ТОП ФОРМА ВО НАЈДОБРА ФОРМА.

Модели и избор на опрема за новиот BMW Серија 3 Седан.

Model Advantage

Model Advantage е достоен за своето име – и нуди вистински придобивки за купувачите. Неговата внатрешност се издвојува преку многубројните функционални карактеристики што ја зголемуваат удобноста и безбедноста.

Прикажете ги деталите на линијата
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Advantage.

Model Advantage е достоен за своето име – и нуди вистински придобивки за купувачите. Неговата внатрешност се издвојува преку многубројните функционални карактеристики што ја зголемуваат удобноста и безбедноста.

Страничен замрзнт кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Advantage.
Страничен замрзнт кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Advantage.
Преден крупен кадар на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Преден крупен кадар на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Крупен кадар на тркалото од лесна легура на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Крупен кадар на тркалото од лесна легура на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Горен поглед на праг на врата на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
Горен поглед на праг на врата на BMW Серија 3 Седан со Model Advantage елементи.
 • Надворешност

  • Park Distance Control (PDC), предна и задна

 • Внатрешност

  • Пакет за преграда за багаж

  • Внатрешен ретровизор со автоматска функција против заслепување

  • 3-зонски автоматски клима уред

Model Sport Линија

Model Sport линијата прави возилото да изгледа уште подинамично. Впечатливите детали на надворешноста и внатрешноста во висок сјај во црна боја гарантираат особено спортски изглед. Sport седиштата за возачот и совозачот во Cloth/Sensatec црна комбинација пружаат максимален комфор и оптимална поддршка. Содржината на Model Advantage, како и амбиенталното светло и LED магленки го комплетираат опсегот на Model Sport линијата.

Прикажете ги деталите на линијата
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Sport линија.

Model Sport линијата прави возилото да изгледа уште подинамично. Впечатливите детали на надворешноста и внатрешноста во висок сјај во црна боја гарантираат особено спортски изглед. Sport седиштата за возачот и совозачот во Cloth/Sensatec црна комбинација пружаат максимален комфор и оптимална поддршка. Содржината на Model Advantage, како и амбиенталното светло и LED магленки го комплетираат опсегот на Model Sport линијата.

Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Sport линија.
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Sport линија.
Преден крупен кадар на кабината на возачот на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Sport линија.
Преден крупен кадар на кабината на возачот на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Sport линија.
Крупен кадар на тркало од лесна легура на BMW Серија 3 Седан, со опрема на Model Sport линија.
Крупен кадар на тркало од лесна легура на BMW Серија 3 Седан, со опрема на Model Sport линија.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Sport линија.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Sport линија.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Sport линија.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Sport линија.
Поглед од птичја перспектива на прагот на вратата на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Sport линија.
Поглед од птичја перспектива на прагот на вратата на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Sport линија.
 • Надворешност

  • Преден браник со специфични елементи на дизајн и странични отвори за воздух во висок сјај

  • LED магленки

  • 17-инчни тркала од лесна легура со V краци, стил 776; достапни се и други тркала

  • Куќишта за ретровизори во боја на каросерија; алтернативно во црна боја со висок сјај

  • Покрив во боја на каросерија

  • BMW Individual Shadow Line во висок сјај со држач за ретровизор, лајсна за B-столб, водилки за прозорите, предна и задна завршна боја на рамки на прозори во црна боја со висок сјај

  • Заден браник со елементи во специфичен T-дизајн и додаток во црна боја со висок сјај

  • Хромиран завршеток на издувната цевка

  • Park Distance Control (PDC), предна и задна

 • Внатрешност

  • Завршетоци на прагови на предна врата од алуминиум со „BMW“ натпис

  • Спортски седишта во Cloth/Sensatec комбинација во црна боја со сива контрастна опшивка ; достапен е и друг тапацир

  • Спортски кожен управувач, алтернативно M кожен управувач

  • Клуч специфичен за линијата со хромирана стега

  • Внатрешни декоративни лајсни во висок црн сјај; достапни се и други лајсни

  • Амбиентално светло

  • Пакет за преграда за складирање

  • Внатрешен ретровизор со автоматска функција против заслепување

  • 3-зонски автоматски клима уред

Model Luxury линија

Model Luxury линијата ја покажува елегантната страна на возилото. Елегантните елементи на дизајнот изразботени од хром со висок сјај ѝ го даваат на внатрешноста нејзиниот ексклузивен изглед. Стилскиот впечаток е присутен и во внатрешноста. Овде првокласниот кожен тапацир и висококвалитетните внатрешни лајсни го карактеризираат луксузот.

Прикажете ги деталите на линијата
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Luxury линија.

Model Luxury линијата ја покажува елегантната страна на возилото. Елегантните елементи на дизајнот изразботени од хром со висок сјај ѝ го даваат на внатрешноста нејзиниот ексклузивен изглед. Стилскиот впечаток е присутен и во внатрешноста. Овде првокласниот кожен тапацир и висококвалитетните внатрешни лајсни го карактеризираат луксузот.

Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Luxury линија.
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model Luxury линија.
Преден крупен кадар на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Luxury линија.
Преден крупен кадар на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Luxury линија.
Крупен кадар на тркало од лесна легура на BMW Серија 3 Седан, со опрема на Model Luxury линија.
Крупен кадар на тркало од лесна легура на BMW Серија 3 Седан, со опрема на Model Luxury линија.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Luxury линија.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Luxury линија.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Luxury линија.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан со елементи на Model Luxury линија.
Поглед од птичја перспектива на прагот на вратата на BMW Серија 3 Седан, со елементи на Model Luxury линија.
Поглед од птичја перспектива на прагот на вратата на BMW Серија 3 Седан, со елементи на Model Luxury линија.
 • Надворешност

  • BMW полукружна маска со ексклузивно дизајнирани хромирани вертикални решетки

  • Преден браник со специфични елементи на дизајн во црна боја со висок сјај и странични отвори за воздух хромиран висок сјај

  • LED магленки

  • 17-инчни тркала од лесна легура со двојни краци стил 771; достапни се и други тркала

  • Држач за ретровизор, лајсна на Bстолб и водилка за прозор во црна боја со висок сјај

  • Лајсна на странична обвивка на прозор и завршна боја на отвори за прозор во хром со висок сјај

  • Покрив во боја на каросерија

  • Заден браник со странични отвори за воздух во хром со висок сјај

  • Park Distance Control (PDC), предна и задна

 • Внатрешност

  • Алуминиумски газишта на праговите на предните врати со „BMW“ шрифт

  • Седишта во „Vernasca“ црна кожа со сива контрастна опшивка; достапен е и друг тапацир

  • Кожен спортски управувач, алтернативно M кожен управувач

  • Клуч специфичен за опремата со хромирана стега

  • Инструмент табла Sensatec со двојна опшивка

  • Декоративни внатрешни лајсни Fine од дрво во Ash сива-кафеава боја со висок сјај; достапни се идруги лајсни

  • Амбиентално светло

  • Пакет за преграда за багаж

  • Внатрешен ретровизор со автоматска функција против заслепување

  • 3-зонски автоматски клима уред

Model M Sport

M Sport моделот му дава на возилото уште поспортско чувство. Освен изострениот изглед на надворешноста и внатрешноста, M Sport моделот гарантира и зголемено задоволство при возењето. M Sport потпирањето, M Sport сопирачката и M аеродинамичниот пакет забележливо ја оптимизираат динамиката на возење.

Прикажете ги деталите на линијата
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model M Sport.

M Sport моделот му дава на возилото уште поспортско чувство. Освен изострениот изглед на надворешноста и внатрешноста, M Sport моделот гарантира и зголемено задоволство при возењето. M Sport потпирањето, M Sport сопирачката и M аеродинамичниот пакет забележливо ја оптимизираат динамиката на возење.

Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model M Sport.
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како Model M Sport.
Преден крупен кадар на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport елементи.
Преден крупен кадар на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport елементи.
Крупен кадар на тркалото од лесна легура на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport опрема.
Крупен кадар на тркалото од лесна легура на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport опрема.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport елементи.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport елементи.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport елементи.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport елементи.
Поглед од птичја перспектива на прагот на вратата на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport елементи.
Поглед од птичја перспектива на прагот на вратата на BMW Серија 3 Седан со Model M Sport елементи.
 • Надворешност

  • M аеродинамичен пакет со преден браник, странични прагови и заден браник во боја на каросерија и додаток за дифузер во Dark Shadow металик боја

  • BMW полукружна маска со ексклузивно дизајнирани вертикални решетки во црна боја со висок сјај и хромирана рамка на маска во висок сјај, алтернативно рамка на маска во црна боја со висок сјај

  • LED магленки

  • 18-инчни M тркала од лесна легура со двојни краци во 790 M стил во Bicolour со мешани гуми и ранфлет карактеристики; достапни се и други тркала

  • M Sport сопирачка со сини обоени стеги со M ознака

  • M Sport потпирање вклучувајќи и варијабилно спортско управување; достапни се и други потпирања

  • Steptronic спортски пренос

  • BMW Individual Shadow Line во висок сјај, алтернативно BMW Individual Exterior Line брусен алуминиум

  • M ознака на страните

  • Надворешни куќишта за ретровизори во боја на каросерија; алтернативно во црна боја со висок сјај

  • Покрив во боја на каросерија

  • Завршеток на цевката за издувни гасови во хром со висок сјај, алтернативно во црна боја со висок сјај

  • Каросерија во ексклузивна Portimao Blue металик боја; достапни се и други бои на каросерија

  • Park Distance Control (PDC), предна и задна

  • Полукружна маска и завршетоци на цевка за издувни гасови BMW Individual Shadow Line со висок сјај со проширена содржина (S7M9A)

