BMW Серија 3 Седан LCI G20 тричетвртински поглед одзади додека стои од птичја перспектива

THE NEW 3

НОВИОТ BMW СЕРИЈА 3 СЕДАН: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

THE NEW 3НОВИОТ BMW СЕРИЈА 3 СЕДАН: МОТОРИ И ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ.

Клучните факти и вредности за новиот BMW Серија 3 Седан на дланка:
 

 • Мотори, потрошувачка и CO2 емисии
 • Податоци за перформанси како што се зафатнина, кс, Nm и забрзување
 • Тежина, димензии, големина на тркала и пневматици
Дознајте повеќе

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ ЗА НОВИОТ BMW СЕРИЈА 3 СЕДАН.

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.575
Максимално дозволена тежина во кг 2.055
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 965/1.170
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.300
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.300

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 115 (156)/4.500-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 250/1.300-4.300
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 223
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 8,6

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,2-6,4
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 162-145
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.590
Максимално дозволена тежина во кг 2.070
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 965/1.170
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.600

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 135 (184)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-4.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 235
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7,4

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,2-6,4
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 162-145
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.655
Максимално дозволена тежина во кг 2.135
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.035/1.185
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 135 (184)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-4.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 230
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7,7

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,6-6,8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 171-153
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.600
Максимално дозволена тежина во кг 2.080
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 980/1.170
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.600

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 180 (245)/4.500-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 400/1.600-4.000
Размер на компресија:1 10,2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,3-6,6
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 166-148
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.670
Максимално дозволена тежина во кг 2.150
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.050/1.190
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 180 (245)/4.500-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 400/1.600-4.000
Размер на компресија:1 10,2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,7

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 7,8-7,0
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 176-158
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.800
Максимално дозволена тежина во кг 2.260
Дозволено оптоварување во кг 535
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.115/1.230
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 275 (374)/5.500-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 500/1.900-5.000
Размер на компресија:1 10,2

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,4

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 8,5-7,8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 192-177
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/45 R18 95 Y XL
Димензија на задни пневматици 255/40 R18 99 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.660-1.630
Максимално дозволена тежина во кг 2.155-2.125
Дозволено оптоварување во кг 570
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.005-980/1.220
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.600

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1995
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 100-110 (136-150)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 320/1.500-2.750 - 1.500-3.000
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 211-218
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 9,1-8,3

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,5-4,8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 145-127
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.670-1.645
Максимално дозволена тежина во кг 2.165-2.140
Дозволено оптоварување во кг 570
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.005-980/1.220
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.600
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.600

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1995
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 120-140 (163-190)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 400/1.750-2.250 - 1.750-2.500
Размер на компресија:1 16.5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 225-235
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7,6-6,9

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,5-4,8
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 144-127
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.735-1.705
Максимално дозволена тежина во кг 2.230-2.200
Дозволено оптоварување во кг 570
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.070-1.040/1.235-1.230
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.995
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 140 (190)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 400/1.750-2.500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 228
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7,3-7,2

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,8-5,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 153-135
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.785
Максимално дозволена тежина во кг 2.265
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.085/1.245
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 210 (286)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 650/1.500-2.500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,3

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 5,8-5,1
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 152-135
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.835
Максимално дозволена тежина во кг 2.315
Дозволено оптоварување во кг 555
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.130/1.250
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 210 (286)/4.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 650/1.500-2.500
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,0

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,0-5,4
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 158-141
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.875
Максимално дозволена тежина во кг 2.340
Дозволено оптоварување во кг 540
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.155/1.260
Капацитет на багажник во л 480
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.800
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.800

Мотор

Цилиндри/вентили 6/4
Капацитет во ccm 2.993
Клип/цилиндар во mm 90,0/84,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 250 (340)/4.400
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 700/1.750-2.250
Размер на компресија:1 16,5

Перформанси

Најголема брзина во км/час 250
Најголема брзина електрична во км/час -
Забрзување од 0-100 км/час во сек 4,6

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 6,4-5,9
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 169-154
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км -
Капацитет на резервоарот, приближно во л 59

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/45 R18 95 Y XL
Димензија на задни пневматици 255/40 R18 99 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 18 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 8,5 J x 18 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг -
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч -
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч -

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин -
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин -

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) -
Комбинирани вртежи Nm -

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.845
Максимално дозволена тежина во кг 2.290
Дозволено оптоварување во кг 520
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.035/1.320
Капацитет на багажник во л 375
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.500
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.500

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 120 (163)/5.000
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-3.700
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 225
Најголема брзина електрична во км/час 140
Забрзување од 0-100 км/час во сек 7,6

