TECHNICAL DATA.

Weight
Unladen weight EU in kg
1,895
Max. permissible weight in kg
2,325
Permitted load in kg
460
Permitted axle load front/rear in kg
1,095/1,290
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,979
Stroke/bore in mm
89.6/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
235 (320)/5,800
Max. torque in Nm at 1/min
450/1,300-4,500
Compression ratio : 1
10.2
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
5.5
Fuel consumption
Urban in l/100 km
11.0-10.6
Extra-urban in l/100 km
6.1-5.8
Combined in l/100 km
7.9-7.6
CO2 emissions in g/km
184-176
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
225/55 R17 97Y
Tyre dimensions rear
225/55 R17 97Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 17 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 17 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
1,965
Max. permissible weight in kg
2,390
Permitted load in kg
460
Permitted axle load front/rear in kg
1,150/1,310
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,979
Stroke/bore in mm
89.6/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
235 (320)/5,800
Max. torque in Nm at 1/min
450/1,300-4,500
Compression ratio : 1
10.2
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
5.4
Fuel consumption
Urban in l/100 km
11.7-11.2
Extra-urban in l/100 km
6.4-6.2
Combined in l/100 km
8.4-8.0
CO2 emissions in g/km
195-187
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
225/55 R17 97Y
Tyre dimensions rear
225/55 R17 97Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 17 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 17 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,005
Max. permissible weight in kg
2,425
Permitted load in kg
460
Permitted axle load front/rear in kg
1,160/1,315
Engine
Cylinders/valves
8/4
Capacity in ccm
4,395
Stroke/bore in mm
88.3/89.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
330 (449)/5,500
Max. torque in Nm at 1/min
650/2,000-4,500
Compression ratio : 1
10.0
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
4.6
Fuel consumption
Urban in l/100 km
12.7-12.4
Extra-urban in l/100 km
7.0-6.9
Combined in l/100 km
9.1-8.9
CO2 emissions in g/km
213-208
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/45 R18 96Y
Tyre dimensions rear
245/45 R18 96Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,055
Max. permissible weight in kg
2,480
Permitted load in kg
460
Permitted axle load front/rear in kg
1,210/1,330
Engine
Cylinders/valves
8/4
Capacity in ccm
4,395
Stroke/bore in mm
88.3/89.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
330 (449)/5,500
Max. torque in Nm at 1/min
650/2,000-4,500
Compression ratio : 1
10.0
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
4.5
Fuel consumption
Urban in l/100 km
13.2-13.0
Extra-urban in l/100 km
7.3-7.1
Combined in l/100 km
9.5-9.3
CO2 emissions in g/km
221-217
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
245/45 R18 96Y
Tyre dimensions rear
245/45 R18 96Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 18 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 18 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
1,935
Max. permissible weight in kg
2,365
Permitted load in kg
460
Permitted axle load front/rear in kg
1,110/1,310
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,993
Stroke/bore in mm
90.0/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
230 (313)/4,400
Max. torque in Nm at 1/min
630/1,500-2,500
Compression ratio : 1
16.5
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
5.5
Fuel consumption
Urban in l/100 km
6.7-6.2
Extra-urban in l/100 km
5.3-5.0
Combined in l/100 km
5.8-5.4
CO2 emissions in g/km
153-144
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
225/55 R17 97Y
Tyre dimensions rear
225/55 R17 97Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 17 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 17 inches, light-alloy
Weight
Unladen weight EU in kg
2,005
Max. permissible weight in kg
2,440
Permitted load in kg
460
Permitted axle load front/rear in kg
1,170/1,320
Engine
Cylinders/valves
6/4
Capacity in ccm
2,993
Stroke/bore in mm
90.0/84.0
Max. output in kW (hp) at 1/min
230 (313)/4,400
Max. torque in Nm at 1/min
630/1,500-2,500
Compression ratio : 1
16.5
Performance
Top speed in km/h
250
Acceleration 0–100 km/h in s
5.3
Fuel consumption
Urban in l/100 km
6.8-6.5
Extra-urban in l/100 km
5.5-5.1
Combined in l/100 km
6.0-5.6
CO2 emissions in g/km
158-149
Tank capacity, approx. in l
70
Wheels
Tyre dimensions front
225/55 R17 97Y
Tyre dimensions rear
225/55 R17 97Y
Wheel dimensions and material front
8 J x 17 inches, light-alloy
Wheel dimensions and material rear
8 J x 17 inches, light-alloy

Information about the data.

 • Дополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новиДополнителни информации за официјалната потрошувачка на гориво и официјалните специфични СО2 емисии за новите автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.

  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини.

  Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Нивоата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето.

  Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте го вашиот BMW партнер. Подлежи на промени во дизајнот и опремата. Подлежи на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10), исто така, е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 горивоте автомобили може да се најдат во упатствата за потрошувачка на гориво и СО2 емисии за новите автомобили кои се достапни бесплатно во сите наши продажни места и од DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Германија.


  Максималната брзина е опционална со системите за постигнување големи брзини. Сите мотори ги исполнуваат ЕУ6 стандардите за емисии на штетни гасови. Потрошувачката на гориво се определеува во согласност со ЕЦЕ циклусот на возење (93/116/ЕС) кој се состои од приближно една третина возење во градски услови и две третини возење надвор од градовите (врз основа на поминатото растојание). СО2 емисиите се мерат заедно со потрошувачката на гориво. Ниовата на потрошувачка на гориво се пресметуваат со стандардна опрема на возилата. Специјалната опрема (на пр. пошироки гуми) може да има значително влијание врз потрошувачката на гориво и нивото на перфомансите во возењето. Техничките податоци од спецификациите се однесуваат за возилата на германскиот пазар. Илустрираните модели, делумно може да вклучуваат опционална опрема и додатоци кои не се стандардни. Според специфичните барања на другите пазари, може да настанат промени во однос на моделите, стандардната и опционалната опрема кои се појавуваат во текстот и илустрациите. За попрецизни информации, контактирајте со вашиот BMW партнер. Подложно на промени во дизајнот и опремата. Подложно на грешки. Опрема која е специфична за националните пазари не е прикажана тука. Тежина без товар (ЕУ) во кг: наведените вредности вклучуваат резервоар наполнет 90 проценти, 68 кг за возач и 7 кг за багаж. Тежина без товар се однесува на возила со стандардна опрема. Опционалната опрема може да ги зголеми овие вредности.

  Номинална излезна снага: BMW препорачува користење на супер безоловно 95 RON гориво. Безоловното RON 91 гориво или повисоко со максимална граница на етанол од 10 проценти (E10) исто така е дозволено. Наведените стапки за потрошувачка на гориво и перформансите се темелат на употребата на RON 98 гориво.