  • Каросерија во Portimao Blue металик боја (C31) е опционално достапна

  • M Sport сопирачката е вклучена во M Sport пакетот од BMW 330i/330d/330e и може опционално да се избере за помалите верзии на моторот

  • Steptronic Sport преносот (S2TBA) е вклучен само во моделот M Sport (P7LFA) за модели со автоматски пренос

 • Внатрешност

  • M газишта на праговите

  • M потпирач за нозе за возачот и M педали

  • Подни прекривки со ексклузивна M ознака

  • Спортски седишта за возачот и совозачот во Alcantara/Sensatec комбинација со сина контрастна опшивка

  • Спортски седишта за возачот и совозачот во „Vernasca“ црна боја со контрастна опшивка во сина боја, вклучувајќи инструмент табла во Sensatec со ексклузивна сина опшивка; достапен е и друг тапацир

  • M кожен управувач

  • Клуч со ексклузивна M ознака

  • BMW Individual покривно обложување во антрацит

  • Инструмент табла со M специфичен дизајн

  • Декоративни внатрешни лајсни во Aluminium Tetragon, достапни се и други лајсни

  • Пократка рачка на менувачот со ексклузивна M ознака за рачен пренос

  • Амбиентално осветлување

  • Пакет за преграда за складирање

  • Внатрешен ретровизор со автоматска функција против заслепување

  • 3-зонски автоматски клима уред

  • Внатрешните декоративни лајсни Aluminium Tetragon (S4KKA) се опционални

  • M специфичните подни покривки се достапни само заедно со Alcantara/Sensatec комбинацијата со контрастна сина опшивка (KGNL) и „Vernasca“ црна кожа со контрастна сина опшивка (MANL)

BMW M340i xDrive*

BMW M340i xDrive* импресионира со својата моќност и извонредна динамика на возење. Спортска подготвеност за перформанси, што е одразено во впечатливите елементи на дизајнот во надворешноста како и во избраната внатрешна опрема. Ја зголемува желбата на возење со секој поглед.

Прикажете ги деталите на линијата
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како M340i xDrive.

BMW M340i xDrive* импресионира со својата моќност и извонредна динамика на возење. Спортска подготвеност за перформанси, што е одразено во впечатливите елементи на дизајнот во надворешноста како и во избраната внатрешна опрема. Ја зголемува желбата на возење со секој поглед.

Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како M340i xDrive.
Страничен замрзнат кадар на BMW Серија 3 Седан како M340i xDrive.
Преден крупен кадар на возачката кабина BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Преден крупен кадар на возачката кабина BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Крупен кадар на тркалото од лесна легура на BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Крупен кадар на тркалото од лесна легура на BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Страничен крупен кадар на предните седишта на BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Поглед од птичја перспектива на прагот на вратата на BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
Поглед од птичја перспектива на прагот на вратата на BMW Серија 3 M340i xDrive Седан.
 • Надворешност

  • M аеродинамичен пакет со преден браник, странични прагови и заден браник во боја на каросерија и додаток за дифузер во Dark Shadow металик боја

  • BMW полукружна маска со ексклузивен дизајн на решетка во Cerium Gey металик боја, алтернативно црна боја со висок сјај

  • LED магленки

  • 18-инчни M тркала од лесна легура со двојни краци во 790 M стил во Bicolour со мешани гуми и ранфлет карактеристики; достапни се и други тркала

  • M Sport сопирачка со сини обоени стеги со M ознака

  • M Sport потпирање вклучувајќи и варијабилно спортско управување; достапни се и други потпирања

  • Steptronic спортски пренос

  • BMW Individual Shadow Line во висок сјај

  • M ознака на страните во Cerium Grey металик боја

  • Надворешни куќишта за ретровизори во Cerium Grey металик боја; алтернативно во црна боја со висок сјај или во боја на каросерија

  • Завршеток на цевката за издувни гасови во Cerium Grey металик боја

  • Ексклузивна боја на каросерија во Portimao Blue металик боја; достапни се други бои

  • M Sport систем на издувни гасови, контролиран со капак

  • M sport диференцијал

 • Внатрешност

  • M340i газишта на праговите

  • M потпирач за нозе за возачот и M педали

  • Подни прекривки со ексклузивна M ознака

  • Спортски седишта за возачот и совозачот во Alcantara/Sensatec комбинација со сина контрастна опшивка, алтернативно во „Vernasca“ црна кожа со контрастна опшивка во сина боја вклучувајќи инструмент табла во Sensatec со ексклузивна сина опшивка; достапен е и друг тапацир

  • M кожен управувач со педали за менување брзина

  • Клуч со ексклузивна M ознака

  • BMW Individual покривно обложување во антрацит

  • Инструмент табла со M340i специфичен дисплеј

  • Декоративни внатрешни лајсни во Aluminium Tetragon, достапни се и други лајсни

NOW WE ARE TALKING.