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 1,8-1,3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 40-29
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 17,7-15,8
Капацитет на резервоарот, приближно во л 40

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 54-62
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 12,0
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч N/A
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч 3,6

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин 83 (113)/3.170
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 265/100-2.500

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 150 (204)
Комбинирани вртежи Nm 350

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.845
Максимално дозволена тежина во кг 2.290
Дозволено оптоварување во кг 520
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.035/1.320
Капацитет на багажник во л 375
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.500
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.500

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 135 (184)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-4.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 230
Најголема брзина електрична во км/час 140
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,8

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 1,8-1,3
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 40-30
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 17,9-16,0
Капацитет на резервоарот, приближно во л 40

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 54-62
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 12,0
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч N/A
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч 3,6

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин 83 (113)/3.170
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 265/100-2.500

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 215 (292)
Комбинирани вртежи Nm 420

Тежина

Тежина без товар ЕУ во кг 1.900
Максимално дозволена тежина во кг 2.345
Дозволено оптоварување во кг 520
Дозволено оптоварување на предната и задната оска во кг. 1.090/1.330
Капацитет на багажник во л 375
Волумен на багажник во карго позицика во л -
Оптоварување на приколка (неприкочен) во кг 750
Оптоварување на приколка 8% (прикочен) во кг 1.500
Оптоварување на приколка 12% (прикочен) во кг 1.500

Мотор

Цилиндри/вентили 4/4
Капацитет во ccm 1.998
Клип/цилиндар во mm 94,6/82,0
Моќност на мотор во kW (кс) на 1/мин 135 (184)/5.000-6.500
Максимален број вртежи (Nm) на 1/мин 300/1.350-4.000
Размер на компресија:1 11,0

Перформанси

Најголема брзина во км/час 230
Најголема брзина електрична во км/час 140
Забрзување од 0-100 км/час во сек 5,8

Потрошувачка на гориво

Комбинирано возење во л/100км 2,0-1,5
Комбинирани емисии на СО2 во гр/км 54-33
Комбинирана потрошувачка на електрична енергија во kwh/100 км 18,7-16,6
Капацитет на резервоарот, приближно во л 40

Тркала

Димензија на предни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензија на задни пневматици 225/50 R17 98 Y XL
Димензии и материјал на предните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура
Димензии и материјал на задните тркала 7,5 J x 17 инчи, лесна легура

Опсег и полнење

Електричен опсег во кг 52-60
Капацитет за раст на литиум-јонска батерија во kWh 12,0
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (80 %) ч N/A
Време на полнење 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox (100 %) ч 3,6

Електричен мотор

Моќност на електричен мотор kW (КС) при 1/мин 83 (113)/3.170
Вртежи на електричен мотор (Nm) при 1/мин 265/100-2.500

Комбинирана системска моќност

Комбинирана моќност kW (КС) 215 (292)
Комбинирани вртежи Nm 420

Fuel consumption and CO2 emissions.

BMW 330i Sedan:
Fuel consumption in l/100 km (combined): x.x–x.x
CO2 emissions in g/km (combined): xxx–xxx
 

Official figures for fuel consumption, CO2 emissions, electricity consumption and electric range were determined in accordance with the prescribed measurement procedure and comply with Regulation (EU) 715/2007 as amended. WLTP figures take into account any optional equipment in the case of ranges. For vehicles newly type-approved since 01.01.2021, the official specifications exist only according to WLTP. Further information on the NEDC and WLTP measurement methods can be found at www.bmw.de/wltp
 

** At temperatures below 0 degrees Celsius, purely electric driving mode of this plug-in hybrid will not be available until the battery has warmed up to an operational condition after the vehicle has travelled a few kilometers.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и CO2 емисии.

 • BMW 330i Седан:
  Потрошувачка на гориво во л/100 км (комбинирано): 7,3–6,6
  CO2 емисии во г/км (комбинирано): 166–148

  Официјалните вредности за потрошувачка на гориво, CO2 емисии, потрошувачка на електрична енергија и електричен опсег се определени во согласност со пропишаната постапка на мерење и се во согласност со Регулативата (EU) 715/2007 во нејзината изменета форма. WLTP вредностите ја земаат предвид секоја опционална опрема кога станува збор за опсег. За возилата од нов тип одобрен по 01.01.2021 година, постојат официјални спецификации само според WLTP. Дополнителни информации за методите на мерење според NEDC и WLTP може да се најдат на www.bmw.de/wltp.

  **На температури под 0 степени Целзиусови, потполно електричниот режим на возење на овој plug-in hybrid нема да биде достапен додека батеријата не се загрее до оперативна состојба откако возилото ќе помине неколку километри.