BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 Dravite Grey metallic three quarter front view
Тип на мотори и горивоБензин

THE 4

BMW M

СОСЕМА НОВИОТ BMW M440i xDRIVE COUPÉ: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип на мотори и горивоБензин
THE 4СОСЕМА НОВИОТ BMW M440i xDRIVE COUPÉ: СИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ

BMW M440i xDrive Coupé пишува свои правила: Неговиот карактеристичен дизајн, заедно со моќните перформанси и неповторлива динамика на возење, осигурува дека нивото на адреналин останува постојано високо. Висококвалитетниот и ексклузивен дизајн М со акценти во Cerium Grey гарантира ежење на прв поглед и ја подвлекува неограничената независност на ова спортско купе.

 

BMW M440i xDrive Coupé:
Потрошувачка на гориво во l/100 km (комбинирано): 7,1-6,8
Емисија на CO2 во g/km (комбинирано): 163-155

Дознајте повеќе

НОВИОТ ЛИК ВО ГРАДОТ.

Откријте ги спортските карактеристики на BMW M440i xDrive Coupé.

BMW TwinPower Turbo inline 6-cylinder petrol engine BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 close up

ЗАБРЗАН ПУЛС.

BMW M TwinPower Turbo 6-цилиндричен бензински мотор во BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé е бескомпромисен. Со импресивната моќ од BMW M TwinPower Turbo 6-цилиндричниот бензински мотор,

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three quarter side view

ГИ СКОКОТКА ЧУВСТВАТА.

Непогрешлива динамика на возење кај BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé комбинира импресивно забрзување со висока агилност и спортска удобност. Комбинацијата на М суспензијата, М Sport диференцијалот, 8-степен Steptronic Sport менувач и спортски управувач носи свежа инспирација со секој нов ден.

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three quarter front view BMW double kidney

ВРВНО ДЕФИНИРАН АВТОМОБИЛ.

Концизни дизајн карактеристики на BMW M440i xDrive Coupé во Cerium grey.

Ексклузивен дизајн за извајано тело. Рамката на бубрежната решетка, капаците на ретровизорите и украсите за влезовите на воздух во Cerium Grey ги истакнуваат спортските гени и ексклузивниот карактер.

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 interior

ВОЗЕТЕ ИЛИ ОТСТАПЕТЕ.

Елегантен спортски дизајн на ентериерот во BMW M440i xDrive Coupé.

Внатрешноста на BMW M440i xDrive Coupé е израз на елегантна атлетичност. Патниците ја доживуваат спортската и затворена сензација за седење, карактеристична за купе, што е дополнително засилено со тенката инструмент табла. Едноставните и јасно стилизирани форми ја нагласуваат ориентацијата кон возачот.

БЕЗ КОМПРОМИСИ.

Дизајн карактеристики кај BMW M440i xDrive Coupé во ентериерот и екстериерот.

Контурите со висока прецизност и атлетските пропорции зрачат со безусловна динамика и чиста енергија. Во фокусот на вниманието е импресивниот преден дел со својата вертикална бубрежна решетка и тесните предни светла. И продолжената линија на покривот и подеднакво карактеристичниот заден дел придонесуваат за спортската и ексклузивна естетика на BMW M440i xDrive Coupé. Во внатрешноста, висококвалитетните материјали и пилотската кабина со фокус кон возачот го дефинираат спортскиот и елегантен изглед.
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 front view BMW double kidney LED front lights
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three quarter side view with model
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 side view roof line
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three quarter rear view with model
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three-quarter rear view rear lights
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 interior cockpit
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 interior sport seats
BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 front view BMW double kidney LED front lights

Вертикална BMW двојна бубрежна решетка кај BMW M440i xDrive Coupé во Cerium Grey.

Големата, вертикална бубрежна решетка е карактеристика на предниот дел. Се протега надолу скоро до патот и со тоа се подвлекува тесната врска помеѓу возилото и коловозот. Хоризонталните „грутки“ формираат мрежа од саќе и отелотворуваат елаборат, висококвалитетен дизајн што дополнително е заокружен со рамката во Cerium Grey.

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three quarter side view with model

Волшебниот преден дел на BMW M440i xDrive Coupé.

Заедно со бубрежната решетка, страничните влезови на воздухот и екстремно тесните предни светла ја оцртуваат модерната интерпретација на класичното спортско поделување на предниот дел. Врската меѓу линиите од бубрежната решетка и светлата се пренесува и на капакот на моторот.

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 side view roof line

Лебдечка кровна линија кај BMW M440i xDrive Coupé.

Намалените, но сепак прецизни контури го дефинираат елегантниот и динамичен страничен дел. Издолжената линија на покривот му дава енергија на BMW M440i xDrive Coupé дури и додека стои мирно и ја нагласува спортската и висококвалитетна естетика.

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three quarter rear view with model

Динамична силуета кај BMW M440i xDrive Coupé.

Впечатливиот лак над задното тркало ја подвлекува мускулестата и моќна линија на возилото и комуницира со тенкиот дел над предното тркало за да му даде на возилото самоуверен, широк став. Впечатливо, нели?!

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 three-quarter rear view rear lights

Впечатлив заден дел на BMW M440i xDrive Coupé.

Континуираната хоризонтална линија над задната престилка обезбедува максимална ширина, додека мат-црната површина го истакнува спортскиот карактер на возилото. Лајсните во слободна форма на задните цевки и долниот дифузер го заокружуваат атлетскиот изглед.

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 interior cockpit

Кабина ориентирана кон возачот во BMW M440i xDrive Coupé.

Фокусирајте се на задоволство во возењето: сите контроли и екрани го поддржуваат возачот. Кабината се издвојува благодарение на високата централна конзола, која дефинира посебна област за возачот и совозачот.

BMW M440i xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 interior sport seats

Елегантен спортски ентериер во BMW M440i xDrive Coupé.

Седењето на задните патниците е во спортска и затворена сензација за седење, и се обезбедува во задниот дел од две индивидуални седишта. Луксузниот тапацир го надополнува ексклузивниот изглед на ентериерот.

Fuel consumption and CO2 emissions of the BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M440i xDrive Coupé(1):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.2–6.8
CO2 emissions in g/km (combined): 165–155

The values of the vehicles labelled with (1) are preliminary.

The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2

The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.

Дознајте повеќе

Потрошувачка на гориво и емисија на CO2 на BMW M440i xDrive Coupé.

 • BMW M440i xDrive Coupé:
  Потрошувачка на гориво во l / 100 km (комбинирано): 7.1–6.8
  Емисија на CO2 во g / km (комбинирано): 163-155

  Информациите за потрошувачката на гориво, емисиите на СО2 и потрошувачката на енергија се утврдени во согласност со пропишаната постапка за мерење VO (EU) 715/2007 во верзијата што се применува за време на одобрувањето на типот. Бројките се однесуваат на возило со основна конфигурација во Германија и прикажаниот опсег ја разгледува опционалната опрема и различната големина на тркалата и гумите достапни на избраниот модел.

  Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични емисии на СО2 за нови патнички автомобили може да се најдат во „Упатствата за потрошувачка на гориво за нови патнички возила и Упатства за емисија на СО2“, кои се достапни бесплатно на сите продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany и на https://www.dat.de/co2

  Вредностите се веќе засновани на новата регулатива за WLTP и се преточени во NEDC-еквивалентни вредности со цел да се обезбеди споредба помеѓу возилата. За даноците или другите давачки поврзани со возилата засновани на емисии на СО2, вредностите на СО2 може да се разликуваат од вредностите наведени овде.