Connectivity in the all-new BMW 3 Series Седан

"Hey BMW" – Thanks to new connectivity technologies, you can now communicate with your BMW 3 Series. Together with the technology package BMW ConnectedDrive, services such as Connected Music or Remote Software Upgrade, you always remain linked with your BMW and the world.
Frontal close-up of the cockpit display of the BMW 3 Series Седан with BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Intelligent Personal Assistant.

‘Hello, BMW. Who are you?’ Wouldn’t it be incredible if your BMW acted like your personal assistant? Communicate in a new and easy way with your vehicle using the BMW Intelligent Personal Assistant. It knows you, learns your behaviours to improve every day and helps out whatever the situation. It can explain everything about your vehicle and help you get better acquainted with your BMW. You can even assign your own personal activation word.
Frontal close-up of the cockpit display of the BMW 3 Series Седан with Connected Music.

Connected Music.

Listen to your favourite music wherever you are. Classical on the motorway, jazz during rush hour and pop when you’re cruising. With Connected Music, you can directly stream as many as 30 million songs without any limits, courtesy of BMW’s music partners Deezer and Napster, using the SIM card installed in your vehicle.
Frontal close-up of the cockpit display of the BMW 3 Series Седан with Connected Command.

Connected Command.

Would you like to concentrate fully on the road ahead? Then hand over some of the control to your passengers. This is easy with Connected Command. Using the BMW Connected app, passengers with your authorization can access the entertainment and navigation systems. They can also adjust key features of the climate control system.
Frontal close-up of the cockpit display of the BMW 3 Series Седан with Automate My Habits.

Automate My Habits.

Do you always turn on the seat heating at setting three when it’s cold? Automate My Habits is an intelligent feature that learns and automates your preferred settings on request. You can start enjoying the journey while your BMW takes care of your well-being. More automation options will be added in the future.
BMW 3 Series Седан, Caring Car

Caring Car.

Want to arrive with fresh energy, or relax when stressed? With Caring Car, your BMW will look after you. If you say, ‘Hey, BMW. I’m tired,’ or ‘Hey, BMW. I’m feeling stressed,’ the BMW Intelligent Personal Assistant will activate the Vitalize or Relax Caring Car Programme, appealing to all of your senses through the interplay of various interior vehicle functions for the duration of the programme.
Frontal close-up of the cockpit display of the BMW 3 Series Седан with Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade.

Do you want your BMW to be up to date with the latest software? With Remote Software Upgrade, your BMW will always be like new. Convenient, reliable and stress-free – without having to visit your BMW service partner. Upgrades are installed over-the-air, just as they are for your smartphone.
Frontal close-up of the cockpit display of the BMW 3 Series Седан with ConnectedPackage Professional.

ConnectedPackage Professional.

Concierge Service, Remote Services or Real Time Traffic Information? Why choose individual options when you can have everything together? With the Connected Package Professional, you can enjoy these services from BMW ConnectedDrive as well as free additional services to test. The term is three years.
Frontal close-up of the cockpit display of the BMW 3 Series Седан with Preparation for Apple CarPlay®.

Preparation for Apple CarPlay®.

Why go without the features of your iPhone in your BMW when you can continue operating it as usual? The preparation for Apple CarPlay® gives you remote access to telephony as well as apps like iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify and Apple Music. You can also use the voice button on the steering wheel to access Siri, Apple’s voice assistant. The term is one year.

ИНОВАЦИЈА ЕДНАКВА НА ВАС.

Интелигентните системи за помош при возење на BMW Серија 3 Седан.

BMW Серија 3 нуди голем број интелигентни системи за помош и иновативни технологии што го прават вашето патување уште побезбедно и поудобно. Без оглед дали ви треба асистент за сообраќаен метеж, асистент за паркирање или контрола со гестови – со BMW Live Cockpit Professional и целосно дигиталниот 12,3-инчен инструмент дисплеј, ги добивате сите информации на дланка.
Преден крупен кадар на дисплејот во кабината на BMW Серија 3 Седан со BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional со функција за навигација вклучува висококвалитетна дисплеј мрежа составена од 10,25-инчен контролен дисплеј со висока резолуција што може да се управува со допир и целосно дигитален 12,3-инчен инструмент дисплеј. BMW оперативниот систем 7.0 може да се управува и преку iDrive Controller.
Преден крупен кадар на диспејот во кабината на BMW Серија 3 Седан со BMW контрола со гестови.

BMW контрола со гестови.

Со BMW контролата со гестови, одредени функции може да се контролираат преку дефинирани движења на рацете. За одфредени опрерации, системот препознава гестови како што се, на пример, „лизгањето“ или „покажувањето“ за прифаќање или отфрлање на дојдовен повик кили кружни движења со показалецот за приспособување на јачината на звукот.
Преден крупен кадар на дисплејот на кабината на BMW Серија 3 Седан со BMW оперативен систем 7.0.

