано со еднообразната регулатива за ознаки на гуми што се применува во Европа. Овде ќе ги најдете сите информации за особините на гумите што се употребуваат во BMW.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW M235i xDrive Gran Coupé:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.8–7.1
CO2 emissions in g/km (combined): 177–162

 

Official figures for fuel consumption, CO2 emissions, electricity consumption and electric range were determined in accordance with the prescribed measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 as amended. WLTP figures take into account any optional equipment in the case of ranges. For vehicles newly type-approved since 01.01.2021, the official specifications exist only according to WLTP. Further information on the NEDC and WLTP measurement methods can be found at www.bmw.de/wltp

Дознајте повеќе

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW 220i xDrive:
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.3-6.5
CO2 emissions in g/km (combined): 166-149

 

The values of fuel consumptions, CO2 emissions and energy consumptions shown were determined according to the European Regulation (EC) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

 

The CO2 efficiency specifications are determined according to Directive 1999/94/EC and the European Regulation in its current version applicable. The values shown are based on the fuel consumption, CO2 values and energy consumptions according to the NEDC cycle for the classification.

 

For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2.

  • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
    Потрошувачка на гориво л/100 км (комбинирано): 7,8–7,1
    Емисија на CO2 во г/км (комбинирано): 177–162

    Официјалните податоци за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на електрична енергија се одредени со прописите за мерење и во согласност со регулативата (EU) 715/2007 која се применува при хомологација на возилото. WLTP бројките (според тестот за Светска хомологација на лесни возила) ги земаат во предвид секоја дополнителна опрема. За ново одобрените возила од 01.01.2021, официјалните спецификации се достапни само согласно WLTP. Дополнителни информации за NEDC и WLTP методите на мерење можете да побарате на www.bmw.de/wltp