BMW оперативен систем 7.0.

Иновативниот оперативен концепт на BMW оперативниот систем 7.0 овозможува уште полесно управување со функциите на возилото преку, на пример, гестови, говор, екран на допир и iDrive контрола – сосема интуитивно. За оваа цел, надградена е функционалноста на контролорот. На пример, сите дигитални услуги како што се апликациите сега можат директно да се се изберат.
Преден крупен кадар на дисплејот во кабината на BMW Серија 3 Седан со Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional нуди оптимален комфор и максимална безбедност во многу критични или монотони ситуации на возење со асистентот за управување и контрола на лента, предупредувањето за локална опасност, асистентот за одржување лента со активна заштита од страничен судир и други безбедносни функции.
Преден крупен кадар на дисплејот во кабината на BMW Серија 3 Седан со Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus го олеснува паркирањето и управувањето со возилото. Меѓу другото, вклучува систем на поглед на околината со поглед одозгора, панорамски поглед и 3D поглед на далечина, како и помош при странично паркирање, асистент за паркирање со линеарно насочување и асистент за враќање во рикверц.
Преден крупен кадар на половина од воланот и ветробранското стакло на BMW Серија 3 Седан со BMW Head-Up дисплеј.

BMW Head-Up дисплеј.

Големиот BMW Head-Up дисплеј во боја ги проектира сите информации што се важни за патувањето директно во видното поле на возачот и на тој начин му овозможува целосно да се посвети на возењето. Се прикажуваат податоци како што е моменталната брзина, инструкциите од навигацискиот систем, информациите за ограничување на брзината вклучувајќи го индикаторот за забрана за претекнување, телефонските листи и листите со забава.

СОВРШЕНСТВО ВО АКЦИЈА.

Динамика на возење на BMW Серија 3 Седан.

Извонредно одржување на патот, спортско управување и висока агилност: BMW Серија 3 Седан ја издигнува динамиката на возење на ново ниво. Со напредните и уште помоќни мотори, совршено усогласените компоненти на потпирањето и оптимизираната распределба на тежината, тој ја оправдува својата репутација како најдобар спортски седан.
Страничен поглед на задниот дел на BMW Серија 3 Седан одоздола.

M Sport диференцијал.

M Sport диференцијалот го оптимизира прилепувањето и стабилноста во возењето при менување ленти или забрзување на излез од кривина, при возење во кривина со висока брзина или на различни површини на пат. Прилепувањето се оптимизира со помош на електронски управуван апарат што ја намалува брзината во вртењето меѓу задните тркала.
Детален поглед на тркалото на BMW Серија 3 Седан со M Sport сопирачка.

M Sport сопирачка.

M Sport сопирачката има неподвижни стеги со четири клипа на предниот дел и една подвижна стега со еден клип на задниот дел во сина боја со M ознака и содржи големи дискови за сопирање за да осигури извонреден перформанс при сопирање.
Тричетвртински заден поглед на BMW Серија 3 Седан со адаптивно M потпирање.

Адаптивно М потпирање.

Адаптивното М потпирање што е поставено десет милиметри пониско може електрично да се приспособи во секое време за да одговара на условите на патот и возењето. Возачите може да ги приспособат и карактеристиките на потпирање преку Контролата на доживување при возење за да го изберат режимот на возење што го сакаат во тој момент – од удобен до особено атлетски со впечатливо агилно управување.
Детален страничен поглед на кабината на BMW Серија 3 Седан со фокус врз управувачот со варијабилно спортско управување.

Варијабилно спортско управување.

Варијабилното спортско управување со Servotronic овозможува директни агилни карактеристики на возење со минимален напор при вртење на управувачот. Системот реагира на аголот на управувачот со различни односи на управување. Ова го подобрува управуцањето при подинамично возење и го намалува напорот што е потребен за управување при паркирање и свртување.
Детален поглед од птичја перспектива на централната конзола на BMW Серија 3 Седан со менувач на брзини и Steptronic спортски пренос.

Steptronic спортски пренос.

8-брзинскиот Steptronic спортски пренос нуди неверојатно спортско менување брзини. Без оглед дали е автоматско или рачно со употреба на педали или менувач на брзини – за удобно лесно движење или неверојатно динамично возење. Во SPORT режимот и со менувачот во S/M позиција во левата рака, менувањето на брзините е конфигурирано за најдобри перформанси.
Крупен кадар на BMW TwinPower турбо 4-цилиндричен бензински мотор во BMW Серија 3 Седан.

BMW TwinPower турбо 4-цилиндричен бензински мотор

Новата генерација на BMW TwinPower турбо 2.0-литарски 4-цилиндричен бензински мотор гарантира максимално задоволство при возењето. Познат е по агилното испорачување на моќноста како и по извонредната реакција дури и при ниски брзини на моторот, и истовремено има ефикасна потрошувачка и ниски емисии.

ДОСТИГНУВА НОВО НИВО.

Комфор во новиот BMW Серија 3 Седан.

И кога станува збор за комфорот, BMW Серија 3 е дури и повеќе од великодушно градена и практична. Без оглед дали станува збор за пристап до возилото преку смартфон, акустично стакло или интелигентен систем за полнење на багажникот – секој детаљ го олеснува животот и пружа високо ниво на удобност при возењето.
Тричетвртински страничен поглед на BMW Серија 3 Седан на асфалт пред урбана заднина со патници.
Страничен крупен кадар на левото предно светло со BMW ласерско светло.

BMW ласерско светло.

Во режим на долги светла, адаптивното BMW ласерско светло осветлува до 530 m, речиси двапати повеќе од конвенционалните предни светла. Подобрата видливост во темнина значително ја зголемува безбедноста. Сините акценти и шрифтот „BMW Laser“ на предното светло исто така ги истакнуваат технолошките стандарди и спортскиот карактер на возилото.
Тричетвртински страничен кадар на BMW Серија 3 Седан со фокус врз предниот и страничниот прозорец со акустично стакло.

Акустично стакло.

Акустичното стакло на предните странични прозорци го надополнува стандардното акустично стакло на предното ветробранско стакло и значително го намалува степенот на бучава за сите во возилото. Ја минимизира бучавата создадена од надворешната околина и протокот на воздух, како и од моторот, гумите и бришачите. Разликата особено ќе биде впечатлива за оние што слушаат музика или употребуваат hands-free апарати.
Тричетвртински заден кадар на BMW Серија 3 Седан во мирување и возач што автоматски го отвора багажникот со стапалото.

Автоматско отворање на багажникот.

Автоматското отворање на багажникот овозможува практично отворање и затворање на вратата на багажникот со едноставно притискање на копчето лоцирано на лесно достапно место во панелот на вратата или клучот. Вратата од багажникот може да се отвори и на конвенционалниот начин со помош на надворешната квака и да се затвори со притискање на копче на внатрешната страна на багажникот.
Поглед на BMW Серија 3 Седан одозгора со поглед на затворениот стаклен покрив.

Стаклен покрив.

Стаклениот покрив со функција на лизгање и кревање, кој вклучува и електричен лизгачки внатрешен покрив, заштита од приклештување, како и комфорно отворање и затворање, овозможува индивидуално регулирање на протокот на воздух за да се создаде пријатна внатрешна клима. Интегрираниот дефлектор за ветер спречува создавање провев во внатрешноста и гарантира ниско ниво на бучава од ветер.
Преден поглед на возачката кабина на BMW Серија 3 Седан со простор за нозе осветлен од амбиентално светло во сина боја.

Амбиентално светло.

Амбиенталното светло, вклучувајќи го и амбиенталното контурно светло на предната и задната врата, создава релаксирана, пријатна атмосфера во внатрешноста. Шесте дизајни на осветлување што може да се затемни вклучуваат динамична функција во четири апликации. Welcome Light Carpet го осветлува просторот пред вратите на возилото при влегувањето и излегувањето.
Крупен кадар на внатрешната патничка врата осветлена со вграден звучник од Harman Kardon сараунд звучниот систем.

Harman Kardon сараунд звучен систем.

Тонски извонредниот Harman Kardon сараунд звучен систем вклучува дигитален засилувач од 464 W,\ девет канали и 16 звучници. Неговиот софистициран звук совршено го исполнува внатрешниот простор. Стабилизирањето специфично за возилото и во зависност од брзината прецизно надоместува за секоја бучава од околината при возењето.
Крупен кадар на отворениот багажник со задните седишта полусвиткани.

Систем за товарење на багажникот.

Системот за товарење на багажникот вклучува потпирачи за задните седишта што можат да се поделат во сооднос 40:20:40 за најголема можна флексибилност. На пример, двајца патници можат удобно да се сместат на задните седишта, додека истовремено се пренесуваат долги објекти како што се торби со скии или сноуборди. Двата држачи за чаши во центалниот потпирач за рака се многу практични.
Крупен страничен кадар на седиштата во предниот ред со црни спортски седишта за возачот и совозачот.

Спортски седишта за возачот и совозачот.

Спортските седишта за возачот и совозачот овозможуваат оптимална странична поткрепа со издигнатите странични подлоги и рачно приспособливата потпора за бедрата. Позицијата и аголот на седиштето можат да се приспособат рачно, додека ширината на потпората за грб може да се приспособи електрично.
Страничен крупен кадар на редот задни седишта со затоплување на седиштата напред и назад.

Затоплување на седишта напред и назад.

Затоплувањето на седиштата ја зголемува температурата на седиштето и потпирачите за грб на предните и на надворешните задни седишта. Тоа може индивидуално да се регулира на три нивоа за секое седиште. Дури и пред моторот да постигне работна температура, загревањето на седиштето обезбедува пријатна топлина дури и на најстудените надворешни температури – и сето ова само со едно копче.
Преден поглед на BMW M340i xDrive Седан во возење меѓу урбани згради од стакло.

BMW M340i xDRIVE.*

Инспириран од мотоспорт.

BMW M340i xDRIVE.*

Инспириран од мотоспорт.

 • Движечка сила
  • M340i xDrive* е придвижуван од трилитарски линиски 6-цилиндричен бензински мотор со BMW TwinPower турбо технологија. Со перформанси од 275 kW (374 hp) и максимален вртежен момент од 500 Nm, the M Performance моделот пружа неверојатно спортски перформанс при возењето. Забрзува од 0 со 100 km/h за само 4,4 секунди.
  • xDrive со апликација ориентирана кон задниот дел.
  • M Sport систем за издувни гасови, контролиран со капак
  • M sport диференцијал
  • Steptronic спортски пренос
 • Шасија/Погон
  • M Sport потпирање, опционално адаптивно M потпирање со M специфична конфигурација
  • Варијабилно спортско управување со M специфична конфигурација на управување
  • M Sport сопирачка со сини стеги со M ознака
  • 18-инчни M тркала од лесна легура со двојни краци во стил 790 M во Bicolour со мешани гуми и ранфлет карактеристики; достапни се и други тркала
 • Надворешност
  • M аеродинамичен пакет со преден браник, странични прагови и заден браник во боја на каросерија и додаток за дифузер во Dark Shadow металик боја
  • BMW полукружна маска со ексклузивен дизајн на решетка во Cerium Gey металик боја, алтернативно црна боја со висок сјај
  •  LED магленки
  • BMW Individual Shadow Line во висок сјај
  • M ознака на страните во Cerium Grey металик боја
  • Надворешни куќишта за ретровизори во Cerium Grey металик боја; алтернативно во црна боја со висок сјај или во боја на каросерија
  • Завршеток на цевката за издувни гасови во Cerium Grey металик боја
  • Ексклузивна боја на каросерија во Portimao Blue металик боја; достапни се други бои
 • Внатрешност
  • M340i газишта на праговите
  • M потпирач за нозе за возачот и M педали
  • Подни прекривки со ексклузивна M ознака
  • Спортски седишта за возачот и совозачот во Alcantara/Sensatec комбинација со сина контрастна опшивка, алтернативно во „Vernasca“ црна кожа со контрастна опшивка во сина боја вклучувајќи инструмент табла во Sensatec со ексклузивна сина опшивка; достапен е и друг тапацир
  • M кожен управувач со педали за менување брзина
  • Клуч со ексклузивна M ознака
  • BMW Individual покривно обложување во антрацит
  • Инструмент табла со M340i специфичен дизајн
  • Декоративни внатрешни лајсни во Aluminium Tetragon, достапни се и други лајсни
Тричетвртински страничен кадар на BMW 330e Седан во мирување пред урбана зграда од стакло и минувачи.

THE BMW 330e*

BMW Серија 3 Седан како plug-in хибрид.

THE BMW 330e*

BMW Серија 3 Седан како plug-in хибрид.

 • Концепт на возилото

  Иновативниот концепт на возење на BMW 330e iPerformance* го опфаќа новиот, уште помоќен BMW TwinPower турбо 4-цилиндричен бензиски мотор, високо ефикаснит eDrive електричен мотор и BMW EfficientDynamics технологиите. Резултатит е поголем перформанс, подобро забрзување и значително помала потрошувачка на гориво. Со бројки: системскот перформанс е 185 kW (252 hp) и 420 Nm вртежен момент со комбинирана потрошувачка на гориво од 1,7 l/100 km. BMW Серија 3 Седан plug-in хибридот забрзува од 0 до 100 km за 4.46,0 секунди и постигнува максимална брзина од 230 km/h.

 • Опсег и полнење

  Одредува нови дестинации: со чисто електричниот опсег од максимални 60 km*, BMW 330e* означува пионерска мобилност. Енергијата потребна за ова се складира во високоволтажна батерија, која може да се наполни брзо и лесно преку нормален приклучок од 230 V дома или со the BMW i Wallbox од опсежниот опсег на производи и услуги 360° ELECTRIC. Додека патувате, имате пристап до ширката мрежа на ChargeNow станици за полнење.

  * Очекувана достапност од 07/2019. Прелиминарни, сѐ уште непотврдени податоци, подлежат на измени.

 • Интелигентно управување со енергијата

  Интелигентното управување со енергијата е еден од главните столбови на BMW eDrive концептот. Овој систем ја координира интеракцијата на сите BMW компоненти на возење со електричниот мотор за да се комбинира најдобрата можна ефикасност со одлична динамика на возење и да се зголеми електричниот опсег.

 • Режими на возење

  Во eDrive возење, може да се селектираат режимите на HYBRID, ELECTRIC, и BATTERY CONTROL со помош на посебни контролни копчиња. Ова особено го олеснува брзото приспособување на plug-in хибридот на различни ситуации на возење. Стартувањето секогаш се одвива во HYBRID режим, што гарантира оптимална интеракција меѓу моторот на согорување и електричниот мотор.

 • XtraBoost

  Во XtraBoost режим на возење, електричниот мотор го поддржува моторот на согорување со дополнителен перформанс од максимални 30 kW (41 hp). Во овој случај, возењето реагира почувствително на наредбите за забрзување на возачот. Јасно забележливата функција на поддршка дава супериорна моќност на моторот и на тој начин создава уникатно, особено спортско искуство во возењето.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1.545
Максимално дозволена тежина во кг
2.060
Дозволено оптоварување во кг
580
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
985/1.160
Минимален капацитет на багажник (кренати седишта или спуштен покрив) во л
480
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или кренат покрив) во л
-
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг
750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг
1.600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг
1.600
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1.998
Клип/цилиндар во mm
94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
190 (258)/5.000-6.500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
400/1.550-4.400
Размер на компресија:1
10,2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5,8
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7,7-7,2
Возење надвор од град во л/100км
5,2-5,0
Комбинирано возење во л/100км
6,1-5,8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
139-132
Капацитет на резервоарот, приближно во л
59
Тркала
Димензија на предни гуми
225/50 R17 98Y XL
Димензија на задни гуми
225/50 R17 98Y XL
Димензии и материјал на предните тркала
7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1.545
Максимално дозволена тежина во кг
2.060
Дозволено оптоварување во кг
580
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
985/1.160
Минимален капацитет на багажник (кренати седишта или спуштен покрив) во л
480
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или кренат покрив) во л
-
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг
750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг
1.600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг
1.600
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1.998
Клип/цилиндар во mm
94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
190 (258)/5.000-6.500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
400/1.550-4.400
Размер на компресија:1
10,2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5,8
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7,7-7,2
Возење надвор од град во л/100км
5,2-5,0
Комбинирано возење во л/100км
6,1-5,8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
139-132
Капацитет на резервоарот, приближно во л
59
Тркала
Димензија на предни гуми
225/50 R17 98Y XL
Димензија на задни гуми
225/50 R17 98Y XL
Димензии и материјал на предните тркала
7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Тежина
Тежина без товар ЕУ во кг
1.545
Максимално дозволена тежина во кг
2.060
Дозволено оптоварување во кг
580
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг.
985/1.160
Минимален капацитет на багажник (кренати седишта или спуштен покрив) во л
480
Максимален капацитет на багажник (спуштени седишта или кренат покрив) во л
-
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг
750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг
1.600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг
1.600
Мотор
Цилиндри/вентили
4/4
Капацитет во ccm
1.998
Клип/цилиндар во mm
94,6/82,0
Максимална излезна снага во kW (hp) на 1/мин
190 (258)/5.000-6.500
Максимален број вртежи во Nm на 1/мин
400/1.550-4.400
Размер на компресија:1
10,2
Перформанси
Најголема брзина во км/час
250
Забрзување од 0-100 км/час во сек
5,8
Потрошувачка на гориво
Градско возење во л/100км
7,7-7,2
Возење надвор од град во л/100км
5,2-5,0
Комбинирано возење во л/100км
6,1-5,8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км
139-132
Капацитет на резервоарот, приближно во л
59
Тркала
Димензија на предни гуми
225/50 R17 98Y XL
Димензија на задни гуми
225/50 R17 98Y XL
Димензии и материјал на предните тркала
7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала
7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

* Достапно од 07/2019. Податоците се прелиминарни.

BMW 320d Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 4,7–4,4 [4,5–4,2]
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 122–115 [117–110]

BMW 330i Седан:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 6,1–5,8
CO2 емисии во n g/km (комбинирано): 139–132

BMW M340i xDrive Седан(2)
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7,5
CO2 емисии во g/km (комбинирано): 172

BMW 330e Седан(2):
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): од 1,7
CO2 емисии во g/km (комбинирано): од 39

Вредностите за возилата означени со (2) се прелиминарни.

Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на CO2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка на мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата применлива во моментот на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и опсегот што е прикажан ја зема предвид опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни за избраниот модел.

Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и специфичната емисија на CO2 на новите патнички автомобили може да се добијат од „Новиот прирачник за потрошувачка на гориво, емисии на CO2 и потрошувачка на енергија на нови патнички автомобили“, кој е достапен бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Остфилдерн, Германија и на https://www.dat.de/co2.

Вредностите се темелат врз новиот WLTP пропис и повторно се претворени во NEDC еквивалентни вредности за да се обезбеди споредба на возилата. Во однос на тие возила, за даноците поврзани со возилата или другите давачки базирани (меѓу другото) на CO2 емисиите, вредностите на CO2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.

Дознајте повеќе